De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Nieuws, gepost door: redactie Buiten de Orde op 05/12/2013 12:09:00

Wanneer: 05/12/2013 - 22:54

Afgelopen week verscheen er weer een nieuw nummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.


Net zoals in de vorige nummers van Buiten de Orde is er ook ditmaal weer veel aandacht voor vluchtelingenstrijd in Nederland. Niet alleen in de vorm van de gebruikelijke kroniek over acties van de laatste maanden, maar ook met een artikel van en over Werkgroep Deportatieverzet, waarin verschillende deportatieverzetters zelf aan het woord komen. En uiteraard wordt in deze Buiten de Orde uitgebreid verslag gedaan van het laatste internationale No Border Camp in Rotterdam. Steungroep 13 September schenkt aandacht aan het hoger beroep van Joke Kaviaar.

Ook is er weer veel aandacht voor het buitenland. Zo hebben we een artikel over de strijd van boeren in Kulon Progo in Indonesië, een bijdrage over het al dan niet boycotten van de Olympische Spelen in Rusland en een artikel over de Amerikaan Gary Davis en zijn beroemde pleidooi voor het wereldburgerschap.

De geschiedenis van onze beweging komt aan bod in een interview met Arie Hazekamp over 80 jaar Pinksterlanddagen en een overzicht van vrijwel alle ‘grote’ Nederlandse naoorlogse anarchistische organisaties, en in een artikel over Jacob Israël de Haan en homoseksualiteit en Jodendom binnen het vroege socialisme en een bijdrage aan de zogenaamde socialisme-discussie van Johny Lenaerts.

Verder in deze Buiten de Orde een artikel over de ontruiming van het Utrechtse kraakpand Ubica en de nasleep daarvan. Een analyse van Kees Stad van de recente ontwikkelingen van de wereldeconomie – de titel van het stuk (‘Het herstel dat nooit kwam’) zegt in dit geval genoeg.

Ook leden van de Vrije Bond zijn weer in de pen geklommen om te schrijven over hun acties en activiteiten: AK Gent schrijft over het oude en het nieuwe AK Gent, Harmke over het antimilitaristische War Starts Here Camp in Duitsland. En er is aandacht voor (tegen)cultuur in de vorm van een interview met Jord Smolensky van de Canadese hardcore/punk band Propagandhi.

Verder hebben we de terugkerende boekentips van het Fort van Sjakoo, een boekrecensie van Rymke Wiersma, een gedicht van Peter Storm, een strip van Mashab, en een column van Peter Lenssen.

Iets anders dat terugkeert is het thema. Voor dit nummer hebben we gekozen voor ‘Twee jaar internationale oproer’, met uitvoerige bijdragen over niet alleen het Midden-Oosten, maar ook Zuid-Amerika en Oost-Europa. Tevens is er aandacht voor wat er in Turkije gebeurde na de Gezi-opstand en een interview met een Egyptische anarchist.

Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar 2,50 euro en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

Tags: Buiten de Orde vrije bond

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech