Tijd voor wraak

Hier kun je discussieren over Tijd voor wraak.
Nadat een wout een onschuldige jongen ter plekke executeert, nadat het OM hem in eerste instantie niet wilde vervolgen, nadat de rechter hem vrijspreekt, gaan mensen de straat op om een einde aan het politiegeweld te eisen. Vervolgens worden de demonstranten geprovoceerd, geduwd en geslagen. Dan schijnt er iemand terug te hebben geslagen – waarvoor trouwens geen bewijs was – en huppekee: meevoeren, in het politiebusje, buiten het zicht van de camera's, nog eens extra in elkaar meppen en met supersnelrecht veroordelen. Die huichelaar van een rechter deed nog of tachtig uur werken voor de staat een milde straf was.

Pikken we dit? Als er al geweld was gebruikt tegen de smeris, dan was het volkom gerechtvaardigd! De dienders van staat en kapitaal geven ons elke dag een reden om in woede uit te barsten. Laten we die woede dan ook richten tegen hen!

O, de media hebben ervan gesmult: "demonstrant tegen politiegeweld begon zelf een agent te slaan." Ze hebben het volk weer eens goed opgehitst tegen die paar mensen die wel opkomen voor hun rechten, door politiegeweld te verzwijgen en gerechtvaardigd tegengeweld te depolitiseren. Nee, van ons gelijk claimen via de media kunnen we weinig verwachten. Directe, harde actie moeten we voeren om de smeris kennis te laten maken met onze gedachten.

De veroordeling vertelt ons alleen dat we strategischer te werk moeten gaan. Tijdens demonstraties of andere openbare evenementen kom je moeilijk weg met de noodzakelijke daden van verzet, die zij strafbaar hebben gemaakt. De nacht is onze tijd. Zwart is onze kleur. Er zijn veel gereedschappen die geschikt zijn voor de noodzakelijke actie. Wat je ook kiest, het wordt hoog tijd dat we flink wraak nemen op de wouten. Uiteraard niet alleen voor de moord op Rishi, of al die andere politiemoorden. Uiteraard niet alleen voor de vrijspraak van de geüniformeerde moordenaar of de veroordeling van iemand die een smeris zou hebben geslagen. Nee, wraak moeten we nemen om wie de smeris is, om waar ze voor staan. Omdat zij de “mensen” zijn van Befehl ist Befehl. Omdat zij de “mensen” zijn die geillegaliseerden opjagen en opsluiten. Omdat zij de “mensen” zijn die in iedere gekleurde persoon een verdachte zien. Omdat zij de “mensen” zijn die worden betaalt om de rijken te beschermen tegen de woede van de onderdrukten. Omdat zij een uniform aan doen en zich daardoor machtig voelen, omdat zij psychopaten zijn die geilen op hun geweldsmonopolie, omdat zij niet anders kunnen dan bevelen opvolgen van hogerop – omdat zij daardoor eigenlijk geen mensen zijn.

Dáárom is het tijd voor wraak.

Keil hun ramen in, steek hun auto's in de fik, molesteer hun camera's! Of volg een smeris naar huis, en leef je daar uit! Iets verzinnen is niet moeilijk. Woede kan je bijzonder creatief maken. Laten we naar het moment toe werken dat smerissen bang zijn om over straat te gaan.


slechte oproep

Politieagenten zijn wél mensen. Onaangename mensen, dat wel, als zij slechte dingen doen voor hun dagelijks brood. En als zij misdaden cq. mensenrechtenschendingen plegen dan moeten zij daar inderdaad voor verantwoordelijk gehouden worden. Maar om op eigen houtje straffen te gaan uitdelen (notabene aan ALLE politieagenten, en hun medebewoners niet te vergeten) ... hoe kom je er bij?

De akties die jij voorstelt zouden voor het systeem een perfecte aanleiding zijn om de repressie nog eens flink op te voeren. Ik zie de bijbehorende propaganda al voor me met huilende kinderen van agenten etc. De angst die jij agenten wil aanjagen zal juist bewerkstelligen dat zij kritieklozer verkeerde orders uit zullen voeren of (vaker) uit eigen beweging om zich heen zullen gaan slaan of zelfs schieten.

Nee. Wat er nodig is is een breed gedragen protest. Dat bouw je niet op door 's-nachts guerrillatje te spelen (maar als je het leuk vind zou je een paar mooie leuzen kunnen schilderen op een viaduct ofzo), maar door met (bijna) iedereen de discussie aan te gaan om steun te verwerven voor je eisen. In dit geval voor de eisen dat schietgrage agenten e.d. (serieus) ter verantwoording worden geroepen, en voor de vrijheid van demonstratie. Velen zijn het hier gelukkig nog steeds mee eens. Aan ons de taak om deze medestanders te mobiliseren, zodat de demonstratie de volgende keer groter zal zijn en de politie zich daarom hopelijk ook beter zal moeten gedragen.

nn?

Gewoon een stukje van Joke Kaviaar.

De laatste 2 zinnen van het

De laatste 2 zinnen van het grote artikel bewijzen dat de schrijver
oproept tot geweld. Zulke personen zijn niet de vriend
maar de vijand van de arbeidersklasse.
Zij beschadigen de strijd van hen, die op volstrekt vreedzame
wijze willen strijden voor het socialisme op basis van inhoudelijke kennis
en op basis van de juiste organisatie.
Schreeuwen om wraak ?
Zo'n oproep zou ook kunnen komen van een infiltrant
van de AIVD of MIVD.
De heersende macht heeft er alle belang bij dat de burgers
blijven denken in hun eigen, bekrompen wereldje.

Als je inhoudelijke kennis

Als je inhoudelijke kennis had gehad, dan had je geweten dat die (klasse)strijd niet vreedzaam KAN. Het is wel duidelijk dat jij niet tot die arbeidersklasse behoort, maar dat je eerder in de sferen van de salonsocialisten vertoeft. Daar, in de kamers van de elite, wordt altijd besmuikt gesproken over vreedzaamheid, een beheerst debat, voors en tegens, iedereen gelijkwaardig, bla bla. Al dat gepraat is volstrekt hypocriet. Deze (anti-)sociale orde, deze kapitalistische maatschappij, is gebouwd op geweld en onderdrukking, op de schepping van ongelijkheid, met ondertussen de heilig geworden woorden van "vrijheid, gelijkheid en broederschap" in de mond. Mensen in dit deel van de wereld hebben vijf eeuwen lang daarvan geprofiteerd en profiteren daar nog iedere dag van. Juist dat eeuwige vreedzame lullen met de machthebbers en de bourgeoisie - alsof zij jou iets te gunnen hebben! - draagt eraan bij dat de sociale orde een gewelddadige en onderdrukkende orde blijft. De machten moet je afbreken, van onderop. Zij zijn genadeloos naar ons, wij moeten dan ook genadeloos zijn naar hun.

Ik lees: Het is wel duidelijk

Ik lees:
Het is wel duidelijk dat jij niet tot die arbeidersklasse behoort,
maar dat je eerder in de sferen van de salonsocialisten vertoeft.

Naast het maken ven een zinloos en inhoudsloos verwijt,
sla je de plank nog verder mis door te suggereren dat de strijd
voor het socialisme een kwestie is van lullen met de machthebbers.
Dan snap je totaal niets van mijn politieke overtuiging.

Welk artikel je ook leest op Indymedia omtrent de verontwaardiging
rond het politiegeweld (inclusief Peter Storms), helemaal niemand
komt met een duidelijke politieke analyse.
Sterker nog, er wordt geen enkel woord aan vuil gemaakt.
Het is duidelijk dat de oplossing niet van jullie zal komen.

Inperfectie

Het zal misschien niet allemaal perfect zijn wat we doen maar we zijn er wel en we staan er. En er wordt ook ergens voor gestaan namelijk het ter discussie stellen van politiegeweld en kritiek uiten over de onterechte racistische houding van een aantal politieagenten. Ik zal niet zeggen allemaal maar er gebeurt momenteel veel. Dat lees je niet in de kranten. Heb je een kleurtje en woon je in een van de grote steden dan weet je zeker dat je regelmatig te maken krijgt met zoiets engs als preventief fouilleren. Sommige agenten doen dit omdat ze dat moeten maar er zijn er ook die het wel erg prettig vinden om een groep jongeren staande te houden en te tergen en te intimideren. Dat is waarom ik mee loop! En natuurlijk de jongen die in zijn nek is geschoten. Daar moet je iets mee. Dat kan je niet zomaar langs je heen laten gaan en denken: dit overkomt mij niet. Want dat weet je nooit zeker.

Vervolgens krijg je de situatie dat in Nederland al diverse keren op verschillende momenten en op verschillende plekken de politie ongekend agressief optreed op het moment dat er gedemonstreerd wordt. Waar is dit goed voor? Omdat er iemand met een stok slaat? Omdat er iemand met een zwarte sjaal voor zijn mond loopt en een zwarte cape of zonnebril? In het geval van Den Haag is het de vraag: wie heeft er geslagen met een stok? Maakt de rechter niet zoveel uit blijkbaar. De agressie tegen politie en de oproep daartoe komt niet uit de lucht vallen. Het ontstaat tegen een bepaalde achtergrond. Het is niet ideaal deze oplossing maar begrijpen doe ik hem wel. Persoonlijk ben ik meer voorstander van ludieke en vrolijkere acties maar dat is ook persoonsgebonden. Schilder politiewagen een keer roze ofzo of leg een berg bloemen voor een politiebureau met allemaal hartjes. Weet ik veel maar doe iets!

Als ik de video zo eens

Als ik de video zo eens bekijk, zie ik aan beide kanten mensen die zich niet netjes gedragen. Op 6:35 zie ik toch een demonstrant met een zwart-rode vlag naar de politie slaan, of dit Kameraad K. is kan ik natuurlijk niet zien. Dat de politie vervolgens iedereen begint te meppen lijkt me zwaar overdreven. Dat later een arrestant die al in de boeien op de grond ligt, op het hoofd wordt geslagen door een agente, kan natuurlijk helemaal niet door de beugel (op 9:00). Zolang dit laatste gedrag niet onbestraft blijft, is de rechtspraak nogal eenzijdig bezig.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=qPEXnd5qhPk

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech