debat Kargadoor Utreg

Hier kun je discussieren over debat Kargadoor Utreg.
Het uitstekend georganiseerde debat (KSU) heeft duidelijk gemaakt dat de politiek zijn rol is uitgespeeld.
Teleurgestelde kiezers op links en rechts zoeken steeds meer hun weg in extreme bewegingen.
Daarbij hebben we ook mogen constateren dat niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten een beweging is aan het ontstaan die geen enkele boodschap meer heeft aan de politiek en in staat zijn om alles zelf op verantwoordelijke wijze te organiseren.

De energie die momenteel verspild word aan de tweestrijd links/rechts speelt de huidige EU Brussel in de kaart.
Misschien dat nu de tijd gekomen is waarin dit ten einde gaat komen, en waarin onderlinge communicatie en verbindingen zoeken een eerste prioriteit is om de positie van vele slachtoffers te verbeteren.
Daarbij geen voorwaarden vooraf gaan stellen maar vooral kijken waar we elkaar in tegemoet kunnen gaan komen.
De extremen plaats laten maken voor iets waar haast nog niemand van heb durven dromen.
Het kan en het moet, willen we nog een beetje plezierig leven willen leidden.

Onze echte vijanden zijn de inversteringsbanken etc etc.
Zij maken de regels en wetten ten behoeve van meer winst voor hun clientele.
Zij zijn het nieuwe Europa.

Een aankomend vrijhandelsverdrag met Amerika zal de burgers in Europa nog meer gaan degraderen tot gebruikersgoederen
en dat moeten we voorkomen.

Ik mag hopen dat de EU Brussel zich gaat bezinnen over de toekomst van dit Europa want anders.......van links en rechts.


re:

'k Vraag me toch af of dat ook de samenvattende conclusie zou zijn van de organisatoren en overige aanwezigen.

Zie ook https://www.indymedia.nl/node/19383 , http://www.kritischestudenten.nl/agenda/fascisme-kun-je-niet-eten-de-eeu... .

En daar gaan we weer.... "De

En daar gaan we weer....

"De energie die momenteel verspild word aan de tweestrijd links/rechts speelt de huidige EU Brussel in de kaart.
Misschien dat nu de tijd gekomen is waarin dit ten einde gaat komen, en waarin onderlinge communicatie en verbindingen zoeken een eerste prioriteit is om de positie van vele slachtoffers te verbeteren."

Jaja.. we moeten de handen schudden van Wilders en samenwerking met hem zoeken> Dat Wilders uit is op het aanwijzen van zondebokken (migranten, vluchtelingen) en dus een racistische/fascisitische en nationalistische koers vaart die aan het voorbestaan van het kapitalisme niets verandert - integendeel! - dat moeten we maar even opzij zetten, het is tenslote belangrijker om verbindingen te zoeken, want de 'tweestrijd links/rechts' speelt de EU in de kaart...? Get real!

Dergelijke reactie's kan je

Dergelijke reactie's kan je op wachten.
We moeten niets ,maar kunnen alles wanneer de goede wil aanwezig is lijkt me.
Ben blij dat er mensen aanwezig waren die wel degelijk in staat zijn om te leren uit de recente geschiedenis en daarnaar handelen.
De tijd dat we ons in links/rechts laten opdelen en uitspelen is uit en over.

En even een reactie op het gelul van "daar gaan we weer"
De hand schudden van die blonde relnicht gaat zelfs mij te ver, maar er lopen er momenteel genoeg achteraan die open staan voor elk goed alternatief wat ze aangeboden krijgen.
Doe dat dus ook dmv persoonlijke gesprekken waarbij uitstekende resultaten worden behaald :).

Ondertussen werken we keihard door om de alternatieven praktisch te verwezenlijken.
Preventieve weerbaarheid en vormen van participatie die echt iets gaan opleveren.
En de EU........beter opletten gozer.

ach

Ach, natuurlijk is dit een geluid wat je hier wel vaker kan horen bij monde/de vingers van een (?) of andere keyboardwarrior; maar ik geloof niet dat het in de echte wereld veel reëels vertegenwoordigt.

Dus laat maar weer waaien, en het zal mijn tijd wel weer duren, en ook morgen zal de zon wel weer voor niets opgaan & van die dingen. Een gevallen appel laat zich geen twee keer vangen, enz.

Vlgs mij ben jij ook niet

Vlgs mij ben jij ook niet vies van je keybordje Ketellinkie :).
Blij dat ik een nog enig realistische kijk op het gebeuren heb en me op geen enkele manier laat leidden door
gasten die in beperking leven.
De grenzen opzoeken van iets wat in eerste instantie onmogelijk lijkt is echt de moeite waard keteltje.
Je kan ook gewoon alles en iedereen blijven afzeiken maar daar zijn andere media beter voor geschikt.
Duik weer fijn in je tunnel en prettig weekend nog.

Ik had de lijn in je

Ik had de lijn in je artikelen al ontdekt Hooligan.

Wagner's instrumentarium overstemmen met een ambachtelijk handgemaakt fluitje van onvervalst eikenhout :).
De basalten stenen als wegwijzering voor een leger van goedwillenden.

Vijanden verworden tot slachtoffers ipv daders.
Slachtoffers van een falend politiek en financieel systeem ten gunste van een klein groepje misdadigers (inversteerders) die wereldwijd de lakens uit lopen te delen.

Komt er nog een vervolgdebat bij het KSU !

Check it on:

Check it on: www.kritischestudentenutrecht.nl zou ik zeggen :).

Lees net wel dat er bij de Rooie rat (Oudegracht Utrecht) iets georganiseerd is.
Jan Rotmans (hoogleraar duurzame transities) heeft met zijn filmpje op uitzending gemist reeds een bevestiging gegeven wat we al geruime tijd lopen te roepen.

" NTR Academie".
www.uitzendinggemist.nl/1373824#0

Wat is er dan bij de Rooie

Wat is er dan bij de Rooie Rat georganiseerd? Jammer dat we met minder dan 140 tekens met elkaar communiceren. Een verslag van het debat kan ik online niet vinden. Moet ik daadwerkelijk aanwezig zijn om iets niet gemist te hebben? Ik lees dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen links en rechts en ik ben het met je eens dat de meerderheid dat ook als zodanig beleefd. Dat wil niet zeggen dat er ook geen daadwerkelijk onderscheid te maken is. Mijn ervaring in de buitenparlementaire oppositie is dat er geen aansluiting meer mogelijk is op de gevestigde linkse politiek. De SP, Groen Links en de PvdA zijn minstens zo kwetsbaar geworden voor populistische retoriek als de overige politieke partijen.

In de kern zijn er nog steeds links-radicale initiatieven die hun bestaansrecht niet kwijtraken. Het is niet de gereguleerde broeinest waarover Jan Rotmans spreekt. De mensen die steeds meer georganiseerd kraken en 'spontanisten' die samenwerken met mensen zonder papieren of uitkeringsgerechtigden ervaren dagelijks gezamenlijk nog voortdurend tegenstand. Ze streven naar een zelforganisatie en zelfvoorziening die niet strookt met de realiteit van het neo-liberalisme. In Rotterdam is er o.a. een kunstzinnige Lieshout generator die de overblijfselen van kraakinitiatieven integreert in een artistieke bedrijfseconomische aanpak. Gaan voortaan de links-radicalen wonen en werken in het oude havengebied van Rotterdam? Is het realistisch dat er allerlei 'fabricenten' komen die 'glocaal' co-produceren en consumeren? Ik geloof er niets van. Dan hebben we opnieuw illegale arbeid nodig of mensen die werken zonder de garantie op een minimum inkomen.

Deze ontwikkelingen hebben zeker al eerder mijn interesse gewekt maar het lijkt me niet dat het debat in Kargadoor ging over duurzame transities. Transities vinden recentelijk ook plaats in de welzijns sector. Hoe wil de overheid 'junkies', mensen met taakstraffen, onbemiddelbare arbeidsgehandicapte mensen gezamenlijk in een arbeidscentrum duwen om inkomsten te genereren? Dat doen ze met bedrijfseconomische maatregelen. Transitie is ontschotting en een bezuiniging ten koste van de onderklasse. De 'onbemiddelbaren' worden gedwongen aan het werk gezet om beneden het minimum inkomen werk te verrichten wat stuivers en de nodige centen oplevert.

Ik snap dat er studenten zijn die graag anders willen denken en durven dromen omdat ze 3D willen printen. Deze studenten zijn een minderheid die geen oog hebben voor de elementaire levensbehoeften die nodig zijn voor iedereen. Ik blijf nog steeds voortdurend zoeken naar oplossingen in mijn omgeving dat iedereen kansen heeft op gezondheidszorg, onderwijs en wonen. Volgens mij heeft het links-radicale perspectief steeds minder spontaniteit nodig maar zal ze georganiseerd van onderaf militant onderzoek moeten verrichten omdat niet iedereen gelijke kansen heeft.

Kijk even op de site van

Kijk even op de site van www.kritischestudentenutrecht.nl voor meer info over het debat bij de Rooie rat.
Bedankt voor je reactie, waarop ik je helaas wegens tijdgebrek pas morgenavond antwoord kan geven wegens chronisch tijdsgebrek. ( Dit ivm militant onderzoek naar betaalbaar wonen :).

Het debat.

Hier dan mijn comment op jou reactie Roorda.

Laat ik eerst even melden dat ik het 100% met je eens ben dat de echte veranderingen van onderen komen.
Het debat in de Kargadoor " Van facsisme kun je niet eten" was meer dan een aanklacht tegen de opkomst van extreem-rechts in Europa.
Het debat wat in de kelder begon, werd na enige tijd in de kantine voorgezet waar het toch wat makkelijker praten is.

Het verslag van het debat is niet nodig want je geeft in jou reactie exact weer wat er besproken is :).
Het belang van links radicale initiatieven voor onze samenleving word zwaar onderschat en helaas hebben we de afgelopen jaren kunnen constateren dat stigmatisering en criminalisering van deze goedwillende groep mensen een hoge prioriteit heeft gekregen binnen de AIVD met goedkeuring van politieke partijen die aan het handje lopen van de EU in Brussel.

De vraag die bij mij steeds terugkomt is : Hoe links radicaal zijn we eigenlijk ,wanneer we vragen om een samenleving die anders georganiseerd moet worden
omdat we elke dag opnieuw kunnen ervaren hoe het huidige politiek economisch en financiele systeem onze leefwereld en het milieu compleet vernietigd !
Word die zgn burgerparticipatie waarop deze regering nu op zinspeelt niet al heel lang geprakkizeerd door diegenen die als links radicaal worden omschreven !
Vormen van participatie die met vuur en zwaard bestreden word door het huidige politieke etablissement.

De participatie van deze groep heeft o.a. uiteindelijk geleid tot het filmpje van Jan Rotmans.
Ik ben er gelukkig mee dat er een aantal participatieprojecten ontstaan in vrijplaatsen,kraakpanden e.d. nu ook doordringen in de "gereguleerde samenleving".
Ik zie dit als pure winst en een bevestiging dat " Radicaal links" op niet al te lange termijn geherdefinieerd gaat worden als een beweging waar ze zuinig mee moeten omgaan.

Bij mij persoonlijk is de noemer "radicaal links" al langer uit het woordenboek verdwenen.
Enviro's lijkt me een betere noemer voor een grote groep mensen die internationaal bezig zijn om de mens en natuur weer te verbinden en de samenleving hierop in te richten.
Een naam die de lading beter dekt daar zowel politiek links als rechts besmet is geraakt door een systeem wat niemand ten goede komt.
Val me hier niet op aan, want dit is mijn persoonlijke visie daar ik geen enkele binding wil hebben met politiek of religie.

Het is maar 1 van de opties die deze avond in kleine kring is gecommuniceerd.
Er is uiteraard veel meer gecommuniceerd.
Ik hoop je dan ook op een vlgd debat te mogen ontmoetten.

Nogmaals dank voor je reactie ontdaan van onzin en gescheld.
Positieve kritiek ten aller tijde welkom.

graag wat meer respect voor

graag wat meer respect voor mijn beperking

Niet als je hem als vrijbrief

Niet als je hem als vrijbrief gebruikt voor onzin.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech