Krakers lawaaiig pand in Utrecht opgepakt

Hier kun je discussieren over Krakers lawaaiig pand in Utrecht opgepakt.
UTRECHT - Bij het ontruimen van een gekraakt pand aan de Reactorweg in Utrecht heeft de politie twee mannen aangehouden.

De krakers hadden eerder een brief ontvangen dat zij het pand voor 8 juli moesten verlaten. Toen de politie kwam controleren of dit was gebeurd, troffen agenten drie personen aan. Die gingen zonder problemen weg maar twee van hen konden zich niet identificeren. De 25-jarige Utrechter en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden.

Dit weekend moest de politie nog bij het pand langskomen om een luidruchtig feestje te beëindigen.


Re: Krakers lawaaiig pand in Utrecht opgepakt

ook in maastricht is een dergelijk pand ontruimd onlangs:

http://www.maastrichtaktueel.nl/buren-van-ontruimd-kraakpand-meerssenerw...

ik vind het persoonlijk toch een redelijk probleem in de beweging; junkies, alcoholisten en ''tekno-krakers'' die een leeg pand ''kraken'', om er hun feestjes te houden, zonder rekening te houden met anderen..

ik niet

Ik vind het helemaal geen probleem dat mensen een leeg pand op een industrieterrein langs een drukke snelweg kraken om een lawaaiig feestje te geven, beter dan dat ze het thuis doen (voor zover ze een thuis hebben natuurlijk). Junkies en alcoholisten zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven, het staat ze vrij om een pand te kraken. Ik denk niet dat we als 'beweging' het alleenrecht op kraken moeten opeisen of hier eisen aan moeten stellen.

Ik ook niet

In kraakpanden hebben mijns inziens soms een heel arsenaal aan verschillende mensen/krakers met verschillende karakters gewoond, ook studenten en mensen met een handicap of verslaving wonen daartussen en daar heb ik persoonlijk nooit slechte ervaringen mee gehad.
Dit vond ik persoonlijk juist het mooie eraan want je kan de vraag ook omdraaien : Wat zou er met deze mensen gebeuren als ze op straat en in de sociale hulpverlening terechtkomen? Ik heb in mijn omgeving gezien dat ze binnen de kraakbeweging tenminste wel normaal kunnen functioneren en als dat niet zo zou zijn zouden sommigen zelfs weggestopt worden in een kliniek om daar vervolgens diep eenzaam en ongelukkig te zijn.
Dat vind ik erger!

Feestjes zijn er altijd geweest en zullen ook altijd blijven.

P.s. Overigens zijn niet alle illegale feestjes afkomstig van kraakbewegingen!
Steeds meer jongeren(mede door de crisis) kiezen ervoor om naar gratis feestjes te gaan waar het bier maar 1 euro kost. Dat is op zich ook vrij logisch.

nu is dit zo te zien niet op

nu is dit zo te zien niet op een industrie terrein, maar in een woonwijk. Tevens is kraken een actie-beweging, een bezetting-beweging, en geen woning-uitleefgroep naar mijn inziens. Dit soort gevallen is juist wat de kraakbeweging zoveel in sympathie heeft doen afnemen.

Reactorweg

De Reactorweg is absoluut op een industrieterrein. Als mensen een huis in een woonwijk uitwonen en overlast veroorzaken vind ik dat geen goed idee, of je nou huurt, kraakt of koopt. Je kunt je tegenover je medemens het beste sociaal opstellen. Als het op een industrieterrein gebeurt in een pand wat uiteindelijk toch gesloopt gaat worden heb ik daar geen moeite mee.

De kraakbeweging is absoluut een actiebeweging. Echter is niet iedereen die kraakt verbonden met die beweging en heeft die beweging niet het alleenrecht op kraken. Wat een kraakbeweging moet voorkomen is dat het een autoriteit op het gebied van kraken wordt, die bepaalt wat wel en niet mag en hoe mensen moeten leven.

oh misvatting, ik had het

oh misvatting, ik had het over het pand in Maastricht, gezien in deze discussie de reacties op het berichtje van NN met het nieuws artikel over het pand in Maastricht waren. Het andere pand is inderdaad op een industrie terrein. Maar ook op een industrie terrein wonen mensen, en het kan goed zijn dat er toch overlast was, maar daar ken ik de situatie niet goed genoeg voor..

Een dak boven je hoofd is een

Een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte. Een hedonistische behoefte niet. Er is wel een erg rooskleurig beeld over tekno feesten. Panden worden uitgewoond, gesloopt in naam van 'een feestje moet toch kunnen.'

Dit is dus op een

Dit is dus op een industrieterrein en niet in een woonwijk. In een dichtbevolkte woonwijk harde feesten organiseren is gewoon asociaal, daarom word er dus aan de hand van vergunningen bepaald of een evenement of feest plaats mag vinden. Op een industrieterrein is er vanaf vrijdag 18:00 tot maandag 8:00 helemaal niemand die daar woont!

moet iedere keer weer een

moet iedere keer weer een beetje lachen als mensen het over de kraakbeweging hebben.
9 van de 10 krakers woont gekraakt (of eigenlijk in een pand wat door anderen gekraakt is)met maar een motivatie en dat is omdat het goedkoop is.
deze mensen hebben er ook geen enkel probleem mee om van kraak naar antikraak en andersom over te stappen,voor gratis woonruimte zijn zij bereid om met de groep mee te lullen zonder ook maar ergens kritiek op te durven geven.
toegeven ze laten zich vaak en gemakelijk voor het karretje spannen,stop je energie liever in jezelf de meeste zijn het gewoon niet waard.
voornamelijk een richtingsverkeer net zo als in de echte wereld.

Dit gebeurde ook nog afgelopen week:

De politie heeft zaterdagochtend drie personen aangehouden nadat één van hen graffiti had gespoten en anderen zich tegen de agenten hadden gekeerd.

Surveillerende agenten zagen rond 2.45 uur op de H een vrouw met graffiti spuiten op een brug. Toen zij de 29-jarige vrouw een proces-verbaal wilden geven, werkte de vrouw niet mee. De agenten wilden haar aanhouden waarop uit een pand aan de H meerdere personen naar buiten kwamen.

Volgens de politie bemoeiden zij zich met de aanhouding en ontstond een vechtpartij. Met behulp van een politiehond en de inzet van pepperspray en wapenstok kregen de politiemensen de situatie pas onder controle.

Er werden drie personen aangehouden: de vrouw die de graffiti had gespoten, , een 29-jarige vrouw uit D en een man uit N (31).

--------------------
Sinds afgelopen week is de wgw dus volgespoten met 'anarchistische' brij, bedankt jongens! Stoer hoor.
Ik vraag me ten zeerste af of de tekst "meer liefde", zo'n 20/30 keer op het pand gespoten, haar doel niet voorbijschiet. Ik denk zelf namelijk dat dit "meer haat" teweeg zal brengen...
Eigenlijk gewoon dieptriest, ik heb er geen andere woorden voor. Succes er verder mee daar

Ik denk zelf namelijk dat dit

Ik denk zelf namelijk dat dit "meer haat" teweeg zal brengen...
ach, nn-db, dat jij actieve krakers haat ipv dat je solidair bent weten we inmiddels wel hoor.

actieve krakers? ze zitten

actieve krakers? ze zitten daar antikraak! kletsnek.

Re: Krakers lawaaiig pand in Utrecht opgepakt

het was tenminste nog een kraakpand.
actieve antikrakers zeker,lachen!

Wacht even...

Dat is dus niet helemaal waar... Zo heb ik een half jaar geleden nog meegeholpen aan een krakersaktie bij mij in de stad. Omdat ik -solidair- was zeg maar.

Waarom haal je dat artikel

Waarom haal je dat artikel erbij, nn-db? Het gebeurde heel ergens anders, op een hele andere datum en het heeft geen drol met kraken te maken...
Kortom, mis-info en stemmingmakerij, gatver. Lijkt de overheid wel, of de gemiddelde Telegraaf journalist.

hmmm. ja

Wees blij dat ik geen 'discussiestuk' erover aanmaak hier, of zal ik dat weldoen? Maar er is toch wel sprake van een beetje relevantie. Misinfo vind ik het daarom niet, wellicht een beetje stemmingmakerij... -ok-

Maar... In deze moeilijke tijden voor 'activistisch-nederland', waarbij men steeds vaker in het 'verdomhoekje' zit, is het gewoon niet handig, lijkt mij , om overlastgevende feesten, pandontsierende kladacties, of andersoortige "destructieve" krakersgein te flikken. Het is geen 1985 meer jongens en meisjes.

Verder, wil toch even aan je kwijt, dat ik het bijzonder appricieer dat jij ook een pseudoniempje gebruikt. Dit maakt een eventuele vervolgdiscussie wel zo begrijpelijk, interessant en overzichtelijk. Dank je wel.

als troll zou ik

als troll zou ik zeggen:dwangverpleging.

dit topic heeft ook niets van

dit topic heeft ook niets van doen met occupy dwazen,dus.opkrassen.

[spam deleted]

[spam deleted]

Ok dit topic gaat zijn doel

Ok dit topic gaat zijn doel voorbij...
Kan iemand er een slotje op gooien?
Of op zijn minst verplaatsen onder een andere context / onderwerp?
Dit was een topic om te kijken hoe het zat met de arrestanten / AG etc.

Groet,

TS

Dit was een topic om te

Dit was een topic om te kijken hoe het zat met de arrestanten / AG etc.
Oh? was dat zo bedoeld? Had dat maar iets duidelijker cq uitbgebreider opgeschreven, want met alleen een enkel vraag ("iemand nieuws?") en verder copypasta uit de corp media was het bijna in de ruis beland - maar ik heb hem idd laten staan omwille van de kans om meer info hierover te lezen.
Ja en die rechtse troll is irritant maar als iedereen hem verder niet voedt dan lees je er makkelijk overheen, toch?

zeker.

zeker.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech