No Border Camp van start!

Nieuws, gepost door: No Border Netwerk op 02/08/2013 08:10:58

Wanneer: 02/08/2013 - 11:23

Door voor een ruime week bezit te nemen van het terrein De Hef (Nassaukade 3 in Rotterdam), is het No Border Camp 2013 in Rotterdam anochtend van start gegaan. Gedurende de komende week worden enkele honderden activisten vanuit Europa en daarbuiten verwacht om een krachtig geluid tegen het Nederlandse en Europese migratiebeleid te laten horen.


Dagelijks zullen acties, workshops, discussies en optredens plaats vinden, gericht op vrijheid van beweging en de afschaffing van grenzen. Op zaterdag 10 augustus wordt het kamp afgesloten met een demonstratie door de stad.

Het No Border Netwerk gaat er vanuit dat de gemeente, die aan een eerder verzoek om een plek voor het kamp beschikbaar te stellen niet tegemoet wilde komen, het kamp de ruimte biedt om ongestoorde doorgang te vinden op het private terrein De Hef.

Vandaag staat in het teken van de verdere opbouw van het kamp. Ter plekke zijn perswoordvoerders beschikbaar zijn om nadere toelichting op de plannen te geven. Vanaf zatersag is er een uitgebreid inhoudelijk en praktisch programma, waarbij elke dag een ander thema centraal staat. Het volledige programma is te vinden op de website van het kamp: www.nobordercamp.nl

Woensdag 7 augustus is een open dag voor belangstellenden gepland. Er wordt dan onder meer een inleidende workshop over het migratiebeleid en kritiek daarop aangeboden. Dit is ook de dag dat het kamp, tussen 11 en 14 uur, toegankelijk is voor de pers.
Het No Border Camp wordt afgesloten met een gdemonstratie door Rotterdam, op zaterdag 10 augustus. Onder het motto 'Geen Mens is Illegaal!' wil de organisatie met zoveel mogelijk mensen een stem laten horen tegen het keiharde Nederlandse migratiebeleid.

Het No Border Camp sluit aan bij de recente strijd van migranten en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel migranten in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid. De organisatie van het No Border Camp
ligt in handen van het No Border Netwerk, dat sinds het voorjaar van 2012 actief is.

--------

Infotelefoon: 06-45906867

Zie voor het volledige programma, praktische informatie en dagelijkse updates vanuit het kamp: www.nobordercamp.nl



Wie: 
No Border Netwerk

Tot nu toe verloopt alles goed, mensen zijn het kamp aan het opbouwen. Politie zegt bij eerste contact het verblijf op het gekraakte terrein te zullen tolereren.



Wie: 
No Border Netwerk

Eerste foto's

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
No Border Netwerk

Een goede startdag. Er is hard gewerkt aan de opbouw van het kamp en er heerst een goede sfeer. Er komen gestaag nieuwe mensen aan.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Ook dat nog.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech