Over Paarlberg

Hier kun je discussieren over Over Paarlberg.
Nog steeds niet vast! Wat denkt iedereen? Gaat deze gast nog ooit zitten, of blijft ie op vrije voeten?
De trucendoos is nog niet leeg, ik voorzie ook nog het Europees Gerecht wat op een of andere manier ingeschakeld zal gaan worden.

'Overlevering Paarlberg duurt nog maanden'
Gepubliceerd: 31 mrt 2014 10:13 Laatste update: 31 mrt 2014 10:13 Algemeen
De overlevering van de in Frankrijk aangehouden vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg duurt mogelijk nog maanden. Dat zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie maandag.

Paarlberg zou van een Franse rechter toestemming hebben gekregen om eerst een medische behandeling te ondergaan. De precieze details wist de woordvoerder niet. De advocaat van Paarlberg, Frans Sijbers, was niet bereikbaar voor commentaar.
De voorlopige hechtenis van Paarlberg werd enkele dagen na zijn arrestatie al geschorst vanwege gezondheidsredenen. Hij mocht daardoor zijn overleveringsprocedure thuis afwachten. Wel moest Paarlberg zijn paspoort inleveren en moet hij zich regelmatig bij de Franse politie melden.
Paarlberg werd op 20 februari gearresteerd in zijn huis nabij Saint-Tropez. Hij moet in Nederland nog een gevangenisstraf van vier jaar uitzitten voor onder meer het witwassen van de zeventien miljoen euro die was afgeperst van de later geliquideerde Willem Endstra.
Door: Novum


Jammer dat mijn

Jammer dat mijn bijdrage/vraag/oproep tot opinie, duiding etc linea recta naar de ruis is verplaatst. Volgende keer beter.

copy-pasta --> ruis.

copy-pasta --> ruis.

Het bericht staat al in de

Het bericht staat al in de ruis.
Maar daar gaat 't niet om. Ik wil een balletje opgooien over hoe&wat omtrent paarlberg. Analyse, invalshoeken, visies rondom zijn proces. Veel mensen hierop Indymedia weten veel van rechtszaken, wetten en juridische zaken. Deze casus is bere interessant. Hopelijk zijn er mensen hier die er hun licht eens op kunnen willen schijnen.

Ook in het nieuws was dat Paarlberg toch nog meer dan 3 procent aandelen Telegraaf heeft. Ik zelf was in de veronderstelling dat de man in het kader van de plukze-wetten al kaalgeplukt was, maar dat is dus niet zo. 3% aandelen Telegraaf is een flinke klap geld ! Ik noem dat niet 'kaalplukken'.

Grt.

Tacktiek van Paarlberg is zo

Tacktiek van Paarlberg is zo min mogelijk publiciteit, dit blijkt uit de summiere berichtgeving omtrent deze naar mijn bescheiden mening zeer interessante zaak. Daarom ben ik er hier ook een opinietread over begonnen. Niet zozeer om met nieuwe feiten aan te komen maar eerder om feiten naast elkaar te leggen, sporen te ontdekken, tendenties te waarnemen. Om de zaak in de publiciteit te houden. Om te weten waar het fout heeft kunnen gaan, hoe het zover heeft kunnen komen?

Dat we hier met een machtig persoon van doen hebben is een uitgemaakte zaak.

Paarlberg zelf heeft weleens gesteld dat ie "niet zal gaan zitten", tot nu toe gaat ie lekker, de saint tropez optie lijkt zover een goede. Pas over een half jaar komt weer een nieuwe zaak dus er is voldoende tijd en ruimte om iets nieuws te verzinnen door zijn advocatenteam. Het zal mij benieuwen.

Grt.

NRC 26april quote: De

NRC 26april quote: De veroordeling van Paarlberg werd in februari definitief nadat de Hoge Raad zijn cassatieverzoek verwierp. De vastgoedhandelaar, onder meer eigenaar van kasteel Ridderhofstad Bolenstein in Maarssen, moet ook nog 25,6 miljoen euro aan justitie betalen, in het kader van het afpakken van crimineel vermogen. Paarlberg heeft nog een omvangrijke portefeuille vastgoed door heel Nederland.

Jaja , in mijn stad heeft ie ook vastgoed dat klopt. Hetzelfde artikel meld ook dat Paarlberg tot 1september de tijd heeft zich weer te melden in Nederland. Tja, "melden", wat is dat dan precies? Deze kwestie is nog niet klaar.

Deze man krijgt ondanks zijn veroordeling door nederlands hoogste rechtsorgaan erg veel "wettelijke" ruimte om vooral NIET in de bajes te hoeven zitten.

Wat dachten jullie van deze? Paarlberg terug in Nederland (maastricht?), doet een of ander enkelbandje om en peert hem gelijk weer terug naar Saint tropez... Ik voorspel iets dergelijks of misschien iets met "europees recht", dat wordt nog "juridisch" smullen!

doei

aanvulling

Op de quotenet site oa staat dat er ook nog een andere zaak tegen Paarlberg loopt, hoofdzakelijk gericht op zijn vermogen. Deze is momenteel in hoger beroep fase. Hoe en wat weet ik verder niet, ik zal eens verder lezen.

Desondanks vind ik dat dhr. Paarlberg gewoon naar Nederland moet komen en zijn 'euvel' met justitie moet 'bepraten' om zo tot een 'eensgezinde oplossing' te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is Nederland, dunkt mij, best bereid een 'medisch team' naar Saint Tropez te sturen en daar onder 'juiste (medische) begeleiding' een veilige terugreis naar 'Bolensteijn' voor dhr. Paarlberg te kunnen garanderen.
'Op Bolensteijn' kan dan in 'alle rust' gezamelijk en in een vertrouwde omgeving n 'regelement' getroffen worden omtrent enkele laatste 'fiscale ravelranden'.
Desgewenst in samenwerking met 'alle' partijen kan Mevr. Kroes aanwezig zijn bij deze 'Bolensteijn-gesprekken'.

Hoihoi

aanvulling #2

Nederlands beleid is op dit moment zo dat elke scheet van een lid van een motorbende gepubliceerd MOET worden en dat alles omtrent Paarlberg in stilzwijgen gehuld blijft. Een uiterst dubieuze gang van zaken. Tsja, houd ik de zaak maar levend dan, min of meer. Als iemand hier een andere site weet waar dit 'juridische vraagstuk' besproken wordt dan verneem ik het graag.

Misschien een idee voor JK om alvast een 'opknapboerderij'tje' in de Ardeche aan te schaffen? Een ideetje voor de steungroep wellicht? U begrijpt wat ik bedoel. Danook JK als 'ziek' bestempelen moet ergens in de verste verte ook nog wel te doen zijn. Dit gaat werken jongens! Goed... genoeg gedolt voor vandaag, laterz

Vorige week was er een zaak

Vorige week was er een zaak weer tegen Paarlberg. Incluis zogenaamde 'kluisverklaringen', wat die inhouden 'in juridische zin' weet ik ook niet. Om eerlijk te zijn kende ik de term nog niet. Conclusie: de hogere juridische trucendoos is open gegaan! JAJA En dat voor een artikel in de Telegraaf. Dit is toch een krant met 'begrijpelijke taal' niet waar? Blijkbaar niet dus.

Het hoger beroep diende in Amsterdam. Ik ga er vanuit dat Paarlberg hier niet bij was! Of wel? En zo ja, heeft die ie zich dan gelijk 'gemeld' , want dat moet ie ook nog steeds even doen, meen ik.

Wat ik me trouwens begin af te vragen is dat de tijd die Paarlberg 'noodgedwongen' in zijn Sainttropez villa moet doorbrengen, ivm 'huisarrest en inname paspoort', later voor een soort aftrek zal gaan zorgen van de 4jaar bromtijd die hij van de Hoge Raad heeft gekregen? Ik zie het allemaal gebeuren.

Hoge raad veroordeling = 4 jaar
aftrek bij goed gedrag (1/3) = ong. 2.7 jaar
aftrek huisarrest Sainttropez (klein jaartje) = minder dan 2 jaar

Dit gaat de goede kant op voor JDP.

Als laatste zegt Knoops (niet de advo van jdp) erover dat "De kaarten komen pas anders te liggen als die strafzaak wordt herzien”.
Ja maar die strafzaak is toch al afgerond? rb->hof->hr ? De uitspraak ligt er. Recht is gesproken.
Het gaat hier nu om een 'bijzaakje' ... de zogenaamde 'ontnemingszaak' en niet 'de strafzaak' dus, die is al geweest.

Hier een link naar het telegraafartikel:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22803639/__Kluisverklaring_over_Paarl...

Ik hoop dat een serieus journalistiek medium dit nu eens oppikt en hier een goede repo overmaakt, zit een goed verhaal in, lijkt mij.

Laterzzzz

-silence-

Het blijft al een tijdje stil aan het front, ik neem aan dat er drukke voorbereidingen zijn, immers JDP moet in September zich in Nederland komen 'melden'. Spannend.

info

Ik lees zo net:
Paarlberg tijdelijk uit de gevangenis vanwege ziekte
Hij is alweer 'vrij' dus... Heeft ie uberhaupt wel gezeten?

...maar ik ben gestopt met volgen van JDP zoals al gemerkt. Wellicht kom ik er later nog een keer op terug, grt...

Dank voor 't lezen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech