Wilde demo voor Ubica gevangenen

Hier kun je discussieren over Wilde demo voor Ubica gevangenen.
Met een korte dynamische tocht door het centrum werden door middel van kabaal en het uitdelen van enkele honderden flyers met duidelijke taal een standpunt ingenomen tegen politierepressie en voor behoud van autonome vrijplaatsen.
De demo eindigde voor de dichtgeplakte UBCIA en na een paar harde knallen verdwenen de mensen zo snel als ze waren gekomen.

De passie voor vrijheid is sterker dan iedere bajes! Wet of geen wet, kraken gaat door!

Hier onder vind je de tekst van de flyer.

HET GAAT OM DE RUGGENGRAAT!

Op Vrijdag avond 24 mei, terwijl de terrassen aan de Ganzemarkt vol zaten, werd het laatste deel van 21 jaar kraakgeschiedenis van het
roemruchte kraakpand UBICA in het centrum van Utrecht in gang gezet met een aanval vanuit de krakers.

Met brandende barricades, verfbommen en vuurpijlen werd de confrontatie met de politie gezocht, na een slepend proces van maandlange
onderhandelingen en rechtszaken waarbij de rechter besloot dat het pand verlaten diende te worden om verdere ontwikkelingen niet in de weg te staan. Een uitspraak waar grote vraagtekens bij gesteld kunnen worden aangezien de huidige eigenaar, de beruchte huisjesmelker Vloet, heeft aangegeven het pand niet te willen verkopen.

De keuze voor verzet is geen lichte keuze. Geen geest uit het verleden, maar de werkelijkheid van nu die de noodzaak opwerpt. Het kraken, dat slechts maat greep uit de doos van de tactieken van de sociale strijdt is, is wapen in de verdediging van de levens die steeds meer onder druk zijn komen te staan.

Geen vaste contracten om te werken, nauwelijks aan een betaalbare woning te komen, duurder wordende studie en de afbraak van het sociale zorgstelsel zijn de normaliteit geworden. De reactie van de overheid is slechts die van verharding en repressie.

Het kraken is een van de laatste manieren waarop wij onze levens kunnen verdedigen. Een noodgreep om te voorzien in eigen woonruimte, sociale structuren op te kunnen bouwen en ruimte te bieden aan iedereen die wilt schuilen voor de storm.

De UBICA was voor nu de laatste grote autonome vrijplaats in het
centrum. Alhoewel de gevangenen vrijkomen, nieuwe panden zullen worden gekraakt en de strijdt zal doorgaan, kan het geen kwaad om hier even bij stil te staan. Te bedenken hoe eenieder zelf zijn of haar wereld zou willen vormgeven en wat voor hen het punt gaat zijn dat zij de barricades in de fik steken en zeggen “tot hier en niet verder!”.

Want tenslotte;

een stad zonder rookpluimen is geen stad!


Re: Wilde demo voor Ubica gevangenen

"een stad zonder rookpluimen is geen stad!"
Dat dacht Nero ook.

Ja dat dacht dat tuig denk ik

Ja dat dacht dat tuig denk ik ook dat jaren geleden het krakerspand waar ik woonde in de hens had gezet. Gelukkig geen gewonden, de brandweer was er op tijd bij. Tja als je dan zoiets leest nu, dan denk je weer aan zo iets van vroeger.

Dit statement is mij iets te 'ronkend'. :) "poeh poeh"

Re: Wilde demo voor Ubica gevangenen

Citaat uit demo verantwoording : " Geen vaste contracten om te werken, nauwelijks aan een betaalbare woning te komen, duurder wordende studie en de afbraak van het sociale zorgstelsel zijn de normaliteit geworden. De reactie van de overheid is slechts die van verharding en repressie. " Die samenvatting om het zo te noemen gaat mogelijk voor een bepaalde groep jongeren wel op. Maar ik behoor tot de groep : nooit meer werk want permanent uitgesloten geen betaalbare woning niet de zorg die ik nodig heb permanent
onder druk door de ratten van woningcorporaties en ander tuig van uit de instituties van " de overheden ". Nog iets wat ik moet aanvullen : " minder
politie " staat er op het spandoek op de foto bij artikel / verantwoording.
Ik denk dat er steeds meer mensen geen beroep meer op de politie doen als dat nodig is na bijv. mishandeld en dergelijke. Ze zien het als zinloos want verwachten negatieve discriminatie dat de politie zich tegen hun keerd en dat er
toch geen aangifte mag worden gedaan pas na klacht en dat er daar na weinig met de aangifte gebeurd behalve dan seponeren. Dat is een realistische verwachting volgens mij. Ik ben het met julle eens als jullie bedoelen dat de politie en Justitie in Nederland steeds meer een probleem zijn & worden met name voor mensen aan de " onderkant ". Daar mee zijn we dus in een nieuwe realiteit zo als die in veel buitenlanden heel gewoon is namelijk een politie die geheel functioneerd volgens de ( geheime ) agenda van de politie. Maar wat moet je dan doen als je angevallen wordt slachtoffer bent van bijv. mobbing met als extreemste gevolg bijna vermoord worden
herhaald ? Ik heb dat meegemaakt en ik maak het mee. Naar een advocaat gaan helpt slechts een beetje. Het probleem dat politie heet krijg je daar niet mee weg. Op de vlucht dus maar waar naar toe ? Veilige vrijplaats gezocht.
Tot slot : ik ben erg voor vrijplaatsen maar ik moet zeggen dat dat vaak vrijplaatsen waren voor een beperkt publiek in aantal en afkomstig uit subculturen. Een subcultuur is vaak een " plek " om naar te vluchten
daarom worden ze des te meer gemist die vrijplaatsen maar ook
die subculturen hadden / hebben strenge normen.
Ik hoop nog eens een vrijplaats te maken waar ik wel in pas.
Ik ben geen " haantje " een vriendelijk iemand al zeg ik het zelf. Ik pas niet in macho omgeving. Daar voor moet ik dan wel geestverwanten tegen komen.
Waar in vredesnaam ?

Waar in vredesnaam?

Je zou om te kunnen beginnen een ander naam kunnen kiezen dan NN, zou zouden mensen hier wellicht kunnen onthouden dat ene ... opzoek is naar 'geestverwanten', zodat je er misschien nog een keer op wordt aangesproken. Zou kunnen. Dat je geen 'haantje' bent siert je maar om je als 'nn'-er te presenteren is ook weer zo van het tegenovergestelde, denk ik... Maar goed. Succes met je zoektocht.

nn

nndb,denk dat raymond een van de weinige hier is die geen naamsvermelding behoeft;).

De taalfasjo's melden zich al

De taalfasjo's melden zich al onderaan de pagina. Maar Raymond - want maar een iemand schrijft keert met een d - Als je een vrijplaats wil opzetten is er niemand in 'de beweging' in Haarlem die je tegenhoudt hoor. Het wordt eerder toegejuigd. Gewoon lekker naar het KSU gaan, wat minder lange reacties op de Interwebs tikken, wat minder lullen en je handen uit je mouwen steken. Dan nog wat bloed, zweet en tranen. En je hebt je vrijplaats. En pas bij de 666ste keer dat het mislukt opgeven, want sociale strijd dat is niet zomaar wat, dat is niet zomaar op een zeepkisten staan en lullen, daar moet je moed voor hebben. Of zoals ze dat bij Ubica zeiden: Het gaat om ruggengraat.

Keep Pimpin'

Willen diegenen die hieraan

Willen diegenen die hieraan meegedaan hebben nog even nagaan waar kraken voor bedoeld was !
Dit pand heeft 21/22 jaar dienst gedaan als woonruimte en had na de uitspraak met opgeheven hoofd verlaten kunnen worden om daarna gelijk in te gaan zetten op een ander pand.

Het uiteindelijke resultaat nu is dat gezien de enorme kosten voor de gemeente en het beschadigen van de winkels er om heen de meeste Utrechters jullie bloed wel kunnen zuipen.
Hier is geen enkel statement gemaakt behalve dat je compleet voor joker staat en op geen enkele goodwill meer kan rekenen bij de gemeente.

Gezien de huidige woningnood is kraken een noodzaak maar dit was gewoon pure waanzin.
Ondoordacht en dom.

Wat mij betreft was dit de

Wat mij betreft was dit de enige manier om het pand met opgeheven hoofd te verlaten, hulde voor de mensen die binnen zaten!

Het word tijd dat er weer wat

Het word tijd dat er weer wat meer mensen met hersenen mee gaan doen binnen een kraakbeweging die gedomineerd word door gasten die er op geilen met hun kop in het nieuws te komen.
De Ubica-actie heeft geen enkele meerwaarde gehad maar geleid tot enorme vraagtekens bij gemeente en burgers.
Jammer.

Re: Wilde demo voor Ubica gevangenen

Goh, wat een saai gejammer weer.
Willen jullie nou echt vaste contracten om dan beter te kunnen gaan werken, wat minder huur betalen, studeren op het een of andere instituut?
Echt waar? Is dat de toekomst die jullie willen?
Heeft de repressie jullie opeens verrast en is ie daarom verhardt?
Wat voor een reactie verwachten jullie eigenlijk van de overheid?
En o nee! Er kunnen vraagtekekens gezet worden bij een uitspraak van een fucking rechter...
Laten we eindelijk eens een keertje duidelijke taal gaan spreken ipv een soort van populistisch, semi-politiek gebrabbel.
Weg met het gepolder, voor altijd!
Tegen elke vorm van politiek!

Een oprechte anarchist

eens.

het enige wat ons interesseert aan politiek is de vernietiging daarvan!

Re: Wilde demo voor Ubica gevangenen

Strijd met dt? :-)

Solidariteit uit Zwolskiforce.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech