AIVD hackt webforums (en dus Indymedia)

Hier kun je discussieren over AIVD hackt webforums (en dus Indymedia).
Waarschijnlijk weet niemand ooit echt of Indymedia 'lek' is. Dus als je echt 'nn' wil blijven zit er niks anders op dan uitsluitend via tor op indymedia te publiceren. Maar aangezien het uitdrukkelijk niet de bedoeling van Indymedia is om de ip-adressen van bezoekers te loggen, (en tegelijk wel aannemelijk is dat de AIVD daar belangstelling heeft) vraag ik me wel af of op welke manier / met welke regelmaat Indymedia de eigen servers monitort op ongewenste spyware. Met een beetje geluk vind iemand ooit de malware waarvan iedereen denkt dat die er is en kan die malware vervolgens worden geanalyseerd.

Wellicht kan het indymedia team hier in deze thread op reageren?


Ach nee zou het werkelijk zo

Ach nee zou het werkelijk zo zijn? zonder dar artiekel was je daar nooooooit achter gekomen.

Tactiek

Blijkbaar besef je nog niet wat de beste tactiek is.
De beste tactiek is gewoon alles te doen, zoals je dat voor die tijd ook deed.
Dus geen enkele voorzorgsmaatregel nemen.
Je doet alsof JIJ angstig zou moeten zijn.
Neen de mensen achter de AIVD en MIVD zijn angstig.
Vanwege hun angst willen ze nog meer bevoegdheden.
Vervolgens worden ze angstig van de extra vergaarde informatie.
Aansluitend daarop nemen ze de verkeerde beslissingen.
Tegen de tijd dat ze dat gaan beseffen,
slaat de angst nog meer toe bij hen.

Als ze de ip adressen van

Als ze de ip adressen van bezoekers willen weten, kunnen ze het verkeer vast wel ergens aftappen. Daar hebben ze geen toegang tot de server voor nodig. Veel meer is er niet te halen waarschijnlijk, want je kunt hier geen eigen profiel aanmaken.

Wie doet welke posts, zijn er

Wie doet welke posts, zijn er patronen in te herkennen? Welke bezoekers kijken vooral artikelen over dierenrechten? Welke bezoekers bekijken vooral dezelfde artikelen, en zijn er meer overeenkomsten te vinden? Enz enz.
Is zeker gevaarlijk. Onder andere omdat indymedia sinds enige tijd op shared hosting zit, en geheugen ed gedeeld worden en er veel minder gedaan kan worden om gebruikers en SSL secrets te beschermen.
Zie oa de pagina Privacy: https://www.indymedia.nl/node/43

Dus het zou zeker niet verkeerd zijn om indymedia standaard via tor te bekijken. Zou nog toffer zijn als indy mods een tor node konden bouwen (zodat het niet via exit nodes hoeft, en in het tor netwerk kan blijven, is naast veiliger ook sneller).

Wat valt er nu te halen bij

Wat valt er nu te halen bij Indymedia !
Alle eventuele actie's etc worden open gepubliceerd !
De moderators e.a. zijn bij naam en toenaam bekend wanneer je een beetje doorzoomt en de reaguurders zijn meestal allemaal terug te vinden in de sociale media en op de verschillende open bijeenkomsten en festivalletjes :)

Kortom,de links Anarchistische scene kent geen geheimen en heeft er juist baat bij dat hun acties gedeeld/gecommuniceerd worden.
Ondertussen weten we meer over de AIVD en MID dan de overheid zelf daar het internet geen geheimen kent voor diegenen die betrokken zijn geweest voor hun hard en software.

Elke euro die door de diensten gebruikt word om meer info te krijgen via Indy is dan ook weggegooid geld.

En hebben we nog hardcore activisten !

Een schreeuwende Kaviaar,huilende Joanna en artikel verzamelaarster Essed zullen de diensten niet in beweging brengen maar hun activeren om zich meer als zorgverlener op te stellen om er voor te zorgen dat de dames zichzelf niet teveel geestelijk beschadigen.
Deze activisten dienen alleen om hun verdienmodel in stand te houden.

Nee, de real hardcore is ongrijpbaar en ontzichtbaar, en beweegt zich in dure hotels,exclusieve appartementen en vakantiebestemmingen met als enigste bagage a handfull of dollars en bijval van mysterieuze netwerken.

Daar gaat geen dienst bij in de buurt komen.
Zo dom zijn ze echt niet :).

sexistische zielepoot

heb je weer zo iemand die zijn persoonlijke frust moet afreageren door een aantal activistes voor geesteljik gestoord te verslijten en hetzerige shit hier neer te kwakken. Ga je zelf lekker in je plee zitten afrukken, sick fuck die je bent! Nog sexistisch ook! Heb je wat tegen vrouwen met een sterke persoonlijkheid? Kun je daar niet tegen? Zielepoot.

Vrouwen met een sterke

Vrouwen met een sterke persoonlijkheid :).
Die zijn er zeker onder de activisten maar die zetten toch even anders in.
Vlgs mij zijn het toch 2 dames die hier op Indy contineu een zgn waarheid verkondigen die geen hout snijd en beledigend/ondermijnend is voor activisten die meer realisme aan de dag leggen !
Wanneer je op een dergelijke manier jezelf op de voorgrond wil zetten moet je ook kritiek kunnen ontvangen en niet gelijk het woordje sexcist lopen roepen.
Beetje zielig ben je dan.

Aan het surfgedrag van mensen

Aan het surfgedrag van mensen kun je ook heel wat herkennen, dat klopt. Het zit nog wel over SSL, dus is het (als het goed is) beperkt tot TCP/IP informatie, waar je overigens nog best wat uit kan afleiden.Indymedia zit op een VPS, dat is strikt genomen geen shared hosting. Er wordt wel hardware gedeeld, maar in hoeverre je daar als hacker wat aan hebt?

Als je het op een Tor node zet, kan het alleen via Tor bekeken worden, toch? Of zie ik dat verkeerd? Je zou eventueel nog een proxy in het Tor netwerk kunnen zetten voor de mensen die dat willen gebruiken.

Er is een algeheel gebrek aan

Er is een algeheel gebrek aan technisch onderlegde mensen. De mensen in 'de scene' die wel technisch onderlegd zijn hebben het te vaak te druk met studeren,geld verdienen en/of een gezin te onderhouden. Ik vind het te makkelijk om commentaar te geven op de indymedia crew. Diegene die zich er wel voor lenen, werken zich helemaal over de kop.

Een tor node, zou weer andere complicaties met zich mee brengen. Voor veel mensen is het al te moeilijk om te begrijpen wat GPG/PGP,SSL, encryptie is, dus hoe kan je van een gemiddelde activist verwachten te werken met TOR? Daarbij is het nogal makkelijk, want zo'n beetje elke activist (inclusief dit persoon) op Facebook (lekker makkelijk toch) of gebruikt gmail/hotmail (gratis).

Kortom er zijn nog heel wat obstakels te overwinnen, maar er mag eerst eens gekeken worden aan de eigen educatie van IT gerelateerde zaken i.p.v. dat geschreeuw en paranoia gedoe. Als je het veel beter weet en kan, dan heb ik zo'n vermoede dat de indymediacrew je met open armen wilt ontvangen.

http://lmgtfy.com/?q=tor+tutorial
http://lmgtfy.com/?q=wat+is+gpg

Het is algemeen bekend dat de

Het is algemeen bekend dat de mods hier de balle verstand hebben van de programmatuur die zij gebruiken. Het is dieptriest.

En over TOR: ik heb weleens begrepen dat als 'wij' hier in 'het westen' zo graag anoniem willen surfen en dus TOR moeten gebruiken we daarmee dit anonieme netwerk onnodig overmatig zullen overbelasten, dit kan en zal dan ten koste gaan van axies van activisten in dictatoriale landen voor wie TOR een van de weinige manieren is tot veilige en dus anonieme communicatie. Ik zou het persoonlijk 'jammer' vinden als hier een aantal van die NN-TROLLEN die koste wat kost psuedo-anarchistje willen spelen over zullen stappen op TOR waardoor zij wellicht indirect verantwoordelijk zullen zijn voor het NIET slagen van een positieve axie in Syrie tegen assad bijvoorbeeld.

Argumentatie als "het indyteam doet wat ze kunnen" klopt ook helemaal niet. Het is gewoon egoistische borstklopperij. Kijk mij eens 'modje' zijn.... NEt als bij het Kraakforum... Alleen is hier het boeltje nog waziger en schimmiger dan bij KF.... Trouwens bestaat die website nog? Zijn daar nog steeds 6 moderators ( die ook regelmatig hier actief zijn) met elkaar gezellig aan het keuvelen?

@Red steff Ik ben het niet eens met je opmerking over dat het Indyteam je met open armen ontvangen zal als je veel kennis van IT hebt. Indymedia selecteert haar leden via intieme, niet transparante onder onsjes. Ik heb nog nooit een 'fatsoenlijke oproep' gezien hier op indy op dit vlak. De uitnodiging om mee te komen praten tijdens Appelscha geldt natuurlijk niet. Niet neutraal! Leden van het indyteam worden uitgekozen op hun 'anarchistische kwaliteiten'. Tja..... En als dat niet zo is: Indyteam, zeg me dat het niet zo is!

groetjes

Gekleurd?

Ik weet niet waar jij het vandaan haalt, maar zover ik weet is het Indymedia duidelijk gekleurd en heeft dat nooit ontkend. Dat jij dat niet goed vind tja, maar aan jou troll gedrag te zien pas je ook beter bij geenstijl.nl of een ander dergelijk fora/reaguursel ding.

Het lijkt me niet dat

Het lijkt me niet dat Indymedia de beveiliging gaat overlaten aan de eerste de beste die op een open oproep reageert. Dat laat je alleen over aan mensen die je om andere redenen kunt vertrouwen, anders heb je binnen de kortste keren een informant op je server zitten en hoeft er helemaal niks meer gehackt te worden.

re:

Jawel, joh: Nomen Nescio-Den Bosch, voor al uw hulp op afstand :)

Kan dit ook?

Je kan altijd nog gaan posten onder de naam 'indymedia' ... geeft gewoon iets meer waarde aan je bericht, je-weet-zelf

groetjes nn-db

Nette discussie hoor,

Nette discussie hoor, iedereen is ook zo vriendelijk voor elkaar. On topic, niemand kan iets tegen een de hackende NSA ondernemen. Snowden: denk aan een tegenstander die in staat is om bruteforce attacks te doen van 2 biljoen pogingen per seconde via het netwerk. Ik heb even gerekend in supersnelle CPU met GPU: 1,6 miljoen stuks. Dat is meer dan Google in totaal tot z'n beschikking heeft.
Totaal waanzinnig, en wie weet hoeveel meer veiligheidsdiensten massaal tappen.

Ach aivd overheden willen

Ach aivd overheden willen angst zaaien om de kudde onder de duim te houden en aan de reacties (soomigen althans) blijkt dat dat zeer goed werkt. Voor de duidelijkheid NN-db snapt ut wel en de reageerder die hyem een trol noemd is een niet nadekend meelopertje. Overegens ben ik dezelfde als de bovenste stomme opmerking :P

Via TOR helpen fascisten en pacifisten elkaar

Korte reacties op verschillende posters in deze thread:

Ik heb begrepen dat Tor *beter* functioneert naarmate er meer mensen gebruik van maken. Bron: Andy Greenberg - This Machine Kills Secrets, zie http://www.thismachinekillssecrets.com/ - Dit boek is een absolute aanrader voor iedere leek die meer wil leren begrijpen over de geschiedenis van gpg/pgp, tor, cypherpunx, wikipedia en zo meer). Tenminste, zolang er maar genoeg nodes bij blijven komen. Voor mij was een van de eye openers dat het voor zulke diverse groepen als inlichingendiensten, spionnen, drugs_ en wapenhandelaars, kinder porno verkopers, dissidenten / politieke activisten van welke kleur dan ook en zelfs gewone burgers (kortom voor iedereen die redenen heeft om zijn of haar lokatiegegevens geheim te houden) niet alleen van groot belang is dat tor goed functioneert maar dat door de manier waarop tor functioneert (hoe meer deelnemers hoe beter) dat deze groepen elkaar dus noodgedwongen helpen door Tor te gebruiken. Hoe meer ik over dit gegeven nadenk hoe meer bizar de consequenties van die waarheid worden. Het is aan de ene kant volkomen logisch maar gaat aan de andere kant tegen je gevoel van ethiek in. We wisten al dat extremen soms op elkaar lijken, hier ondersteunen ze elkaar daadwerkelijk.

Je hoeft geen tor te draaien om tor sites te kunnen bezoeken. Zie https://www.onion.to/ Maar wie ze op deze manier bezoekt is zelf niet verborgen.

Een zwak punt van indymedia ligt in het concept van de centrale server: indymedia is in principe door een overheid te sluiten. De servers kunnen ook gewoon afbranden of simpel kapot gaan. Dat zwakke punt wordt niet fundamenteel opgelost door het op een tor site te draaien. Tor verbergt de lokatie van de server (en die is bij indymedia sowieso niet geheim). Het is mogelijk om een soort van indymedia te draaien die geen centrale server heeft. Maar in dat geval heb je alleen een zwerm of cloud individuele apparaten die de zaak in de lucht houden en geen mods meer. Dat wordt dan heel anarchistisch in alle mogelijke betekenissen van dat woord.

Legitimate concerns?

Op internet bestaan geen landsgrenzen en recht op privacy zou universeel moeten gelden. Helaas, daar denkt de VS heel anders over.
Obama deze week “identified some areas of legitimate concern” in de Snowden onthullingen, maar ze zijn gericht op het buitenland, en dan mag alles ( “Outside of our borders, the NSA is more aggressive, it is not constrained by laws,” he said.) We zijn dus soort vijandige strijders zonder rechten voor de amerikanen.
http://www.msnbc.com/hardball/nsa-leaks-raised-legitimate-concerns
Hier past alleen grootschalige internationale druk en protest als antwoord. Dat zal van ons allemaal moeten komen, beste broeders en zusters, hoe onmogelijk dat ook lijkt.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech