Links/rechts extemisme in Europa.

Hier kun je discussieren over Links/rechts extemisme in Europa..
Het rechts extremisme groeit exponeel onder de huidige sociale onrust.
De druk op extreem links door overheden geleid door een EU die niets goed voor heeft met zijn burgers is al jaren prioriteit no.1 .
Hier word een tweedeling gecreeerd die de veroorzakers (multinationals/financials) van de huidige krisis volledig uit de wind houden.
De gekochte huurlingenlegers (bv.het voormalige Blackwater en de beveiligingsbranche die steeds mee in handen komen van bv Goldman & Sachs ea verlenen indirect steun aan rechts extremistische bewegingen).

De druk op links versterken om hervormingen door te voeren is een strategie die de EU al langer volgt.
Hervormingen die miljoenen burgers in de kou zet en voor een ongekende chaos en armoedde zorgt.

Het misbruik van links/rechts georienteerden dient dan ook voorgoed gestopt te worden.
Al langer kunnen we constateren dat er een grote groep mensen is ontstaan(Europese Autonomen) die zich aan geen van beiden wil conformeren en zowel aan linkse en rechtse demo's deelnemen.
De val van het huidige Europese kapitalistische etablissement is hun doel.

Wat opvalt is het gemiddelde profiel van deze Autonomen.
Een goed opgeleide groep (hoofdzakelijk jongeren) met een sociaal groene visie die heel goed weten waar zij hun info moeten halen,delen en daarbij gesteund worden door denktanks bemand door (hoofdzakelijk ouderen) die hun kennis en ervaring onvoorwaardelijk delen.

Zij die heel goed beseffen dat het links/rechts wedstrijdje niets op zal leveren behalve de voortgang van het extremistisch kapitalisme wat we sinds het begin van de 2e wereldoorlog hebben mogen ervaren.
En deze vizieuze cirkel gaat nu voorgoed doorbroken worden.

Links/rechts politiek en geloofsovertuigingen gaan plaats maken voor iets waar wij met zijn allen naar streven.
(Burgerparticipatie,cooperatief handelen ,Transition Towns, etc )zijn de trefwoorden van deze autonome beweging die zich niet laat opdelen.

Wees welkom en doe mee.

(EA-Nederland).


Rot toch op, neo-nazistische

Rot toch op, neo-nazistische minkukels, met gelul over het sluiten van de rijen en dat links en extreem-rechts samen moeten werken. Kansloos.

Het staat je uiteraard vrij

Het staat je uiteraard vrij om een dergelijke reactie te geven.
Zou je hem wel inhoudelijk willen onderbouwen daar we er anders niets mee kunnen.
Indymedia is een serieus podium en dat willen we graag zo houden :)

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. zie?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

@ di, 30/07/2013 - 08:59 —

@ di, 30/07/2013 - 08:59 — nn:
ik snap je reactie maar dit is geen neo-nazi zoals de hier beschreven groepen. Het is gewoon een gast die vaag als een deur is en regelmatig zijn gezever hier op Indymedia probeert te verkondigen. Een beetje een verwarde occupyer zeg maar. Gewoon negeren als je het mij vraagt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. fail.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. fail.

re:

>Wat opvalt is het gemiddelde profiel van deze Autonomen.
Een goed opgeleide groep (hoofdzakelijk jongeren) [...] gesteund [...] door denktanks bemand door (hoofdzakelijk ouderen) die hun kennis en ervaring onvoorwaardelijk delen.<

En kennelijk lijdend aan dyslexie en/of analfabetisme, alsmede gebrek aan enige kennis van de beginselen van de formele logica.

Het is me allemaal wat. Moedig voorwaarts! Gaat wel goed btw met die Europese Autonomen, de enige web-hit voert vooralsnog terug naar dit schrijfseltje. (Goed, plus een Ravage-artikeltje uit 1997, over, um, autonomen zogezegd.) Nu ja, de Lange Mars begon ook met één stap voorwaarts, of hoe luidde weer het gezegde.

dislexy

ik heb ook dislexy, is dat een reden omiemand niet meer serieus te nemen tegenwordig?
goed het stuk slaat nergens op maar dat heeft niets met dislexy te maken

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

re:

Nee hoor, als mensen om wat voor reden dan ook moeite hebben met taal zul je mij er niet over horen.

Anders wordt het natuurlijk bij babbels over goed opgeleide jongeren gesteund door denktanks enzovoort, en er dan nog geen leesbaar of doordacht stukje uit kunnen poepen.

Nou loop ik dacht ik al een tijdje mee btw en toch is mij niets bekend van Europese autonomen die zowel ter rechter- als linkerzijde ijverig aan het demonstreren zijn geslagen, maar ik kan best iets gemist hebben.

anders wordt het natuurlijk

anders wordt het natuurlijk bij mensen met een andere politieke kleur.
alle macht aan het volk? maar enkel en alleen als ze instemmen met onze ideeen?
gaat toch heen.

"zowel aan linkse en rechtse

"zowel aan linkse en rechtse demo's deelnemen".... Nou, dat belooft wat.

Kan dit vage onzin niet gewoon naar de Ruis?

Ik vind dit stuk niet eens zo

Ik vind dit stuk niet eens zo heel slecht geschreven. Ook ik ben van mening dat er sprake is van 'overlap' tussen de beide richtingen, doch dit is wel een ernstige versimpeling van zaken. En de versimpeling van zaken, bijv het adagium: "Minder wetten en regels!", is toch vooral iets, maar niet alleen, dat ik vaak hoor uit rechtse hoek.

We leven in een ingewikkelde maatschappij dit vraagt om ingewikkelde regelgeving. Dit staat duidelijkheid en helderheid echter niet in de weg, denk ik.

Het stuk komt exact overeen

Het stuk komt exact overeen met een artikel uit Doorbraak "Autonome neo-nazi's op de linkse tour" van Gerrit de Wit.
Een overlap tussen beide richtingen is allang gaande maar word helaas nog niet onderkent door een aantal figuren uit sommige linkse bewegingen (zie ook kraakbeweging en antifa) die als los zand uit elkaar vallen.
Figuren die zich een leidende positie aan de linkerkant toe willen eigenen met acties die in het verleden niet zouden misstaan maar heden ten dage nergens toe leidden.

Een roep om een 100% onafhankelijk en autonoom actiefront is ook in mijn visie nodig om een eendrachtige vuist te maken tegen diegenen die met de creatie van de huidige EU voldoen aan de visie van iemand die ooit in gevangenschap (1924) een boek schreef "waarin ook enkele denkbeelden van Harry Ford zijn vermeld" hoe een eendrachtig en sterk economisch opererend Europa er uit moet gaan zien.

Mijn vijanden komen niet van extreem rechtse partijen als de Gouden Dageraad of PVV, maar uit een hoek die verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis en vervolging van kritische burgers als Bradley Manning,Julian Assange en Snowden.

Het artikel vraagt om een vorm van nederigheid en verantwoordelijkheid om niet te gaan vervallen in een wederzijdse slachting(40-45) waarbij de farizeeërs vanuit hun bijeen gewoekerde paleizen toekijken wie er als winnaar uit de strijd gaat komen om vervolgens een helpende hand te reiken (Woekerlening) om de getroffen landen weer op de been te krijgen.

Links en rechts extremisme zijn goedkope niet werkende uitwassen veroorzaakt door een zichzelf benoemde "elite" die al heel lang de touwtjes in handen heeft en over talloze middellen beschikt om deze nog lang vast te houden.
Een vraag om de "verdeel en heers strategie" te ondermijnen door eendrachtig handelen van de getroffenen lijkt me dan ook een prima initiatief.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Een vorm van alternatieve

Een vorm van alternatieve infiltratie in extreem rechtse bewegingen is een prima optie.
Heeft bij de Dutch Defence League ook zijn vruchten afgeworpen.
Extreem rechts in Nederland stelt nog weinig voor maar kan bij de huidige ontevredenheid een enorme groei gaan doormaken.
De PVV is met zijn zgn "sociale agenda " een publiekstrekker bij a-politieke Nederlanders,gefrustreerde Pvda'ers en VVD'ers.
De VVD en het CDA staan weer in de rij wanneer de PVV als grootste uit de bus gaat komen.

Het "knokken op de straat " met extreem rechts heeft ook in het verleden "jaren 30" niets meer opgeleverd dan ellende.
Het verdwijnen in de rechtse massa om invloed uit te gaan oefenen lijkt me een beter idee.

Jammer voor de EU elite die gehoopt hadden op anders.
Het uiteen spelen van burgers moet maar eens stoppen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. fail.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. fail.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Hoe?

Verdwijnen in de 'rechtse massa' (wie zijn dat nou eigenlijk precies?) kan alleen maar door deel te gaan nemen aan de maatschappij, m.a.w. te gaan werken i.p.v. te vreten uit de staatsruif. Dat zal voor de meeste bezoekers van deze site vermoedelijk geen optie zijn.

Alsof het 'uiteen spelen van burgers' een collectieve doelstelling is van wie dan ook. De enige plek waar ik harde oproepen vind om tegenstellingen te creëren tussen mensen zijn sites als deze.

Wat een ongelofelijk onzin wordt hier toch gepubliceerd. Nooit wordt het concreet, nooit een doordacht of haalbaar alternatief, nooit een heldere brede visie en altijd maar weer de grote vijandsbeelden van 'de kapitalisten' 'het grootkapitaal en 'extreem rechts'. Losse flodders, slagen in de lucht en vooral heel veel warrige betogen waar doorgaans geen touw aan vast te knopen is. Worden jullie nou nooit eens moe van jezelf?

Wie de maatschappij wil veranderen moet zich organiseren met gelijkgestemden. Omschrijf jullie ideale samenleving nou eens. Hoe ziet die er uit en wat moet er gebeuren om jullie utopie te bereiken? Ik ben oprecht benieuwd. Vooral ook hoe bijvoorbeeld de Internationaal Socialisten met hun diep gekoesterde wens een almachtige absoluut dominante overheid te creëren dit samen denken te gaan doen met bijvoorbeeld de anarchisten die juist de afwezigheid van een overheid nastreven. Leg uit, vertel het ons.

Niemand begrijpt jullie en het wordt me steeds duidelijker dat jullie elkaar ook niet begrijpen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

-

Een "sociaal groene visie". Best vervelend als de voedselbank alleen maar met sla en broccoli aankomt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. kansloos.

kansloos dat bovenstaand

kansloos dat bovenstaand artikel niet in de ruis verdwijnt. komt 100% overéén met het gedachte goed vam brigade M.

Brigade M ? Een dergelijk

Brigade M ?

Een dergelijk artikel heeft een pacifistische grondslag die ik wel kan waarderen.
Samenwerking en onderling begrip kweken is niets mis mee !
Zowel links en rechts is heeft met dezelfde problemen te maken en misschien is het helemaal niet zo onverstandig de handen ineen te slaan !
Laten we eerst maar eens even gaan kijken op welke punten we overeenkomsten hebben.
Armoedde, Huisvesting ,de Zorg etc.

De overgebleven kwesties op de agenda en goed opbergen tot la....................ter.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Ruisen of niet ruisen, soms

Ruisen of niet ruisen, soms is dat best een lastige vraag. Ik vrees dat deze comment: https://www.indymedia.nl/node/17994#comment-9711 het bij het juiste eind heeft. Maar als iemand dit serieus ruiswaardig vindt en dit ook kan motiveren, dan lees ik dat graag. "Niet links niet rechs" betekent idd meestal "dus extreem-rechts". Wellicht kan de OP (= diegene die de artikel in kwestie heeft gepost) zich wat duidelijker uitspreken?

en waarom lees jij dat graag?

Heb jij hier de rechten om dit naar ruis te verplaatsen dan? Wie ben jij? Mocht jij een moderator zijn, graag helderder formuleren, eigen mening en moderaties gescheiden houden, zelf beslissen naar inzicht of dit naar ruis of niet moet, anders bespreken binnen het team. Mocht je tijd vrij hebben?, sla eens een boekje open over Drupal. Hoi hoi en groetjes.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

gewoon bier zuipen en verder

gewoon bier zuipen en verder leve het volk! (mits het voldoet aan onze voorwaarden).

Het opdelen in links /rechts

Het opdelen in links /rechts staat al langer onder discussie.
Ook de reli-facsisten zien hun kans schoon in tijden van krisis.
Zelfbeschikking en vrijheid begint dan ook door je niet in 1 van deze hokjes te laten duwen.
Autonoom handelen op een vrijzinnig humanistische basis is bevrijdend en geeft tegelijkertijd verantwoordelijkheden die nodig zijn om extremen/excessen te vermijdden.

De nieuwe jonge autonomen.
Een Open-Source beweging die beter past in de huidige tijdsgeest en kiest voor het beste van alles.

Voor de heersende machten(het groot-kapitaal) een enorm probleem daar het vijandsbeeld wat zij scheppen om te verdelen en te (be)heersen aan alle kanten volledig wegvalt.

Blanco.

is dat 'blanco' als in blanco

is dat 'blanco' als in blanco stemmen, of als in 'blank europa'? graag wat meer duidelijkheid.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Maak je geen zorgen :). Met

Maak je geen zorgen :).
Met een blanco pagina starten,open minded.

dit zou een mooie discussie

dit zou een mooie discussie kunnen opleveren waar ook daadwerkelijk een begin voor verandering gemaakt zou kunnen worden.
inderdaad een belangerijke stap;het erkennen dat links en rechts de zelfde flauwekul is en slechts om verdeel en heers draait.
radicaal "links"zal de arbeiders nooit weten te bereiken omdat ze de arbeiders aanzien voor domme loonslaven danwel koopzombies.
echter weten de mensen op de werkvloer donders goed hoe de boel inelkaar steekt en weten zij heel goed wie de schuldige zijn aan hun ellende.
mensen willen weer zeggenschap over hun eigen leven en hun geboorteland en willen niet langer dat ongekozen dictators in brussel hun beveelt wat te doen of te laten.
we kunnen enkel veranderingen in eigen land afdwingen net zoals dat geld voor al de inwoners van de andere landen in de eu.
omdat te kunnen bewerkstelligen moeten we af van het zwart wit,links rechts,denken we kunnen het missen als kiespijn.
zoals nelie kroes van de week al zei;nationalisme is de grootste bedreiging voor het welslagen van de eu,oftewel voor de dictatuur die zij voor ogen hebben.
samen voor ons eigen! idioot of revolutionair?

Meer samen voor ons allen

Meer samen voor ons allen :)

Lijkt me in ieder geval geen utopische gedachte meer.
Meer een must om nog een vuist te kunnen maken tegen hervormingen die diversiteit en kwaliteit inruilt voor uniformiteit en kwantiteit.
Hervormingen die al miljoenen mensen buitenspel hebben gezet en het recht op de zorg missen en hun woningen in moeten ruilen voor gesubsidieerde slaapzalen of de straat.
Hervormingen die de onze niet zijn.

EU.........er is geen enkel akkoord inzake jullie huidige inzet.
Van links en rechts niet.

Vanwaar uw 'heilige strijd'

Vanwaar uw 'heilige strijd' voor verandering in eigen land? Vanwaar dit nationalisme? Ik als brabander baal er namelijk nog steeds van dat de hollanders het zuiden lang geleden ooit ingepikt hebben, en vervolgens anderhalve eeuw de zaak uitgebuit, leeg gehaald en achter gesteld hebben t.o.v. de rest van het land. Een nieuw soort regionalisme onder een overkoepelende EU-vlag, dat zou nog eens wat zijn. Interessant. En het lijkt me dan toch fijn een bepaalde autoriteit te hebben denk ik die bij eventuele oorlogjes tussen regios de zaak kan sussen, of als scheidsrechter kan spelen. oid. Ook bij eventuele aanvallen van buitenaf is 't toch fijn dat er een sterke broer is, anders zou je zo maar omvergelopen kunnen worden als 'idealistisch regio'tje', dat zou danook wel weer jammer zijn.
Trouwens, mooie discussie?, nn-anoniemelingen = -1!, dus niet zo hoog van de toren blazen a.j.b.

Samen links en rechts ten strijde, op dit vind ik het behoorlijk idioot nog eigenlijk... Succes verder

Als laatste, ook met dingen als: "eerst de zaken bekijken waar we het in ieder geval wel over eens zijn". Ik ben van mening dat deze zaken er ook zeker zijn, geen misverstand daarover, maar dit is zo pragmatisch van aanpak, en van een weinig ideologisch besef.. Een dergelijk gedrag laat ik liever over aan liberaal achtige d66/gl krullenbollen (lol).

De vraag om een meer lokalere

De vraag om een meer lokalere aanpak van problemen e.d. lijkt me prima.
Het nationalisme waar jij het over heb kan ik in het artikel nergens terug vinden.
Het afwijzen van samenwerkingsverbanden waarbij ideologieen overboord worden gegooid die niets goed te brengen hebben is ook prima.
En veranderingen lijken me gezien de huidige inzet van deze EU geen verkeerde zaak.
Je frustraties over de Nederlandse bezetting van Brabant zit nog diep lees ik :)

Blij dat er nog mensen in staat zijn om hun frustraties weg te zetten voor een grote belang.
Dus ophouden met janken en de schouders eronder.

De geboorte van nieuwe

De geboorte van nieuwe social-media platformen waarin gegevens zoals "politieke voorkeur/godsdienst" niet meer gevraagd worden zegt genoeg over het huidige links/rechts denken.
Speelt op iets langere termijn helemaal geen rol meer.

Autonome podia waar meningen geventileerd kunnen worden die mee gaan werken aan echte oplossingen.
Open Source media zonder vooraf gestelde voorkeuren.

Indymedia zou hier al een flinke stap mee kunnen gaan maken daar het netwerk wereldwijd goed functioneert.
Dit legt een grote verantwoording bij de redactie/moderators, die een totaal andere rol toebedeeld krijgen en persoonlijke meningen in kunnen gaan ruilen voor een meer onafhankelijke instelling.
Kleine stapjes,zorgvuldig afgewogen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

laten we beginnen met onze

laten we beginnen met onze "vrijheid"van meningsuiting te herwinnen hier,juist hier.
enkel discusieren met gelijkgestemde zal niemand iets opleveren.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. :-)

Er is geen enkele politieke

Er is geen enkele politieke partij meer die de linkerkant van het politieke spectrum vertegenwoordigd.
Groen links,De Pvda,en de SP zijn verworden tot nietszeggende bureaucratische organisaties met zetelgeile gastjes.
Milieuorganisaties die de waarheid willen verkondigen over voedselveiligheid,schaliegas etc verworden onder het huidige EU regime tot terroristische organisaties waarbij het Wereld Natuur Fonds hier buiten de boot valt door samenwerkingsverbanden aan te gaan met Monsanto,Bayer ea criminele organisaties.
En ja,dan het activisme !
Dat is voorgoed veranderd.
De oude kraakbeweging is ter ziele, daar even vergeten was waar kraken voor bedoeld was en hoe dit naar het grote publiek gecommuniceerd moet worden.
Gelukkig ontstaan er weer initiatieven die in beter doen geloven.

En het rechts activisme !
Die hebben het simpel vandaag de dag.
Zij hoeven geen oplossingen cq alternatieven te verzinnen.
Zij ageren vooral tegen alles wat fout is gegaan en hebben niet door dat hun leiders de problemen zullen verergen.

En dan die jonge autonomen !
Ik zie er veel.
Alleen in London al zo'n 60.000
Thuisloos,werkeloos en aan hun lot overgelaten.
Even is de politiek vergeten dat ook zij een stem hebben.
Net als al die jongeren in Spanje,Griekenland,Italie etc etc.
Een vergeten groep die nimmer en nooit meer aan het kapitalistische circus deel zullen nemen.
Zwervend door een Europa wat hun niets meer te bieden heeft.

Jonge autonomen !
Mijn steun krijgen ze.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech