“Als u die uitdeelt, wordt u aangehouden”

Nieuws, gepost door: steungroep 13 september op 01/11/2013 11:09:37

Wanneer: 01/11/2013 - 23:19

Oom agent kwam wat laat, maar het moest toch even gezegd worden tegen de mensen die waren afgekomen op het uitdelen van de poster Waar blijft de Hollandse opstand: “Als u die uitdeelt, wordt u aangehouden”. Gelach alom, en: “Wilt u er eentje?”

Verboden uit te delen

Vandaag vond de regiezitting plaats van het Hoger Beroep van Joke Kaviaar in de zaak waarin ze wordt beschuldigd van 'opruiing' door vier opinie artikelen over het migratiebeleid. De rechtbank veroordeelde haar op 22 januari tot vier maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf vanwege die artikelen.
Een daarvan is nu op poster gezet. Het is de eerste poster van de reeks van vier in de aanloop naar de inhoudelijk behandeling van de zaak, en deze poster werd vandaag vooraf aan de regiezitting voor het gebouw van het Hof uitgedeeld. De uitdelers en Joke werden op de weg naar het Hof verrast door een vlakbij het Hof geplaatste leus: “Ontsteek het vuur van verzet! Tegen censuur van mensen & meningen!” Klasse. Dat begon vast goed.

De poster verscheen afgelopen zaterdag, is op te halen bij het Fort van Sjakoo in Amsterdam en bij De Rooie Rat in Utrecht en wordt inmiddels in diverse steden geplakt. In Zaandam meldde het Noord Hollands Dagblad dat de politie er één had weggescheurd die op de gevel van de krant hing. Omdat het opruiing is, aldus de politiewoordvoerder.

Vandaag bij het Hof liet de politie vooraf aan de regiezitting het uitdelen ongemoeid, ookal was het uitdelen vantevoren aangekondigd. Veel mensen, ook toevallige passanten en andere mensen die het gerechtsgebouw in of uit gingen, namen de posters aan. Missie geslaagd. De posters mochten alleen niet de rechtszaal mee in, en ook niet mee op de met pantserglas beveiligde publieke tribune van de rechtszaal. Ze moesten worden afgegeven. Stel je voor dat het Hof ze zou zien!

Tijdens de zitting ging het vooral over de vraag of getuigen van de Nationale Recherche zullen worden opgeroepen om te verklaren over met name de start van het onderzoek die nu zeer ongeloofwaardig op een doodgewone 'surveillance' moet lijken, en of de ruim 300 foto's die tijdens de huiszoeking zijn gemaakt zullen worden toegevoegd aan het procesdossier. Het maken van zoveel foto's is namelijk niet gebruikelijk bij een huiszoeking, foto's van onder andere alle kamers, hoeken en gaten van de woning, en talloze privé- en andere documenten tot een telefoonklapper, en visitekaartjes van advocaten aan toe.
Het heeft er alle schijn van dat de zaak is aangezwengeld door de AIVD met als doel door justitie zoveel mogelijk informatie te laten verzamelen bij de doorzoeking ten behoeve van de AIVD. Dat is machtsmisbruik en schending van privacy onder artikel 8 EVRM, zo betoogde advocaat Soeteman. De AIVD gebruikt justititie als hefboom.

De Advocaat Generaal namens het OM beschuldigde de verdediging van een fishing expedition. Geestig, want dat is juist wat zij zelf hebben gedaan. Opvallend was dat de AG aangaf dat de uitgebreide doorzoeking mogelijk was door de verzwaarde aanklacht 'opruiing met terroristisch oogmerk'. Een verzwaring die justitie in de dagvaarding heeft laten vallen, hetgeen al deed vermoeden dat die alleen maar was gebruikt om aan meer bevoegdheden te komen. Op zich is de huiszoeking weliswaar op grond van normale bevoegdheden gedaan, zogenaamd om uit te vinden of Joke ook Joke Kaviaar is, maar de AG gaf nu zelf dus toe dat het 'terroristisch oogmerk' de extreem grondige huiszoeking gerechtvaardigd had!
De AG vond het horen van de getuigen niet nodig, de foto's ook niet, het heeft allemaal niks met bewijsvoering te maken, de zaak is rond, dus waar zeurt de verdediging nu over. Dat justitie van alles achterhoudt, waardoor niets te controleren valt van wat ze allemaal hebben uitgespookt, werd door Soeteman dan ook betiteld als: er valt niets te vissen, want het OM heeft de hengel en het aas weggegooid.

Na drie kwartier werd de zitting geschorst om nog eens drie kwartier later gevolgd te worden door de beslissing. In de tijd daartussen gingen we allemaal even naar buiten om een luchtje te scheppen. En toen kwam dus Oom Agent om te waarschuwen dat de posters niet mochten worden uitgedeeld. Rijkelijk laat en hilarisch dus.

De beslissing van het Hof: getuigen worden niet opgeroepen, de foto's worden niet toegevoegd. Wel moet de Nationale Recherche binnen een maand twee aanvullende processen verbaal leveren: één om nader te verklaren wie opdracht heeft gegeven voor de start van het onderzoek, die nu nog een toevallige ontdekking van opruiende teksten op een website lijkt, en één over de huiszoeking: wie heeft waarom opdracht gegeven om zo uitvoerig huiszoeking te laten verrichten.

Naar verwachting wordt de zaak inhoudelijk voortgezet in februari of maart volgend jaar.

De posters die mensen moesten inleveren in het paleis van justitie kregen zij weer terug. Het bezit is niet strafbaar... maar o wee als je ze uitdeelt, plakt, of ophangt, dan ben je schuldig aan opruiing!

Ook schuldig worden aan opruiing? Haal de posters op of mail naar info@13-september.nl, zolang de voorraad strekt. Over een tijdje de tweede!

Fotoverslag op https://www.indymedia.nl/node/19779

http://13-september.nl
http://www.jokekaviaar.nlWie: 
steungroep 13 september

Video van poster uitdeling voor het Gerechtshof in Amsterdam op 1 november 2013: http://vimeo.com/78420082Wie: 
nn

Hallo NSA..Aivd? Allo? Allo...ik heb er zo net een paar geprint en uitgedeeld. O.a eentje aan mn minderjarige nichtje. Mag dat?

"Er zijn geen grenzen aan het vrije woord,geen enkele!, dus ook niet aan het verspreiden er van: Oftewel jullie menen dat het recht of expressie/mening en onderling contact/uitwisseling niet zou mogen.
'Opruiing' is de haat en leugens die we dagelijks mede voorgeschoteld krijgen via jullie media kanalen en de Den Haag talkshow.
Mensen die zich verzetten tegen deze gemaakte haat zijn wellicht jullie enige 'fatsoenlijke burgers', als je het mij vraagt.
Zo lang de politiek en macht van het kapitaal bestaat..gaan wij echt NOOIT meer stil zijn als jullie dat willen.

Das dan grappig voor jullie 'politici', want wie luistert er nou naar onzin...en btw, als dit pamflet zulke onzin is (volgens jullie), waarom dan zo bang?

Nazi's dachten ook het vrije woord te kunnen stoppen. Denken ze dus nog steeds..


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech