Update: Demonstraties 24 maart tegen NSS en NIS in Den Haag en Amsterdam

Nieuws, gepost door: Stop de NSS op 24/03/2014 03:01:22

Wanneer: 24/03/2014 - 02:00

Op maandag 24 maart 2014, de eerste dag van de Nuclear Security Summit, zal er op het plein voor Den Haag Centraal Station een actie beginnen tegen kernwapens. Daarnaast zal er morgen ook een picket-line worden gehouden bij de internationale Nuclear Industry Summit. De picket line zal van 07:15 tot 10:00 worden gehouden op het Beursplein in Amsterdam. Hieronder alle informatie:

-Den Haag (ZIE VOOR ARRESTANTENGROEP INFO BENEDEN)
Op maandag 24 maart 2014, de eerste dag van de Nuclear Security Summit, zal er op het plein voor Den Haag Centraal Station een actie beginnen tegen kernwapens.

Om vijf voor twaalf (11:55 uur) bij Den Haag Centraal Station een manifestatie van burgers die zich zorgen maken over de nucleaire veiligheid.
Wij leven in een land waar 13.000 agenten, 3.000 marechaussees en 4.000 militairen, twee F-16’s en de marine opdracht krijgen er voor te zorgen:

* dat er ruim baan wordt gemaakt voor de grootmachten met duizenden kernwapens in hun arsenalen die de wereld zelfs met nieuwe generaties kernwapens willen opzadelen èn

* dat burgers die zich ook zorgen maken over de nucleaire veiligheid die dag geen stap mogen zetten in Den Haag. Helaas worden alle demonstraties verbannen naar het stof van het Malieveld.

Wij vinden deze beperkingen onacceptabel en zullen niet op het Malieveld maar bij de Zebraklok voor het CS verzamelen om na enkele toespraken onder aanhef van vredelievende doch strijdbare liederen op pad te gaan om te proberen de verzamelde machthebbers een brief met onze zorgen te overhandigen. De organisatie acht de vrijheid van verzameling, van demonstratie en van meningsuiting verregaand uitgehold. De politie heeft zoals gebruikelijk instructies die bij geen gevolg tot aanhoudingen kunnen leiden. We proberen er echter een vrolijke en positieve bijeenkomst van te maken en roepen iedereen op naar eigen verantwoordelijkheid geweldloos te handelen.

Meer informatie: http://noelhuis.nl/actie-24-maart-nucleair-summit-haag/

Volg het protest:
Voor de thuisblijvers is het protest live te volgen. Dit kan via:
Twitter: https://twitter.com/stopdenss #StopDeNSS

Legal Team Den Haag (arrestantengroep):
Van zondag 23 maart tot en met dinsdag 24 maart is er permanent een arrestantengroep actief om de acties rond de NSS te ondersteunen. Zo ook op de demonstratie maandag maart. De arrestantengroep is bereikbaar op 06-31198059 of via utrecht@arrestantengroep.org (mocht het telefoonnummer niet bereikbaar zijn kan er gebeld worden naar 06-43136945)

Ook staan er twee advocaten paraat, dat zijn:
Ineke van den Brûle (advocatenkantoor Prinsegracht 53 in Den Haag)
Marieke Lindhout (advocatenkantoor Prinsegracht 53 in Den Haag)

Alle informatie over je rechten bij arrestatie en wat de arrestantengroep voor je kan betekenen staat hier: https://stopdenss.nl/legal-team/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Amsterdam 24-03-2014 Protest tegen nucleaire industrie
Picket-line bij de internationale Nuclear Industry Summit.
Maandag 24 maart 2014: 07:15 – 10:00 uur; Beursplein, Amsterdam

Op 24 en 25 maart is in Den Haag de Nuclear Security Summit. Deze grootste top van wereldleiders die ooit in Nederland gehouden is gaat om het tegengaan van nucleair terrorisme. Tegelijkertijd en als onderdeel (‘official side-event’) ervan wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de NIS gehouden: de Nuclear Industry Summit. Op deze bijeenkomst probeert de wereldwijde nucleaire industrie haar blazoen op te poetsen en haar straatje schoon te vegen. Maar dit zijn juist de bedrijven die de verdere verspreiding van nucleaire technologie en materialen actief promoten.
We laten dat niet onopgemerkt gebeuren! We gaan protesteren tegen de bijeenkomst van de bonzen van ‘s werelds belangrijkste en grootste nucleaire bedrijven en de komst van minister Kamp.

Demonstratieve picket-line !
Wij willen de deelnemers en bezoekers aan de NIS in de Beurs van Berlage duidelijk maken dat zij werken aan het vergroten van het probleem en niet aan de oplossing ervan.

Meer informatie: http://www.stopkernenergie.nl/content/24-maart-protest-tegen-nucleaire-i...Wie: 
nn

voor iedereen die gaat opletten laat je niet kettlen !
Stop de NSS ‏@stopdenss · 2 min
6 politiepaarden om de hoek bij Centraal Station #stopdenss #nss2014 #nss

Stop de NSS ‏@stopdenss · 4 min geleden
20 fietsagenten onder de klok op het plein voor Den Haag Centraal station #stopdenss #nss2014 #nssWie: 
nn

Spandoekenactie in Hofvijver tegen nucleaire top

Op dit moment, maandagochtend 24 maart 2014, houden vier anti-nucleair activisten een protest in de Hofvijver. Zij willen hiermee aandacht vragen voor het hypocriete toneelspel dat momenteel wordt opgevoerd in Den Haag rond de Nuclear Security Summit (NSS). “Als men echt iets wil doen aan nucleaire veiligheid, zal men moeten beginnen met de gehele nucleaire keten te doorbreken!” aldus één van de activisten. De vier staan, gekleed in waadbroeken, in de vijver met twee spandoeken. Daarop staan de teksten: “DISARM ALL NUCLEAR WEAPONS” en “240.000 jaar kernafval – Veiligheid? Ben je mal?”

“Het gevaar van nucleair terrorisme is niet eens zo groot. De kans op een nucleair ongeval ergens in die nucleaire keten is dat juist wel. Maar daar praten de wereldleiders niet over, terwijl ze dat wel zouden moeten doen! Zoals ze ook zouden moeten praten over ontmanteling van hun eigen kernwapens en het daar ook niet over gaan hebben.” vertelt Rik, die deel uit maakt van de actie. Sofie vult aan: “De grondstof voor kernwapens wordt voor een groot deel gehaald uit kernafval. Daarmee is kernenergie onlosmakelijk verbonden met kernbewapening. Bovendien wordt met kernenergie de productie van nog meer nucleair materiaal in stand gehouden.” Mira legt verder uit dat kernafval 240.000 jaar levensgevaarlijk blijft. “Dat is simpelweg niet te beveiligen! Geen enkele wereldleider kan die verantwoordelijkheid dragen. Dus is er maar één oplossing en dat is onmiddellijk stoppen met de productie ervan! Dit wetende is het extra schrijnend dat op ditzelfde moment in Amsterdam een Nuclear Industry Summit (NIS) plaats vindt, waarin nucleair lobbyisten juist proberen de nucleaire industrie in leven te houden.”

Dat de actie wordt gehouden in de Hofvijver is vooral een knipoog naar de extreme beveiligingen rond de top. “Het is in Den Haag onder ‘normale’ omstandigheden al best lastig om een eenvoudig protest te laten horen.” legt Yvonne uit. “De beveiliging rond deze top zal de politie Den Haag waarschijnlijk helemaal een vrijbrief geven om elke vorm van kritisch geluid in de kiem te smoren. Door in de Hofvijver te gaan staan, vergroten we net iets meer onze kansen om ons kritische geluid te laten horen!”

Update: Rond 11.00 uur is de vier activisten gemeld dat ze zijn aangehouden, ze moeten nog uit de Hofvijver gehaald worden. Het geboden alternatief, zichzelf verplaatsen naar het Mailieveld, hebben ze vriendelijk afgeslagen. Hun tegenvoorstel om de actie voor te zetten bij het World Forum werd door de politie afgewezen.

Foto: 


Wie: 
nn

Stop de NSS ‏@stopdenss · 1 min.
De kernenergielobby is ook aanwezig samen met hun vrienden van de politie #stopdenss #nss2014 #nss pic.twitter.com/r0MCWGHkJa

Foto: 


Wie: 
nn

Stop de NSS ‏@stopdenss · 2 min.
Spandoek op het plein voor Centraal Station #stopdenss #nss2014 #nss pic.twitter.com/WJLNLACqwl

Foto: 


Wie: 
nn

Stop de NSS ‏@stopdenss · 58 sec.
Actie lijkt te beginnen #stopdenss #nss #nss2014 pic.twitter.com/RBJnIc4GmJ

Foto: 


Wie: 
nn

Politie heeft nieuwe hesjes #stopdenss #nss2014 #nss pic.twitter.com/ycz6j5mzQk

Foto: 


Wie: 
nn

Stop de NSS ‏@stopdenss · 3 min.
De politieleiding komt net aan #stopdenss #nss2014 #nss pic.twitter.com/GNJ5UuwiVR

Foto: 


Wie: 
nn

De demo bestond uit een kleurrijke grope en zong vredesliedjes ("All wee are saying is give peace a chance"). Na 100 meter lopen bleek dat dit te bedreigend was en is de hele groep aangehouden.Wie: 
nn

Een persoon is in vreemdelingenbewaring geplaatst omdat die anoniem wenst te blijven, de rest wordt nu vrijgelaten.
http://www.ravage-webzine.nl/2014/03/24/vredesactivisten-tegen-nss-opgep...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech