NMGN Camover

Hier kun je discussieren over NMGN Camover.
https://vimeo.com/90395270 ps. voor optimaal plezier kijk het fimpje fullscreen

Jammer genoeg worden we in ons dagelijkse leven toch gevolgd. Telefoons worden afgeluisterd, emails gelezen en je hoeft als beleidsmaker maar ‘veiligheid’ te roepen en je hebt er vijf camera’s bij op straat.

Maar wat wordt er nou helemaal veiliger door de controlemaatschappij? Zou er nou echt een terrorist zijn die per mail even overlegt over z’n volgende aanslag? Zijn er nog bankrovers die een dag van te voren nog snel met elkaar bellen om te bevestigen dat de afspraak om 14.30 voor de Rabobank op het Keizer Karelplein nog staat? Of het klopt dat iedereen z’n eigen bivak meeneemt? En als je het over geweld op straat hebt, de meeste slachtoffers van geweld zijn aangevallen door bekenden, in huis. Moeten we daar dan ook maar camera’s gaan ophangen?

Wij denken dat er helemaal niets veiliger wordt van al die controlewaanzin, of het moet de veiligheid zijn van de gevestigde orde. Want waar zijn de camera’s als er in achterkamertjes over oorlog en vrede wordt besloten? Wie bespiedt miljonairs als ze genieten van hun bloedgeld?

En dus besloten we op een avond dat als we dan toch zo nodig gefilmd moeten worden, we ze dan ook echt iets te zien willen geven in de controlekamer: een gemaskerd persoon met een hamer in z’n hand en daarna het testbeeld.

Cam Over...

Kijk, in Nijmegen hebben we er al drie minder. En we blijven tellen. Welke stad durft een wedstrijdje aan? Bonuspunten voor de orgineelste demontage! ps. voor optimaal plezier kijk het fimpje fullscreen

https://vimeo.com/90395270


Re: NMGN Camover

Wel vreemd dat omtrent deze camover actie nergens een link geplaatst wordt hoe je data die aan jou persoonlijk gelinkt kan worden uit een foto of video bestand kan wissen.

En bijv. je buurman wat wil

En bijv. je buurman wat wil die met een security cam ? Kijk naar Opsporing verzocht en soortgelijke programma's dan zie je regelmatig ook woonhuizen
langs komen die cam bewaking hebben. Het is heel betaalbaar ook voor mensen met bescheiden budget en met een IPcam kan je inloggen via browser
en je buurman/vrouw in de gaten houden op afstand via Internet als je daar zin in hebt. Als je genoeg hebt van dat gegluur en de cam(s) weghaalt bij je buurman dan heb je een strafzaak wegens diefstal en/of vernieling. Zo'n cam geeft een vals gevoel van veiligheid maar is niet zonder macht uitoefening. Het is intimiderend zo'n " evaluatie " cam met het doel jou schade toe te brengen. Portret recht ? Privacy daar heeft zo'n buurman geen boodschap aan de politie ook niet niemand. " Ik wil niet worden gefilmd " is niet genoeg in de praktijk van alle dag. Het is als of je PowNed 24 uur per etmaal als buur hebt. Er zitten dus meerdere kwaadaardige kanten aan dat cam probleem. Het zijn in toenemende mate " gewone " burgers die cam s ophangen. In het kader van de oorlog van allen tegen allen vind ik een virtuele gated community in het klein. De " vijand " rammelt aan de poort. Grote ego' s ikke ikke ikke is dat dan een uitleg ? Individualisme ? Neo liberalisme dat aanzet tot anti sociale toestanden ? Van alles wat denk ik. Wat doe je als je in het voor bij lopen een
cam ziet niet van een overheidsinstantie maar van een " particulier " ? De cams zijn niet de kern van het probleem wil ik maar stellen.
Ook geen oplossing. Je kan stellen kwaadwillenden zijn het probleem en die moeten worden betrapt. Ik ben het daar niet mee eens.
Ik denk dat als iedereen zich socialer opstelt en zń medemens niet op de eerste plaats als bedreiging ziet er geen cams nodig zijn. O ja moet ik inbrekers dan uitnodigen ? Nee. Maar een cam is daar geen oplossing.

.

.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech