Lawaaidemo NMGN

Nieuws, gepost door: nn op 27/04/2014 04:10:24

Wanneer: 27/04/2014 - 23:47

Zondagavond heeft de smeris in Nijmegen een nieuw gekraakt pand aan de tweede walstraat met veel geweld ontruimd.

Bij de ontruiming zijn ongeveer 10 mensen opgepakt. Op maandag om 12 uur s'middags zal er een lawaaidemo zijn om solidariteit met de arrestanten te tonen. Verzamelpunt is stationsplein. Neem al je vrienden mee en kom lawaai maken zodat onze vrienden weten dat ze gesteund worden.Wie: 
nnMGnn

Zojuist succesvolle geluidsdemo gehouden met ongeveer 35 mensen.
Tenzij alle arrestanten vrij zijn is er vanavond om 20 uur weer een geluids/soli-demo, verzamelen op het stationsplein (nijmegen) en breng geluid en sympathisanten mee!!!
De leugens van politie brokkelen langzaam aan af; waar er gisteren nog werd getweet door de smeris dat ze, dwars door een glazen deur werden geslagen door krakers met stalen buizen, beweren ze nu ´slechts´ dat er een agent met een fietspomp tegen zijn schouder zou zijn geslagen. Benieuwd hoe lang dat stand houdt...
Verder is er bij de aanhouding van de binnenploeg pepperspray gebruikt en is geconstateerd door sympathisanten ter plekke dat de politie hardhandig heeft opgetreden. 1 van de arrestanten is buiten het pand opgepakt wegens het niet willen en/of kunnen tonen van identiteitsbewijs...
Houdt deze post in de gaten, indien alle arrestanten vrij worden gelaten dan zal dat hier worden gemeld.
En anders tot vanavond!

Solidariteit is een wapen,
vrijheid voor de 2e wal krakers
Kraken gaat door, godverdommeWie: 
nnMGnn

http://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/1150/Agenten-gewond-en-meerdere-a...

Agenten gewond en meerdere arrestaties bij ontruiming kraakpand
Maandag 28 April 2014 Van onze redactie

Gisteravond werd in de 2e Walstraat een pand gekraakt en direct weer ontruimd door de politie. Hierbij raakten meerdere agenten gewond en werden meerdere personen aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur werden bij de kraakactie 10 personen aangehouden. De politie was gebeld dat er mogelijk een pand aan de Tweede Walstraat zou worden gekraakt. Diverse eenheden gingen ter plaatse. De politie verzocht de krakers om op vrijwillige basis het pand te verlaten maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Vervolgens werden er acht krakers door het verbreken van een deur in het pand aangehouden. Buiten het pand werd een verdachte aangehouden die op de uitkijk stond en zich niet kon legitimeren.

In het pand, tegenover de bioscoop, zat een ooit een hennepkwekerij. Na de ontruiming van de kwekerij is het pand al gekraakt geweest. Daarna is er antikraak in het pand gekomen en dit was tot gisteravond ook het geval.

Bij de ontruiming kreeg een politieagent een klap met een fietspomp. Daarbij raakte hij gewond aan zijn schouder. Drie andere agenten raakten lichtgewond. De politie moest het publiek op afstand houden om de krakers te kunnen aanhouden.

Om geen last te hebben van het doorgaande verkeer werd tijdelijk aan het begin van de Tweede Walstraat een politieauto op de weg geparkeerd. Daarvan werden twee banden lek gestoken. De dader werd aangehouden.

Alle verdachten zitten vast en de politie heeft de zaak in onderzoek. De personalia van de verdachten zijn nog niet bekend. Zij worden verdacht van overtreding van artikel 138a van het Wetboek van Strafrecht, vernieling, mishandeling en het verstoren openbare orde.

Het pand is inmiddels dichtgetimmerd.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech