Indy, doe wat aan de comments!

Hier kun je discussieren over Indy, doe wat aan de comments!.
Wel provoceren ze volop en vragen actief om antwoorden: het effect is voor de troll altijd winst, want als men de tijd en moeite neemt om een behapbare antwoord te formuleren op domme vragen als "maar we kunnen toch niet alle ellende van de wereld opvangen?", dan hebben ze je mooi een paar uur van je tijd gekost, terwijl ze het antwoord niet eens gaan lezen, en als niemand antwoord geeft (wat de meest voor de hand liggende reactie is aangezien het ervan af druipt dat de vraagsteller m/v niet op een serieus anwoord wacht), dan kunnen die trollen lekker weer roepen dat 'links geen antwoord heeft' of dat ze op Indymedia genegeerd worden. Daarom stel ik voor om de trollen datgene te geven wat ze willen (ik ben immer vrijgevig ingesteld): censureer ze! Weg ermee! Hup naar /dev/null/ met die onzin! Kunnen ze lekker op GS gaan klagen over links-fascisme en meer van dit soort wazige begrippen, lekker toch?


ironisch

Oproepen tot censuur onder een artikel met een aanklacht tegen censuur; de auteur van bovenstaande heeft wel een apart gevoel voor humor...

Onze groter leider Stalin had

Onze groter leider Stalin had daar andere ideeen over.

LOL

Mensen die denken dat er daadwerkelijk stalinisten rondhangen op Indymedia... :')

Onze grote leider Kim Yong Il

Onze grote leider Kim Yong Il had daar andere ideeën over.

Stalin

Gezien de waardering die hier voor de PVK wordt uitgesproken en de oproep tot censuur valt dat toch niet uit te sluiten.

helemaal mee eens

ik ben het helemaal eens met de schrijver of schrijfster van dit artikel. ik wil dat gelul van die trollen niet meer lezen. ze maken al genoeg stemming op allerlei sites. dat wil ik niet ook nog op indymedia lezen. weg ermee, delete.

Wat is er mis met een beetje

Wat is er mis met een beetje commentaar op al dat roestige Linkse gelul? Post-left anarchy nu.

Er is een groot verschil

Er is een groot verschil tussen trollen en cynisch kritisch commentaar. De afzender en het doel.

simpele scheiding

Het verwijderen van slap geouwehoer is geen beperking van de meningsuiting. Trollen mogen best een ban krijgen.

Verder denk ik dat het handiger is om algemene discussies niet op indymedia te voeren, maar bijvoorbeeld op http://groups.yahoo.com/group/linksnederlands

Ik ben geen troll maar ik

Ik ben geen troll maar ik word wel heel trollig van die verdomde spam over die verdomde kaviaar. Ik ken dr niet en wil dr zo te horen ook niet kennen. Kunnen jullie niet ergens anders heen gaan met jullie kaviaar verheerlijking? Het is indymedia.nl niet kaviaarlovers.nl.

solidair zeg

je kent joke niet en je wilt er ook niet kennen. Indy is een nieuwssite, dus op het moment dat Joke als persoon wordt lastig gevallen door de recherche en haar website evrvolgens ook down wordt gehaald, dan is dit nieuws. ALs er een steuncampagne wordt opgezet dan is dit ook nieuws. Als de overheid ophoudt met stom Joke vervolgen, dan hoor je niets meer over haar. De wereld is echter anders, leef er mee zou ik zeggen. Ooit wel eens van het woordje solidariteit gehoord, btw?

Over het algemeen moet je

Over het algemeen moet je trolls niet voeden met teksten als deze, maar ben het wel met je tekst eens.

Trolls hebben een ander doel dan welke bezoeker dan ook. En vereisen daarom een andere aanpak dan andere 'schendingen' van de hier afgesproken spelregeltjes.
Door medebezoekers reageren (lees: verleid worden tot oneindige irrelevante nondiscussie) is dus eerder contraproductief dan nuttig.

Het enige wat zin heeft is imho actie vanuit mods. Wat mij betreft dus ook (enkel waar er geen twijfel over mogelijk is) trolls deleten, bannen en huis IP+postgeschiedenis publiceren. Verder geen aandacht aan schenken.

precies goed

Aan de OP; het is toch ook precies de bedoeling dat alle trollen naar de discussie gaan. Indy is toch geen discussieplatform?
Dit is beter dan bij elk nieuwsbericht, overbodig geouwehoer te lezen.

Keep it up!

Nou ja, dat is dus juist

Nou ja, dat is dus juist binnen Indy een beetje de discussie, als ik het goed begrijp. "Indymedia.nl is geen discussie-platform" was de oude motto, maar met de nieuwe interface kwam ook een discussie mogelijkheid. Prima, al heeft men zo te zien een beetje te snel gedacht dat de discussie een soort vervanging is voor de "ruis". Nu heb ik het gevoel dat de "discussie" gebeuren idd als een soort openbare prullenbak wordt gezien door de mods, maw er wordt daar nauwelijks gemodereerd. Jammer, want daardoor wordt ieder discussie die in beginsel best interessant had kunnen zijn, gesaboteerd door zeurpieten die denken dat indymedia een soort 'linkse GeenStijl' is - wat mij betreft dan liever terug naar het oude, duidelijker, beleid van 'geen discussie'.

als de mening van een ander

als de mening van een ander je niet bevalt kun je het 'trollen' noemen, waarna de 'trol' de mond gesnoerd wordt, zodat alleen nog ja-knikkers overblijven, wiens neuzen allen dezelfde kant op wijzen; een grijze monocultuur van eensgezinden middels repressie..

Indy een discussieplatform?

Wat ik me afvraag is wat die discussie nu precies toevoegt aan indymedia, en daarvoor moet je je afvragen wat precies de primaire doelen, of het primaire doel, van indymedia is. Ik was toen de nieuwe versie van indy net was geintroduceerd was ik erg benieuwd naar de discussies die zouden volgen, met name over de nieuwe interface.

Inmiddels vindt ik zelf dat de discussiefunctie niet zo veel toevoegt aan aan indymedia, en ervaar ik de meeste discussie als storend. Fijn dat er nu eindelijk een discussie over de discussie functie ontstaat, is voor mij het eerste zinnige gebruik van die functie. Ik merk zelf in ieder geval dat ik inmiddels eigenlijk niet meer naar de discussies kijk, en heb liever de oude instelling van 'indy is geen discussieplatform'.

Als je kijkt naar andere nieuwsmedia op het forum waar het mogelijk is om te reageren (meestal zonder noodzaak registratie) zie je dat de reactiedraden worden gedomineerd door wat inmiddels 'reaguurders' wordt genoemd. Je weet wel het type dat bij iedere linkse aktie of demo roept dat aktivisten werkschuw zijn omdat ze demonstreren ipv op hun werk zitten (zelfs als de aktie in het weekend valt). Deze beroepswerkelozen die hun tijd op internet doorbrengen met galspuwen domineren werkelijk elk medium waar makkelijk zonder registratie even een reactie onder een nieuwsbericht geplaatst kan worden. Ze zitten niet alleen bij GS, maar ook de reactie onder volkskrant.nl, parool.nl, lutjebroeksecourant.nl etc etc. Wat dat betreft kun je dus wel verwachten waar deze nieuwe functie heen gaat, je faciliteert precies dát.

Een discussieplatform dient daarom denk ik echt voorzien te worden van een grondige registratie en een beleid met gedragscode waarop gehandhaafd word. En dan nog denk ik dat je je af moet vragen wat het doel van indy is, en hoe dat best te bereiken, ik denk dat je dan beter een keuze kunt maken tussen óf een nieuwsmedium zijn óf een discussieplatform, daarbij hoef je niet bang te zijn voor het gebral dat het niet toelaten van allerlei discussie of reacties censuur zou betekenen.

Wanneer je het even vergelijkt met een papieren krant of nieuwsmedium zou dat namelijk hetzelfde zijn wanneer bij een traditionele linkse krant een rechtse nieuwsredacteur gaat zeuren dat hij gecensureerd word als zijn hoofdredacteur ervoor kiest om zijn rechtse stukjes niet te plaatsen. Een medium maakt een selectie welk nieuws het wilt brengen, je beperkt niemand in zijn of haar recht tot publicatie (dat is censuur). Een rechtse redacteur kan dan gewoon beter bi een rechtse krant gaan werken. Zo ook op het internet, actief het nieuws dat je brengt selecteren is geen censuur, niemand beperkt jou recht tot publicatie, het hele internet staat je tot je beschikking om te publiceren wat je wil (nu meer dan ooit is het recht tot publiceren vrijwel onmogelijk in te perken), wel is het slim om even te kijken wáár je iets wil publiceren, of dat je zelf een plek creeërt voor je publicaties.

Overigens heb ik ook mijn vraagtekens bij de huidige schifting tussen nieuws en aankondigingen, maar dat terzijde, ik zal niet te veel afwijken van het artikel bovenaan.

censuur enzo

Censuur impliceert inderdaad dat er een allesomvattende macht is die publicatie kan voorkomen, dus een macht waaraan niemand zich kan onttrekken. Het modereren van een website is dat niet. Neemt niet weg dat veel mensen zich vrij willen voelen om commentaar te geven op een artikel en het als vervelend wordt ervaren als commentaar weggehaald wordt. Bovendien is het kiezen wat wel en niet moet blijven staan vaak een lastige zaak. Dan zou je eigenlijk of wel of niet een discussie functie moeten hebben.

Ik vind de huidige discussies op indy 2.0 over het algemeen weinig soeps. Maar je hoeft het niet te lezen, of lees er snel overheen ofzo.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

" dan hebben ze je mooi een

" dan hebben ze je mooi een paar uur van je tijd gekost` . Je had beter wat langer over je oproep tot censuur na kunnen denken of wil je beweren dat je daar uren over hebt na gedacht. We hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn zo simpel is dat. Er zijn al te veel grote bekken actief die de weinige mensen die de drempel over durven van dat radicaal linkse ghetto direct weg jagen omdat ze ` dom ` zouden zijn of vanwege de algehele sfeer van wantrouwn die daar hangt en nooit wat toe willen toe geven maar een nog grotere bek opzetten als er aantoonbaar zeer onzorgvuldig met mensen wordt omgegaan in de vorm van onterecht uitsluiten o.a. Daar zitten ze dan met z´n vieren rond de tafel binnenkort alleen. Dat schiet niet op. Vraag gewoon eens wat uitleg zo van hoe bedoel je dat of wat is jou ervaring. Wees eens wat empatisch en niet gewetenloos psychopatisch. Haantjes gedrag kan wel eens nuttig zijn maar niet als het gericht is tegen de weinige medestanders.

Comments

Discriminatie alom.

Waren het eerst de negers,moslims en homo's zijn nu de trollen aan de beurt.
Gaat lekker zo !!!

Wat is de mening / bijdrage van een Troll ?

Negers, Moslims en Homo's hebben iets te melden en trollen - per definitie - niet.

Voor zover 'trollen' te herkennen zijn - hangt de identiteit van een troll - af van zijn vermogen om op- of aanmerkingen te plaatsen die geen inhoudelijke bijdrage(n) inhouden. Dit negatieve 'nihilistische' standpunt om zinloze bijdrages te leveren dient geen ander doel dan het produceren van 'afval', hetgeen doorgaans niet bijdraagt aan de menselijke vreugde. Het kan daarentegen wel leiden tot het bederven van de lol van een serieuze schrijver of lezer.

Persoonlijk ben ik voor debat en discussie op indymedia, maar bij voorkeur wel met artikelen of met kritiek waar tenminste één serieus idee wordt verwerkt dat betrekking heeft op de argumenten die in een oorspronkelijke bijdrage of in een commentaar is gebruikt.

Een 'troll' wil helemaal niet serieus geworden vonden. Negers, Moslims en Homo's zijn daarentegen serieuze mensen, die gegronde redenen hebben om vanuit die identiteit artikelen te schrijven en/of kritiek leveren.

Een zinvol debat of een discussie is niet gebaat bij doelbewuste 'trollen' en indymedia zou hiervoor zich niet moeten laten lenen. Indien een 'troll' inhoudelijke argumenten gaat gebruiken is het einde 'troll'-identiteit.

absolute lariekoek wat je

absolute lariekoek wat je zegt, IM censureert alles wat niet anarchistisch is, ofschoon eens per maand een vakbond en socialist even zijn kwakje mag neerleggen. Verder anarchistisch en daar erger ik me groen en geel aan. Voor zover er trollen zijn, roep je dit misschien ook op.

Was indymedia maar anarchistisch.

Ze zijn gewoon oer conservatief oud links.

wie interesseert zich anno

wie interesseert zich anno 2012 nog voor schinveld bomen, kerntransport naar Gorleben of feministisch gewauwel? Of het bekrassen van straaljagers, stenen gooien naar politiebussen, etc. Da's toch uit de tijd.

diy

als de inhoud van de site je niet bevalt, hoef je er natuurlijk niet naar te kijken.
maar in dit geval kun je er zelf ook wat aan doen door nieuwsverslagen te schrijven en posten die wel interessant zijn, een betere wereld enzo...

het probleem is dat jullie

het probleem is dat jullie gewoon te DOM en VERWAAND zijn om te snappen wat echt nieuwswaarde heeft zoals UFO's. ga toch weg met je schinveld bosjes en je feministische lariekoek.

ik! en jij ook! genoeg om er

ik!
en jij ook! genoeg om er keer op keer over te komen janken.

deze hele trol topic bewijst

deze hele trol topic bewijst de efficientie van trollen , zouden we niet beter zelf gaan trollen ergens ipv ons zo te laten doen ? :)

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech