Blokkade ontruiming buurtsuper Bilstraat, 50 mensen baan kwijt?

Hier kun je discussieren over Blokkade ontruiming buurtsuper Bilstraat, 50 mensen baan kwijt?.
In Utrecht vervelen wij ons nooit. Vandaag is er een supermarkt bezet. Jumbo kwam met een legertje deurwaarders om de buurtsuper te ontruimen en over te nemen, waardoor 50 mensen zomaar ineens hun baan dreigen te verliezen. Wegens het geniale optreden onzer Utrechtsche activisten stond binnen no time een tegenleger sympathisanten voor de deur om de ontruiming tegen te houden en tot bezetting over te gaan, gezamenlijk met een handjevol pers waardoor het landelijk nieuws werd. Vervolgens zijn de deurwaarders afgedropen (!) en komt er morgen een nieuw overleg. De ontruiming staat nu op maandagochtend vroeg gepland, maar kan zo maar ook één dezer dagen plaatsvinden. Daarom roepen we Utrecht op alert te blijven en zodra alarm wordt geslagen direct te komen om de werknemers te beschermen.

Dit mag niet zomaar gebeuren - al helemaal niet zonder een sociaal plan voor de werknemers.

Hou het evenement in de gaten voor nieuws en doe mee:

https://www.facebook.com/events/565277670181524/

In het nieuws: http://nos.nl/artikel/528472-bewoners-bezetten-supermarkt.html

Supermarkt Kippersluis Biltstraat, Utrecht


Re: Blokkade ontruiming buurtsuper Bilstraat, 50 mensen baan kwi

Geniale actie.
Burenhulp.
Voelt echt goed.

50 mensen baan kwijt? + boodschaptip

Is dat wel zo? Als jumbo deze supermarkt overneemt neemt zij denk ik ook het overgrote deel van het personeel over. Of gaat Jumbo, na overname, deze supermarkt sluiten? Of gooien ze iedereen eruit en nemen allemaal nieuwe mensen aan? Zal toch niet? Ik kan me 'moeilijk voorstellen' dat jumbo een veel slechter personeelsbeleid zou hebben dan super de boer. Of zit daar zoveel verschil in? Ik neem aan dat ze allebei hun werknemers op minimumloon zetten, bij 21jaar je te oud bevonden wordt, en dat je vooral niet moet zeuren als je op zondag moeten werken... eheh. Of zit ik hier helemaal mis?

Persoonlijk vind ik Superdeboer een 'dure' supermarkt, doe mij maar een Jumbo.
Ik tel nu 5 jumbos in utrecht , albert heijn heeft er 24. Super de boer is overgenomen door jumbo, en komen dan ong. op 10/11.
Super de boer is/was een 'faal-supermarkt'. Deze winkel specifiek wellicht niet (door aardig personeel bijv.), maar het overkoepelende beleid.... jongens jongens wat een falende graaiersbende daar...
Jumbo is nog een 'mooi stukje ondernemerschap' tot op zekere hoogte, superdeboer is dat zeker niet. Het lukt jumbo danook om een 'fatsoenlijk' tegenwicht te bieden aan AHOLD (de 'oppergraaiers'), best knap.
Tip: energiedrankjes zijn over het algemeen bij de Jumbo veel goedkoper als dan bij de Albert Heijn. En het dagversebrood is ook van een vele betere kwaliteit vind ik dan bij AH... Doet er je voordeel mee, mensen! :)

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Bezetting Supermarkt

Ikzelf heb helemaal niets met supermarkten maar wil toch even snel een reactie geven.

De supermarkt waar het om gaat is geen Super.
De eigenaar van het pand heeft uitzetting gevorderd waardoor het personeel geen enkel recht meer heeft.
De Jumbo begint daarna weer een nieuwe zaak en heeft geen enkele boodschap aan supermarkt Kippersluis.

De 2 broers (eigenaren Kippersluis) zijn de kleintjes uit de markt en hebben tot nu toe hun best gedaan om het hun klanten en personeel prima naar hun zin te maken.(De onderlinge sfeer in het bedrijf zegt genoeg).
Ook het feit dat de hele wijk zich inzet voor het behoud van deze winkel is een positief signaal.

Het behoud van de 50 banen staan hierbij voorop omdat we tevens de regering willen laten voelen dat het huidige gesol met werknemers over moet zijn.
Het feit dat de rechter de ontruiming gelast zonder de menselijke aspecten van dit bedrijf mee te nemen is ronduit walgelijk te noemen.

De strijd om het behoud van deze winkel betekent dan ook meer.

@ " ik heb zelf helemaal

@ " ik heb zelf helemaal niks met supermarkten " : hoe wil jij de voedseldistributie dan regelen ?
Er zijn slechts enkele volgens mij marginale initiatieven als VOKO Amsterdam alleen zeer kleinschalig.
Als ik als logistiek leek alleen al het transport van de kruideniers waren bekijk : gigantisch en als dat weg valt dan is er al snel honger in Nederland. O.a. omdat supermarkten nauwelijks nog voorraad hebben uit kosten
overwegingen. Het supermarkt fenomeen met name de zelfbediening is overgenomen uit de V.S. volgens mij en volgens mij terug te voeren op Fordisme dus Henry Ford met zijn " lopende band ". Dus niks gemak en comfort maar meer en makkelijker verdienen voor de kapitalisten. Enzv. Om " off topic " te vermijden : als je kritiek hebt prima maar kom met een alternatief. Ik zie de grote supermarkt families zo als Aldi en AH graag onteigend en die bedrijven volledig in handen van de mensen die er werken. Dat is mijn alternatief voor de korte termijn. Op de lange termijn andere organisatie productie en distributie met name nadruk op kleinschaligheid voor zo ver die kleinschaligheid milieu en natuur ontziet en mensvriendelijk is. Wat dat laatste betreft ik zie niks in werken van zonsopgang tot zonsondergang alleen maar omdat dat mogelijk beter zou zijn " voor de natuur ".
Hoe die overname door de werkers te bereiken ? Volgens mij houden de mensen in Nederland niet van dergelijke experimenten op grote schaal en steunen ze in meerderheid hun eigen onderdrukking en uitbuiting.
Ze zijn wel in voor kleine verbeteringen maar geen radicale omwenteling. Dan heb ik op een gegeven moment de mening : fuck you werkers. Dat moment is wel zo ongeveer aangebroken.

"Ze zijn wel in voor kleine

"Ze zijn wel in voor kleine verbeteringen maar geen radicale omwenteling. Dan heb ik op een gegeven moment de mening : fuck you werkers. Dat moment is wel zo ongeveer aangebroken."

Wat wil je hiermee zeggen? Dat je je handje gaat ophouden?

Heb wat met de Aldi

Ga altijd naar de Aldi voor goedkoop Schultenbrau bier.

burp

Deze aanvulling voldoet aan de drinkregels.

Nog iemand een reactie waar

Nog iemand een reactie waar we wel wat aan hebben !

tuurlijk niet dit is fokking

tuurlijk niet dit is fokking indymedia! hiep hiep hoera!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech