AIVD Hacked webfora

Hier kun je discussieren over AIVD Hacked webfora.
Deskundigen: 'Dit leidt tot een surveillancestaat' ... Inlichtingendienst 'zaagt pijler onder de rechtsstaat weg' ... D66: Parlementaire enquête afluisterschandaal onvermijdelijk ... SP: Controle op geheime diensten moet op de schop

De Nederlandse inlichtingendienst AIVD breekt in hackt de servers van internetfora. Gegevens van álle gebruikers van die webfora worden verzameld, ook van onbekende personen van wie nog niet is vastgesteld of zij een bedreiging vormen voor de rechtsorde. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een geheim document van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, dat is gelekt door klokkenluider Edward Snowden.
Deskundigen zeggen in NRC dat de werkwijze van de AIVD in strijd is met de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Op grond van deze wet uit 2002 mag de AIVD inbreken op computers. Hele netwerken infecteren en de data van grote aantallen gebruikers in één keer wegsluizen valt echter niet onder wet"
Hoogleraar informatierecht Nico van Eijk stelt echter dat de AIVD een grens overgaat. "Ze trekken een sleepnet door internetfora en nemen de data van willekeurige personen mee. Dit leidt tot een surveillancestaat."

Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar recht in de informatiesamenleving aan de universiteit Leiden, vindt dat de AIVD met deze "ongelooflijke privacyinbreuk" een pijler onder de rechtsstaat "weg zaagt".

Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt dit tegen. De methode zou wel "binnen het kader" van de Wiv vallen en webfora zijn een legitiem doelwit als het vermoeden bestaat dat er jihadisten of andere radicale groepen op actief zijn.
D66 vindt enquête afluisterschandaal onvermijdbaar
Enquête
Coalitiepartijen VVD en PvdA kunnen een parlementaire enquête naar de afluisterpraktijken van inlichtingendiensten niet langer tegenhouden. Dat schrijft D66-Kamerlid Gerard Schouw in een reactie op het artikel in NRC. "Alle feiten moeten boven water komen", schrijft Schouw. Daarvoor moeten de verantwoordelijken onder ede worden gehoord.
Als het klopt dat de AIVD servers van internetfora illegaal hackt, heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) volgens Schouw wat uit te leggen:
"Hij zei dat de binnenlandse en buitenlandse inlichtingendiensten zich gewoon aan de wet moeten houden. Nu dit niet zo lijkt te zijn, vraag ik me af of de minister niet wist wat de NSA in Nederland deed of dat de minister de Kamer hierover niet juist wilde informeren."

'Verregaande gevolgen'
Ook SP-Kamerlid Ronald van Raak stelt in een eerste reactie dat de minister "een groot probleem" heeft als de berichtgeving klopt:
"Nederland lijkt nauw betrokken bij de Amerikaanse afluisterpraktijken en minister Plasterk lijkt de Kamer niet juist te hebben geïnformeerd. Allebei kan verregaande gevolgen hebben.

Het lijkt erop dat onze geheime diensten meewerken aan de spionagepraktijken van de NSA en daarbij ook onze eigen wet overtreden. Minister Plasterk stelde onlangs in de Kamer dat onze diensten zich houden aan de wet. Als de berichten kloppen, heeft de minister een groot probleem. Datzelfde geldt voor de AIVD en de MIVD.

De diensten lijken de wet naar hun hand te hebben gezet, buiten de Tweede Kamer om. De Kamer lijkt niet meer te kunnen vertrouwen op de informatie van de regering en zal zelf onderzoek moeten doen, om te weten of de veiligheid van onze burgers nog is gewaarborgd. De huidige vorm van parlementaire controle op de geheime diensten zal op de schop moeten."

http://issuu.com/pimvandendool/docs/document03/1?e=7781744/5822935
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/24210_aivd_hackt_illegaal_web...
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/30/aivd-hackt-internetfora-tegen-wet-in/


Huilen met de wolven in het bos

SP en D66 zijn volstrekt ongeloofwaardig.
De SP steunt extreem-rechtse media in Nederland.

verdwenen link

"De SP steunt extreem-rechtse media in Nederland." leg eens uit? Of laat ook eigenlijk maar. Het is een beetje off-topic. Uiteraard is op alle politieke partijen wel wat aan te merken, maar het gaat hier in eerste instantie over de Nederlandse geheime dienst die webfora hackt en nogal drastisch de privacy van velen aan zijn laars lapt. En misschien zou Indymedia ook wel onder 'andere radicale groepen' kunnen vallen.

Ik ben wel benieuwd naar dat oorspronkelijk document en dat is met bovenstaande (eerste) link niet meer bereikbaar. Kennelijk stond er echt iets interessants in. Weet iemand ergens een mirror te vinden?

SBS6

Volkomen ten onrechte ben ik in het verleden misbruikt door het programma
Undercover in Nederland SBS6. Ik heb een blanco strafblad en heb niets misdaan.
Het enige wat ik deed, was per email op niet mis te verstane wijze
mijn standpunt weergeven. Dat was voor de presentator genoeg reden
mij in een hinderlaag te lokken en te misbruiken voor de tv uitzending.
Aangezien ik niets op mijn kerfstok heb en met mijn media ervaring rustig bleef,
voelde de presentator zich genoodzaakt over te gaan op leugens,
die uiteraard niet werden uitgezonden. Wel voegde de voice-over
er nog een nieuwe leugen aan toe in de tv uitzending.
Ik heb de SP tweede Kamerfractie meerdere emails hierover gestuurd. Geen enkele reactie.
Na nog een email kreeg ik het bericht, dat ik geen email mocht sturen
over dit onderwerp maar wel over andere onderwerpen.
Inhoudelijk werd nergens op ingegaan.
Het is voor mij persoonlijk volkomen duidelijk dat de PvdA en SP
in een grote samenzwering zitten met de heersende elite.
De PvdA minister van Binnenlandse Zaken bewijst dit opnieuw volledig.
De sociaal-democratie staat zelfs met de neus vooraan
om de arbeiders op dit gebied in de rug aan te vallen.
Daarmee is er het bewijs dat de arbeiders niet kunnen vertrouwen
op de PvdA en SP maar zich politiek met een eigen politieke partij
moeten organiseren. Vervolgens willen de PvdA en SP met alle middelen
voorkomen dat dit gaat gebeuren.
Dan wordt hun positie namelijk ernstig bedreigd.
Een sterk klassenbewustzijn laat geen spaander heel
van de sociaal-democratie.
Dat bezeffen ze donders goed bij de PvdA en SP.

@jaap en anderen...

Ik denk dat je met voldoende 'boerenverstand' er vanuit kan gaan dat deze site van alle kanten van onder tot boven en van links naar rechts uitgeplozen wordt door AIVD of anderzinds 'inlichtingenvergarende instanties'. Daar komt nog eens bij dat de medewerkers aan deze site niet bepaald uitblinken in kennis omtrent digitale zaken zodat een inlichtingeninstantie waarschijnlijk allerlei dingen kan doen waarvan het indyteam geeneens weet heeft! (Wij houden geen 'database' bij , bij ons kun je 'nn' zijn, hoor ik weleens voorbijkomen hier, nou ik-weet-wel-beter)

Ik zie dit allemaal anders, ik accepteer dat mijn berichten 'gecopy/paste' worden hier door AIVD, voel me ook vereerd dat ik hoogstwaarschijnlijk (wie zal het zeggen?) een dossiertje heb met mijn naam erop danwel een van mijn aliasen), excuses hiervoor maar het zal 'ijdelheid' zijn, oid.

En verder... wie is die 'nn' die zo ageert tegen SP maar D66 'links laat liggen' ? Ook in een ander in onderwerp hier op indy las ik al iets van tegen SGP en voor de motie van D66... STOP deze verkapte D66 verering! Jongens, jongens, we zitten hier op INDY!

Nog liever SGP of SP dan D66! Kies je kant!

Niet overdrijven a.u.b. Je

Niet overdrijven a.u.b.
Je haalt de feiten uit zijn verband.
Op geen enkele wijze heb ik laten blijken pro D66 te zijn.
Ik ben ook helemaal niet pro D66.
De SP en PvdA spelen echter een eigen zelfstandige rol
vanuit hun eigen achtergrond.
Bovendien kom je zelf ook niet met een reden
die tegen D66 gericht is.
Kom liever met feiten in plaats van met insinuaties.

ooh.

Dank voor je reaktie nn. Je hebt een goed punt... Echter.... waarom nn? Je verwacht van mij een onderbouwd antwoord op een vraag van een nn?
Wie ben jij?
Ik neem aan dat je begrijpt dat een fatsoenlijk gesprek/debat/polemiek op deze manier niet mogelijk is. NN= roeptoeter = trol .

en nu ik toch bezig ben: D66 = liberaal / libertarisch? = geen regels = macht van de sterkste = dictatuur van het grootkapitaal.

Het probleem is dat het

Het probleem is dat het blijkbaar volop gedeeld is met landen als de VS en nog 25 anderen. Zolang je in NL zit kan je misschien die houding aannemen maar wat als je visa nodig hebt van de VS, bijvoorbeeld. Je bewegingsvrijheid over deze aardbol zou zomaar eens behoorlijk beperkt kunnen worden, en dat is maar een voorbeeld.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech