12-11-2013 demonstratie: Het probeem heet racisme!

Nieuws, gepost door: AFA Nederland op 04/11/2013 11:01:28

Wanneer: 04/11/2013 - 03:37

Op dinsdagavond 12 november, de avond voor het bezoek van de extreemrechtse politica Marine Le Pen organiseert Anti-Fascistische Actie Nederland een demonstratie in Den Haag onder het motto: Het probleem heet racisme!


Op woensdag 13 november komt Le Pen van de Franse extreemrechtse partij Front National (FN) naar Den Haag. Ze komt op bezoek bij Geert Wilders om te praten over hun samenwerking in het Europees Parlement. Marine Le Pen nam het FN over van haar vader, Jean Marie Le Pen, die bekend is om zijn, op zijn zachts gezegd, eufemistische uitspraken omtrent de Tweede Wereldoorlog. Marine Le Pen doet haar best de partij een ander imago te geven door te focussen op de economie en de Franse soevereiniteit. Maar de ideeën van de partij zijn niet veranderd. Het antisemitisme is slechts vervangen door islamofobie en de partij is nog steeds extreem nationalistisch.

Maar het probleem van racisme in Nederland gaat verder dan het racisme van politieke partijen als de PVV en het FN. Afgelopen maand klapten drie oud-agenten van korps Haaglanden uit de school over het racistische politiegeweld wat veel voorkomt in de Haagse Schilderswijk. Zo vertelden zij dat discriminatie, intimidatie en mishandeling aan de orde van de dag zijn. Het ging zelfs zo ver dat iemand die willekeurig werd aangehouden in het politiebureau arbeidsongeschikt is geschopt.

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer kwam deze maand met een rapport over racisme in Nederland naar buiten: ''Het politieke tij in Nederland is racistisch'', aldus Brenninkmeijer. ''Dan heb ik het niet over één partij maar over de stemming in Den Haag. Die is tegen buitenlanders.''

Kortom, het is tijd om een sterk geluid te laten horen tegen racisme en intolerantie! Het probleem is racisme en als de politiek het verzaakt om daar iets aan te doen, en zelf volop mee doet aan de racistische tendens in Nederland, moeten we zelf in actie komen om een einde te maken aan racisme. Kom dus naar Den Haag en laat je horen!

(Zie voor het protest tegen de komt van Le Pen op 13 november hier: http://afanl.wordpress.com/2013/11/04/12-11-2013-demonstratie-het-proble... )

Locatie: Hobbemaplein, Den Haag
Tijd: 19:00

http://www.afanederland.org



Wie: 
AFA Nederland

Hier het facebook event: https://www.facebook.com/events/537781472966248/



Wie: 
AFA Nederland

In de oproep staat een verkeerde link: Zie voor het protest tegen de komt van Le Pen op 13 november hier: http://afanl.wordpress.com/2013/10/29/13-11-2013-le-pen-niet-welkom-in-d...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
AFA Nederland
Foto: 


Wie: 
AFA Nederland

Update AFA acties 12 & 13 november 2013

Aanstaande dinsdag en woensdag gaat de Anti-Fascistische Actie demonstreren in Den Haag. Dinsdag in de Haagse Schilderswijk onder het motto: 'Het probleem heet racisme!' en woensdag tegen de komst van de extreem-rechtse politica Marine Le Pen. Hieronder enkele updates.

Dinsdag 12-11-2013 'Het probleem heet racisme!'
Aanstaande dinsdag is het zo ver, de demonstratie 'Het probleem heet racisme!' door de Haagse Schilderswijk. Aanleiding is o.a. het racistische politiegeweld vanuit het politiebureau aan de De Heemstraat en het bezoek van de extreem-rechtse FN frontvrouw Marine Le Pen de dag daarop.
Zie hier de volledige oproep: http://afanl.wordpress.com/2013/11/04/12-11-2013-demonstratie-het-proble...
Facebook event: https://www.facebook.com/events/537781472966248
Locatie: Hobbemaplein, Den Haag
Tijd: 19:00 uur

Woensdag 13-11-2013 Le Pen niet welkom in Den Haag
Op woensdag komt Marine Le Pen van het extreem-rechtse Front National naar Den Haag om met Wilders te spreken over meer samenwerking op Europees niveau. Daartegen houdt AFA een lawaaiprotest voor het Tweede Kamer gebouw op het Plein in Den Haag. De tijd is inmiddels bekend! We zullen verzamelen om 13:00 uur. Neem toeters en trommels mee om te laten horen dat Le Pen en haar racistische gedachtegoed niet welkom is in Den Haag.
Zie voor de volledige oproep: http://afanl.wordpress.com/2013/10/29/13-11-2013-le-pen-niet-welkom-in-d...
Facebook event: https://www.facebook.com/events/426597514130292
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Plein, Den Haag

Arrestantengroep:
We gaan er vanuit dat het niet nodig zal zijn, maar er staat een arrestantengroep (AG) en een advocaat paraat in het geval dat eventuele problemen zich voordoen. Mocht je worden gearresteerd is het van belang op de hoogte te zijn van de volgende informatie: http://arrestantensteungroep.org/old/ag-ondersteuning-bij-acties/48-gear...
De AG is te bereiken op het volgende telefoonnummer: 06-36351405
De advocaat is Ineke van den Brûle van Prinsengracht 53 advocaten.

Volg het protest:
Kan je er niet bij zijn? Je kunt het protest ook volgen via onze online media:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/AFA-Nederland/156963731165924
Twitter: https://twitter.com/AFA_Nederland
IndyMedia: http://www.indymedia.nl



Wie: 
nn

Zie ook:

'UPDATE: AFA acties 12 & 13 november 2013', https://www.indymedia.nl/node/19900 .

'200 mensen op demonstratie 'Het probleem heet racisme!', https://www.indymedia.nl/node/19931 .



Wie: 
nn

'Luidkeels protest tegen Le Pen en Wilders', https://www.indymedia.nl/node/19949 .

'Fotoverslag lawaaidemo tegen Le Pen', https://www.indymedia.nl/node/19946 .



Wie: 
nn

zie bijgevoegde link https://www.indymedia.nl/node/19779 en ga je schamen!

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech