Loods theaterstraat afgebrand, hulp nodig!

Hier kun je discussieren over Loods theaterstraat afgebrand, hulp nodig!.
Bij de grote brand in het Westelijk Havengebied (Amsterdam) maandagnacht is ook de loods van collectief Theaterstraat tot op de grond toe afgebrand. Theatersraat is vnl bekend van de grote geel/rode mobiele podia op demonstraties en busvervoer daarnaar toe. De voertuigen zijn ternauwernood gered maar verder is alles weg; al de geluidsapparatuur, het licht, de bedieningstafels, de tenten, containers, gereedschap, de loods zelf natuurlijk (die in eigendom was van het collectief) etc etc. Oook veel archiefmaeriaal is verloren gegaan. Wel is het kleine kantoor annex schaftkeet aan de voorkant nog bruikbaar.

Door de omvang van de brand (meer dan 12 bedrijven zijn getroffen) gaat het nog lang duren voor er duidelijk wordt of, en wat er door welke verzekering uitgekeerd gaat worden. Duidelijk is in ieder geval dat het nooit de totale schade gaat dekken die theaterstraat heeft geleden.

Behalve dat wij met z'n alle de handen uit de mouwen moeten gaan steken, er moet gepuinruimt worden en op termijn zullen we met z'n allen een nieuwe loods moeten gaan timmeren is er nu ook gewoon geld nodig, veel geld nodig.

Denk even terug aan alle demonstraties, festivals en andere evenementen waar bij Theaterstraat een onmisbaar stuk infrastructuur was om het gebeuren tot een succes te maken en stort gul, en laat ook al je vrienden en familie geld storten en begin alvast met het organiseren van benefieten. Want dit is zo belangrijk voor de progressieve beweging in nederland, wij kunnen niet zonder Theaterstraat en nu kan Theaterstraat een keer niet zonder ons:

geld kan naar rekening 5010111 tnv Theaterstraat ovv schenking

bij voorbaat dank.

[Edit: Uit een email van een Theaterstraat vrijwilligster:
Een facebookpagina is gestart (https://www.facebook.com/Theaterstraat), ook heel bijzonder voor notoire facebookweigeraars als wij. ]

Kijk in de aanvullingen voor updates, foto's, enz.


.

.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

gebrekkige info

Helaas was ik genoodzaakt om via facebook aan meer info te komen over deze kwestie. (indymedia updaten mag af en toe ook, het supporten van de eigen kanalen enzo) . Ik stuit via facebook op een filmpje van at5. Op dit filmpje zegt een van de theaterstraatmensen doodleuk dat ze niet verzekerd zijn.
Je hebt dus een loods , die ligt kneiter vol met electrospul en die is niet tegen brand verzekerd.... HOU OP JONGENS. .... en waarom kon die loods niet verzekerd worden? De buurman autodealer had namelijk wel een (kleine) brandverzekering.

Desondanks veel succes nog jongens, denk erom mijn 5 punaises-aanbod staat nog steeds.

Dit kan je toch allemaal niet meer serieus nemen zo? geen brandverzekering..........

-

the revolution will not be insured

Beste nn-db, Omdat het hele

Beste nn-db,
Omdat het hele gebied als "crimineel gebied" aangemerkt is kun je niet zomaar een verzekering krijgen of alleen tegen buitensporig hoge kosten.
Dat de loods dus niet verzekerd was is dus geen nalatigheid, maar het is domweg niet te doen...
Daarbij stond er geen druk op de kranen van de brandspuiten, was er geen open water in de buurt, werd er al veel te snel snel besloten om de boel "gecontroleerd" uit te laten branden en mocht niemand het terrein op om spullen te redden waardoor de brand onnodig groot kon worden en het veel te lang duurde voordat die onder controle was.
Die nalatigheid lag dus duidelijk eerder bij de overheid.

Dank u voor de reactie

Als het verhaal klopt, dan is mijn reactie niet geheel juist. excuses. Echter bij zoń belagnrijke gebeurtenis als deze brand waarbij ook nog eens opgeroepen wordt voor solidariteit en knaken lijkt het mij wijzelijk om het orginele geposte bericht over deze zaak zo volledig mogelijk te laten zijn. Blijkbaar is er ook tijd om een heel facebookfestival rond deze brand te organiseren. Meer informatie zou in die zin ook niet misstaan.
Ik denk persoonlijk ook dat er best wel geld opgehaald kan worden , maar doe dit dan niet zo vaaag. Er zijn heel veel exkrakers namelijk die tegenwoordig redelijk wat geld verdienen met allerlei creatieve poppenkast. Ik denk dat als het initiatief waar geld voor gedoneert moeten goed en degelijk gepresenteerd wordt er best een aardig eindbedragje uit kan komen.... Ik ben zelf trouwens niet een van deze 'goed verdienende creatieve exkrakers' maar dit terzijde.

Wel bijzonder heftig om te vernemen trouwens dat het hier een 'crimineel gebied' betreft. Wat zijn dit voor gebieden? een soort 'no-go area'? Je had van mij niet kunnen verwachten dat ik dit had kunnen weten, vind ik in alle redelijkheid. Ik begrijp nu ook de enigzins vreemde opmerking : "met zijn alle een nieuwe loods timmeren", die in het eerste bericht staat. Er is hier geen bouwvergunning voor nodig dan?

Toch ben ik niet geheel overtuigd... De buurman autodealer had immers WEL een kleine brandverzekering. Ook vraag ik me af doordat theaterstraat al zolang bestaat en omdat zij een 'bekende' club in amsterdam en omstreken is er toch niet ergens iets mis gegaan moet zijn... Het is nooit mogelijk geweest bijvoorbeeld middels 'aktivistische' contacten met gemeenteraadsleden of ambtenaren danwel politie deze kwestie van 'het criminele gebied en onmogelijke verzekeringsconstructies' bespreekbaar te maken? Zeker ook als er bijvoorbeeld 'n brand uit zou breken?

Conclusie: Verzekeren tegen brand is blijkbaar onmogelijk daar. Ook weinig waterdruk tot geen waterdruk. Ik zou zeggen , ergens anders opnieuw beginnen. waarom niet? Je moet daar op die plek gewoon niet willen zetten denk ik dan.

Groetjes en succes

re

NN-DB, drop eens langs bij Theaterstraat, ze kunnen hulp goed gebruiken. Dan kun je je tevens even terdege informeren. Ook die vermaledijde Facebookpagina is informatiever dan je er kennelijk uit hebt geplukt, en prima toegankelijk voor niet-Facebookers, zoals je gemerkt zult hebben. Ten slotte is er de opgezette mailinglijst met updates, ook daar, en hier, geadverteerd.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor wel meer projecten waar je van een afstandje graag je mening over spuit, mensen zijn over het algemeen prima aanspreekbaar als je daar even de moeite voor neemt, ipv direct met suggestieve stuff aan te komen zetten.

En gegroet maar weer.

goed

Ik heb de facebookpagina opengeslagen en er stukjes uit gelezen... Had de tip maar niet gegeven Ketelinkie zou ik haast willen zeggen maar toch bedankt.
Want wat lees ik daar? De mensen van de theaterstraat voelen zich te goed voor een bericht in het Parool? Dit kan toch niet waar zijn? Het staat er echt... Maar wel een facebook beginnen , maar je bent eigenlijk tegen.... Wat zijn dit voor rare pragmatische nepanarchistische beslissingen?

Jongens doek alles gewoon op en ga lekker 1x per week herinneringen ophalen aan die goede ouwe tijd.
(of focus en kijk hoe je je kostbare tijd beter inzetten kan)

Ook grappig dat die turkse werknemer van de afvaldienst mee kwam helpen, ik hoef hier hopelijk niet uit te leggen waarom dit 'grappig' is.

En nee, ik ga niet meehelpen daar. Ten eerste zie ik het nut niet geheel in. Ten tweede zoeken die buitenlanders daar het maar lekker zelf uit. Ik kom immers van onder de rivieren en dat is buitenland.
Ik heb totaal niets met amsterdam, ik heb het vroeger wel 'geprobeert' maar ja je ben en blijft een provinciaalse boer, die geen verstand van zaken heeft.

"Wie de amsterdamse arrogantie kaatst kan hem terug verwachten"

Volgende keer brandverzekering nemen jongens, de groeten , en houdoe

Wat een giller zeg, column bij parool afslaan.... lol

Zijn in in de jaren

Zijn in in de jaren zeventig/tachtig van de vorige eeuw blijven hangen.

Gelukkig heeft nn-db al veel

Gelukkig heeft nn-db al veel meer voor de beweging betekend dan theaterstraat ... Theaterstraat bestaat uit zeer capabele mensen en ik vertrouw ze volledig dat ze verstandige keuzes maken.

@nn-db

Vreselijk zeg. Maar ook goed

Vreselijk zeg. Maar ook goed om te horen dat er veel hulp komt. Helaas woon ik niet echt meer in de buurt.

... de broodnodige kritiek

Voor al diegene die niets met facebook van doen willen hebben maar toch nog enigzins ( en gekleurd...) geinformeerd willen worden over deze zaak. Ik heb voor u die moeite genomen... Er is al meer dan 40.000euro binnen aan giften. ( Stel je je eens voor hoeveel er al binnen zou zijn als een degelijke mediacampagne eraan vast had gezeten)

knip/plak:
Vrijdag hebben we ook even tijd gevonden om met Theaterstraat zelf te overleggen. Even hebben we nog gefantaseerd over het bouwen van een heel andere loods, die misschien wel veel praktischer zou kunnen zijn dan onze oude loods. Maar we hebben toch maar besloten om alles terug te bouwen: daarvoor hebben we een bouwvergunning en de aanvraag van een nieuwe bouwvergunning voor een ander gebouw kost veel te veel tijd en geeft waarschijnlijk ook allerlei problemen, waar we niet op zitten te wachten.

Wat is dit nu voor verhaal? Ik neem trouwens aan dat als iedereen daar vrijwillig de oude hal opnieuw opbouwt er dit keer wel geld voor brandverzekering is geregeld? Waar gaat dit over?

* Sla alle bruikbare spullen tijdelijk op
* Zamel geld in en focus hierop. Gebruik hiervoor internet en de media. Wijs journo's niet de deur!
* Regel een nieuw pand ---> in huidige crisistijd staat veel goede bedrijfsruimte leeg, er zit al 40.000 in de pot + eigen vermogen.. Kom op!
* goede verzekering ---> geen grappen meer met brandverzekeringen en branden ... regel ook een goede diefstalverzekering.

Kom op jongens, deze romneyloods is dit toch allemaal niet waard? Begin ergens op nieuw met nieuw elan. Gooi deze nep-nostalgie overboort. Geef die bouwspullen terug aan ruigoord zodat zei hun idealistische kerkje wel fatsoenlijk kunnen verbouwen in plaats van de haastklus nu, want dat is een plek namelijk waar ik in -alle fatsoen- wel voor strijden zou en die het waard is om 'voor te gaan'.

Laterzz

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. helemaal klaar met 'nn-db'.

oh hemel

verlos ons aub van de eindeloze domheid van nn-db….

Censuur!

Daar gaan we weer....

"helemaal klaar met nn-db" .... Wie is er klaar met nn-db? Onheldere formulering , wat bedoel je precies?
Welke spelregel heb ik precies overtreden hier? Naar mijn bescheiden mening heb ik mij niet schuldig gemaakt aan " berichten met sexistische, racistische, fascistische of anderzijds discriminerende inhoud " , wel dan? Volgens mijn niet. Heb ik tot op zekere hoogte 'recht' om te weten waarom mijn bericht precies verwijderd is?... en niet eens goed genoeg voor de ruis?

Ok, goed mijn kritiek had ergens een persoonlijk karakter en je zou het wellicht kunnen uitleggen als ' n provocatie mijnerzijds' maar meer is er niet van te maken. Het bericht is dus verwijderd vanwege het provocatieve karakter ervan?

Jongens had dat bericht gewoon laten staan. ik meen mij te herinneren namelijk dat ik als laatste in dat bericht zei, ' dat ik er klaar mee was' , maar nu jullie juist net DAT bericht weg gehaald hebben, ben ik er dus nog niet klaar mee. Zo blijven we bezig natuurlijk.

Ps: Volgens mij is het toch niet echt gezond , die haantjes die daar tussen de gesmolten plastics hun scharreltje bij elkaar proberen te pikken.

Ps #2: Ik ben ondertussen kostmisselijk geworden van heel dit verhaal over 'de fik' en ik loop niet kompleet uit mijn nek te zwammen hier, nee echt niet.
Maar kritiek is toch gezond? provocerende kritiek ook? Ik ben hier toch bij de 'onafhankelijke media' , wij zijn toch 'de criticasters' . Of is het hier een pragmatische anarcho goednieuwsshow? Gezellig!

---------------
Als laatste wil ik graag op de vrouw af vragen ( man kan ook, pas op sexisme ligt op de loer) , wat nu de reden is om het desbetreffende bericht van mij te verwijderen? Zomaar wat weghalen onder het mom 'we (ik?) zijn er klaar mee'... dat kan toch niet?
Digitale hoogstandjes verwacht ik allang niet meer van deze site maar als de moderators nu ook al niet meer normaal kunnen communiceren... Het aannamebeleid voor moderators is voor een herziening vatbaar, lijkt mij.

Kan ik een klacht indienen bij indymedia over deze moderator? Hoe pak ik dat precies aan? Heeft dat zin? Zijn er mogelijkheden?

groetjes

@nn-db

Ik weet niet wat voor aandoening jij hebt, maar vast eentje met een vrij moeilijke naam. Ga eens met een psycholoog praten en laat de mensen van Theaterstraat en de mensen die hun helpen eens met rust.

Wat een misselijkmakende aandachtstrekker ben je.

Zucht.

Censuur! roept deze nn-db. Laat ik hier maar meteen mee beginnen: censuur is als de staat (een staat, een overheid) de eigen burgers de mond snoert. Indymedia houdt zich gewoon het recht om bepaalde dingen niet te publiceren, da's heel wat anders. Er staat niet voor niets in de 'spelregels' bij Discussie: “gezond verstand, respect voor elkaar en het niet gebruiken van scheldwoorden zijn voorwaarden om een volwassen discussie te kunnen voeren. Als je denkt hier niet aan te kunnen voldoen, of gewoon zin hebt om te reaguren, dan wordt vriendelijk verzocht hier geen gebruik van te maken.” Dus ajb, nn-db, doe hier je voordeel mee.

Nu ben ik de lelijkste niet, en ik wil best nogmaals proberen uit te leggen waarom de zoveelste tenenkromende bijdrage van 'nn-db' weer eens een keer op Hide is gezet. Bedenk wel dat hij hiermee zijn zin kreeg, want hij solliciteerde er erg naar.

Gemakshalve zal ik een aantal citaten van 'nn-db' per stuk voorzien van een reactie.

"helemaal klaar met nn-db" .... Wie is er klaar met nn-db? Onheldere formulering , wat bedoel je precies?
“helemaal klaar” was iid een citaat van de eigen, verwijderde bijdrage van nn-db. Een boodschap die hij wellicht zou begrijpen, zeg maar. Helaas heeft in dit geval een persoonlijke noot niet geholpen.


Welke spelregel heb ik precies overtreden hier? Naar mijn bescheiden mening heb ik mij niet schuldig gemaakt aan " berichten met sexistische, racistische, fascistische of anderzijds discriminerende inhoud " , wel dan? Volgens mijn niet.
Zie eerdere uitleg. Als je niet in staat bent of niet de intentie hebt om een discussie te voeren, blijf dan maar lekker weg. Het internet is groot, kameraad nn-db, je mag ieder moment van de dag op vrijwel iedere plek op de planeet je digitale kwakje doen – Indymedia.nl is er niet om jouw zielige aandachtstrekkerij te faciliteren.

Heb ik tot op zekere hoogte 'recht' om te weten waarom mijn bericht precies verwijderd is?...
Nee. Dit is geen 'recht', ook niet tot op zeker hoogte. Deze uitleg is een weinig verheffende exercitie waartoe schrijver dezes zich zelf verplicht voelt, en dat heeft niets met recht te maken noch met nn-db.

en niet eens goed genoeg voor de ruis?
Zoals je ongetwijfeld weet als veelvuldige comment-poster op deze site is er geen 'Ruis' afdeling voor comments, alleen voor hele artikelen.

Ok, goed mijn kritiek had ergens een persoonlijk karakter en je zou het wellicht kunnen uitleggen als ' n provocatie mijnerzijds' maar meer is er niet van te maken. Het bericht is dus verwijderd vanwege het provocatieve karakter ervan?
Het gewrakte bericht bevatte behalve veel copypasta uit FaceBook ook persoonlijke uithalen naar iemand die met name werd genoemd, alsmede ook informatie over die persoon, wat niet gevoelig was, doch niets te zoeken heeft op Indymedia. Voorts was de toon van alle bijdragen van nn-db over de brand bij Theaterstraat kleinerend, provocerend van aard, en de inhoud ondanks enkele pogingen tot uitleg door andere comments-schrijvers bleef halve-waarheden en vage insinuatioes herhalen.

Jongens had dat bericht gewoon laten staan. ik meen mij te herinneren namelijk dat ik als laatste in dat bericht zei, ' dat ik er klaar mee was' , maar nu jullie juist net DAT bericht weg gehaald hebben, ben ik er dus nog niet klaar mee. Zo blijven we bezig natuurlijk.
Namens de jongens van Indymedia dan het volgende voorstel: je zult het ongetwijfeld ook weer niet kunnen laten hier op te reageren. Schrijf dan aan het einde in grote letters 'LAATSTE WOORD', dan mag ja daarna iedereen in de kroeg vertellen dat jij het laatste woord heb gehad. En kunnen de meisjes van Indymedia de rest van je comments weghalen.

Ps: Volgens mij is het toch niet echt gezond , die haantjes die daar tussen de gesmolten plastics hun scharreltje bij elkaar proberen te pikken.
Volgens jouw dit, volgens jouw dat... Interesseert niemand, is ook geen discussie op die manier. Begin lekker een blog ergens met al je wijze ditjes en datjes.

Ps #2: Ik ben ondertussen kostmisselijk geworden van heel dit verhaal over 'de fik' en ik loop niet kompleet uit mijn nek te zwammen hier, nee echt niet.
Maar kritiek is toch gezond? provocerende kritiek ook?
Ach gut! Ben jij er kotsmisselijk van? Nee maar, wat te denken van de mensen die het slachtoffer zijn van die brand? Wat te denken van die mensen die al weken dag in dag uit die roet en die troep aan het ruimen zijn? Maar nee, de wereld draait natuurlijk alleen om jouw persoontje. Fijn dat je onder de veronderstelling bent dat je 'niet compleet uit je nek zit zwammen'. Ahum.

Ik ben hier toch bij de 'onafhankelijke media' , wij zijn toch 'de criticasters' . Of is het hier een pragmatische anarcho goednieuwsshow? Gezellig!
Eh, dat heb je nu pas door? Kijk 's goed naar de middenkolom, allemaal 'pragmatische goede nieuws'! Maar ja je hebt vast inmiddels ook ontdekt dat Indymedia in het geheim wordt gerund door de stalinisten van Globalinfo, die een evil pact hebben met beruchte feminazi's als Joke Kaviaar en Astrid Essed. Maar wees gerust, Indymedia is gelukkig nog onafhankelijk van nn-db en zijn waanbeelden.

---------------
Als laatste wil ik graag op de vrouw af vragen ( man kan ook, pas op sexisme ligt op de loer) , wat nu de reden is om het desbetreffende bericht van mij te verwijderen? Zomaar wat weghalen onder het mom 'we (ik?) zijn er klaar mee'... dat kan toch niet?
Ha ha, dat kan dus wel. Er kan van alles hoor, maar echt, waarom zouden we de moeite doen. je egootje is wel genoeg gestreeld zo, dunkt me.

Digitale hoogstandjes verwacht ik allang niet meer van deze site maar als de moderators nu ook al niet meer normaal kunnen communiceren... Het aannamebeleid voor moderators is voor een herziening vatbaar, lijkt mij.
Tsja, wat vind jij dan 'normaal'? Het gros van de berichten die onder de naam nn-db op Indymedia verschijnen vind ik echt niet normaal, maar meestal laat ik ze staan omdat ie ook niet zoveel kwaad kunnen. Indymedia heeft immers geen normaliserend doel, maar we snoeien wel af en toe de scherpe kanten van de discussie. Wij beloven overigens geen 'digitale hoogstandjes' en onze 'aannamebeleid' is de slechste niet: wij hebben het zelf voor elkaar gekregen om mods 'aan te nemen' die werkelijk iedere keer dat gezwam van nn-db lezen en af en toe, als het te gortig wordt, ingrijpen.

Kan ik een klacht indienen bij indymedia over deze moderator? Hoe pak ik dat precies aan? Heeft dat zin? Zijn er mogelijkheden?
Bovenstaande tekst is al een soort klacht, niet waar? Maar je mag natuurlijk ten alle tijden een emailtje sturen naar info @ indymedia.nl, dan wordt je mail gelezen door meer mensen dan alleen een paar active moderators. En het staat je natuurlijk ook vrij om eens te komen bomen bij of in de marge van de traditionele open vergaderingen tijdens de Pinktserlanddagen in Appelscha.

ons kent ons

Theaterstraat en of aanhang zullen wel vriendjes zijn met de moderatoren.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech