Repressie, kraak en ontruiming bij klimaatkamp in Duitsland (net over de grens)

Nieuws, gepost door: ASEED op 24/08/2013 08:03:05

Waar: Kerpen-Manheim, Germany
Wanneer: 24/08/2013 - 17:45

In Kerpen-Manheim, ten westen van Keulen en niet zo ver van de Nederlandse grens vindt de komende week het klimaatactiekamp augeCO2hlt plaats. Tenminste, dat is de bedoeling. Het kamp wordt de afgelopen dagen echter flink tegengewerkt door de gemeente en de politie.




Gisteren moesten de workshoptenten worden afgebroken (anders zou de politie het zelf komen doen). De overheid probeert het de bijeengekomen activisten zo onmogelijk te maken fatsoenlijk bijeen te komen en kennis en plannen uit te wisselen.

Als reactie hebben deelnemers aan het actiekamp een leegstaand huis gekraakt in het dorpje dat moet wijken voor de massale bruinkoolafgravingen. Op dit moment echter probeert de politie dit gebouw weer te ontruimen. Een deel van de activisten heeft zich op het dak verschanst en de politie heeft nog geen materieel om ze eraf te halen. Het symbolisch begon de ontruiming trouwens tijdens de workshop "Macht macht Umwelt kaputt" (Macht molt het milieu).

De al aanwezig 200 deelnemers zijn van plan hoe dan ook door te gaan met het kamp. Maar ze kunnen nog wel wat hulp gebruiken om de onverwacht ernstige repressie het hoofd te bieden.

Voor de komende week staan er vele workshops op het programma. Op woensdag 28 september begin ook het Reclaim the Fields-kamp dat vooral aandacht vraagt voor de strijd tegen de industriële landbouw en voor grond en voedselsoevereiniteit. In het weekend zullen er gezamenlijke acties plaatsvinden tegen de bruinkoolwinning en de kolencentrales in het gebied, waarna het Reclaim the Fields-kamp nog tot zondag 8 september doorgaat met interessante workshops en uitwisselingen.

Om een lang verhaal kort te maken: probeer dit weekend of in de dagen daarna nog naar Kerpen-Manheim bij Keulen te gaan en je steentje bij te dagen (zie zelf maar of je dit letterlijk neemt).

Meer updates zullen volgen.

Update van zaterdag 24 augustus op Linksunten: https://linksunten.indymedia.org/de/node/93263
Website van het kamp: http://www.ausgeco2hlt.de/klimacamp/
Reguliere media over 'tentverbod' en huisbezetting: http://www.ksta.de/kerpen/-wegen-zeltverbot--klimacamper-besetzen-haus,1...

Tags: actiekamp klimaat


Wie: 
nn

Met de trein via Keulen, met zijn alle in een volle auto, liftend of een stukje fietsen vanaf Heerlen of Kerkrade.
kaartje op de site van ausgeco2hlt



Wie: 
nn

vanaf een uur of 4 is de duitse smeris druk in de weer. Ze omsingelen het gebouw, voorkomen dat de bezetters op het dak te eten krijgen en arresteren een clown die met een speelgoedauto en een playmobil-politiepoppetje speelt. Rond 10 uur is er voor gezorgd dat alle omstanders het pand niet meer kunnen zien en er dus ook geen zicht is op hoe de bezetters van het dak worden gehaald.

De boodschap van de activisten: "Een kamp dat zich inzet om het gebruik van (steen- en bruin-) kool snel te stoppen heeft een plek nodig! Protest en verzet zijn ons recht en is noodzakelijk! Verander het systeem, niet het klimaat."

Links naar de tijdslijn: https://linksunten.indymedia.org/de/node/93337



Wie: 
nn

Ontruiming op basis daarvan? Verstoren van de openbare orde zeker? Niemand die nog wat koopt?


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech