Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp

Nieuws, gepost door: No Border Netwerk op 10/08/2013 08:09:12

Wanneer: 10/08/2013 - 22:48

Vandaag (10-08-2013) demonstreerden ruim 500 mensen in Rotterdam onder het motto: “Geen Mens is Illegaal!” De demonstratie was de afsluiter van het No Border Camp wat van 2 t/m 10 augustus plaatsvond op het gekraakte terrein aan de Nassaukade. De afgelopen 8 dagen stonden bol van acties, workshops en discussies rond het migratiebeleid in Nederland en daar buiten.


De demonstratie liep van plein 1940 door het centrum van Rotterdam naar het Beursplein. Onderweg werden er meerdere toespraken gehouden door oa vluchtelingen van het Vluchthuis in Den Haag, de Vluchtflat in Amsterdam en meerdere No Border activisten uit verschillende landen.
Met de demonstratie hebben wij onze stem laten horen tegen het keiharde Nederlandse vluchtelingenbeleid. Deze demonstratie was het einde van een week van protest maar zeker niet het einde van acties rond dit thema. Wij roepen dan ook iedereen op om zich in te blijven zetten voor een grenzeloze wereld! Houd daarom de website van het No Border Netwerk goed in de gaten voor aankomende acties.

Het No Border Camp was een actiekamp dat in het teken stond van discussie, workshops en actie voor de vrijheid van beweging. Het No Border Camp sluit aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel vluchtelingen in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid.

Mensen die geen papieren hebben en daarom niet in Nederland mogen verblijven accepteren niet langer dat hun gevecht om een menswaardig bestaan onzichtbaar blijft voor de Nederlandse samenleving. Inmiddels hebben migranten en ondersteunende activisten al diverse tentenkampen opgericht, zijn er vele demonstraties geweest en op dit moment verblijven veel migranten in het Vluchthuis in Den Haag en in meerdere Vluchtflats in Amsterdam, waarvandaan zij actie voeren.

In de afgelopen periode is veelvuldig duidelijk geworden dat de overheid alleen maar belangstelling heeft voor politieke spelletjes. Het inruilen van de strafbaarstelling van illegaliteit tegen een halfslachtig kinderpardon geeft perfect aan waar het de Nederlandse politici om te doen is: het hebben van politieke macht is veel belangrijker dan het lot van op straat geklinkerde mensen zonder de 'juiste' papieren!

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan het No Border Camp heel erg bedanken, zonder jullie was het nooit zo'n succes geworden!

Zie voor meer informatie en verslagen van alle acties tijdens het No Border Camp: http://www.nobordercamp.nl/



Wie: 
JK

text of a speech: Faces of deportation: Accuse the profiteers!

https://www.indymedia.nl/node/18414



Wie: 
nn

Tekst van flyer uitgedeeld tijdens de demonstratie Geen Mens Is Illegaal! op 10 augustus in Rotterdam:

Groenten uit Argentinië, kleding uit Bangladesh, aardolie uit Nigeria. Slechts enkele van de vele producten die “vrij” toegang vinden naar Europa.

Maar de mensen die onze groenten verbouwen, onze kleding maken of van wie leefomgeving door Europese bedrijven onbewoonbaar is gemaakt, worden tegengehouden met hekken, honden, helikopters en mitrailleurs. Zij kunnen niet vrij naar Europa reizen.

Voor de mensen die het ondanks alles toch proberen zijn er inmiddels honderden gevangenissen opgetrokken. Niet alleen hier bij Rotterdam Zestienhoven, maar overal in Europa en Noord-Afrika. De omstandigheden daarin zijn bar en bar slecht. De mensen die er opgesloten worden weten nooit wanneer ze weer op straat gegooid worden... of wanneer ze onder dwang worden gedeporteerd.

Overal waar we gaan worden we in de gaten gehouden, zijn er I.D. controles, is er camera toezicht. We worden gecontroleerd of we wel de juiste documenten bezitten, of we wel “legaal“ zijn?! Maar hoe kunnen wij “legaal” of “illegaal” zijn? Zolang we ons laten opdelen en tegen elkaar laten uitspelen, is niemand vrij!

Daarom zijn wij solidair met de mensen in hongerstaking in Rotterdam Zestienhoven die vechten voor hun vrijheid! Solidair met de migranten die vechten voor hun recht om hier te blijven! Solidair met iedereen die vecht voor een einde aan migratiecontrole en vreemdelingendetentie.

Wij strijden voor een wereld waar iedereen vrij is! Vrij om te gaan en staan waar je wil. Zonder paspoorten, visa of migratiecontrole. Een wereld zonder grenzen!

Geen mens is illegaal!




Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech