Nertsenfokverbod Nederland van de baan !

Hier kun je discussieren over Nertsenfokverbod Nederland van de baan !.
De vereniging van pelsdierhouderijen ,welke een zaak aanspande tegen het besluit om via een sterfhuisconstructie de nertsenfokkerij
over 10 jaar te verbieden in Nederland ,is opgetogen over de uitspraak van de Rechter die het besluit van tafel veegde.
Volgens de Rechter is er onvoldoende rekening gehouden met de financiele gevolgen voor de fokkers bij dit besluit.

Er zal wel een hoger beroep worden aangetekend door staatssecretaris Dijksma waarbij deze wil gaan kijken naar de motivatie
van de Rechter.
Het is algemeen bekend dat in buurlanden als b.v. Denemarken de pelsdierfokkerij flink in de lift zit en dat fokkerijen daar
record omzetten en winsten maken.
Het is dan ook nog maar zeer de vraag of Nederland een dergelijk verbod wel voorelkaar krijgt !


Re: Nertsenfokverbod Nederland van de baan !

Het is een logisch gevolg dat Dijksma in beroep gaat. Maar ook haar eigenschuld dat het verbod buiten werking is gesteld. Of hebben de antibont groeperingen samen met Dijksma een sluw plannetje bedacht om de nertsenhouders nog meer te pesten, want dat hebben ze de laatste jaren steeds gedaan door steeds maar weer te rekken.
Een ding is zeker, er wordt nu een keer naar deze zaak gekeken door mensen die het wel serieus bekijken, en zich niet laten misleiden door emotie.
Het is een groot risico om een wet die zo hard ingrijpt in het leven van een hele groep ondernemers te baseren op zo'n emotioneel debat!
Tijdens de stemming in de eerste kamer over deze wet heeft een van de PvdA senatoren tegen gestemd, de PvdA was mede indiener, en via Twitter laten weten:" aan deze hypocriete poppenkast doe ik niet mee " .
Het verstandigste dat er tijdens het hele debat is gezegd!

Sure dude

Was jij maar nerts geweest. Ik had je lekker laten zitten in je kooitje.

Nertsen zie ik liever dan nerds

Die dieren zijn niet op aarde voor jouw plezier. Sterker nog, ze moeten alle handel in dieren op dergelijke manier sowieso verbieden.
Dat heeft niets met emotie te maken. Maar een emotioneel 'monster' wil ik ook niet zijn.
Allereerst heel veel mensen blij maken met een verbod voor de goede schijn en dan weer ongedaan maken om geen enkele reden meer dan voorheen al is aangegeven door die bedrijven is ook hypocriet.
Die bedrijven helpen om als de sodemieter om te switchen kan ook.
Maar die dieren en hun verknipte levens binnen in hokken boeien u dus niet en dat kan ik enkel erg betreuren.
Want al dat 'geld blabla'..dat is een toch ziekte eeh en dat brengen AL dat soort bedrijven met zich mee. Je weet wel, gekke haan-kip-koe ziektes enzo. Te veel beesten op elkaar gezet, vaak ook in slechte omstandigheden. Daarom ook geen mega stallen aub!
Maar ergens zoekt iedereen het maar uit want de de echte 'cijfers' spreken ook.
Bijna alle natuur en grondstoffen zijn al verbruikt-vernietigd-vergiftigd. Dit kan dus allemaal sowieso niet echt lang meer duren.
Wellicht vinden sommigen dat doom denken (maar toch eens nachecken--welke toekomst denk je dan?--hooguit enkele decennia, los van de wetenschappelijke uitvindingen waar velen op rekenen maar die ons waarschijnlijk dus helemaal niet gaan redden.
We moeten hoe dan ook op een heel ander manier met natuur en dieren omgaan dan voorheen/nu meestal het geval is.
Kunnen dat soort bedrijven van uit zichzelf niet besluiten, dit is niets, we gaan bloemkolen doen! Ja, ik weet het, dat verdient minder. Jullie houden je maar mooi aan de Balkende norm zou ik zeggen als je toch al cda stemt(;
Het aantal mensen dat er op tegen is is ook enorm en veel groter dan het aantal profiteurs- Kortom: Overbodige luxe- import zou beter dan ook niet moeten- en 'China doet het dan goedkoper' plaatje voorspiegelen bewijst alleen maar in hoeverre dit kapitalistisch systeem stinkt en mensen )geld) ziek maakt of uitbuit tegen elke prijs. (ook al zouden de fokkerijen hier 'beter' zijn dan elders dan nog)
Het gaat ook niet enkel om de nertsen fokkers, die moeten dat niet te persoonlijk opvatten, het is een strijd voor de vrijheid van alle dieren, tegen een gehele industrie die dieren zo opsluit. Dat ze op zijn minst vrij buiten kunnen hebben rondlopen, ooit de zon hebben gezien, kortom een leven hebben gehad in plaats van enkel als consumptie product gebruikt en gefokt te worden.
In de hoop dat die bedrijven om kunnen zetten in iets wat ook nuttig is voor ons allemaal.
Ik hoorde dat 'natuur-producten' in de lift zitten btw! Gouwe tip ouwe!

Re: Nertsenfokverbod Nederland van de baan !

Diverse politici vinden dat de uitspraak van de Rechter gerespecteerd moet worden en dat Staatsecretaris Dijksma met een nieuw
voorstel moet komen waarin rekening gehouden wordt met de financiele gevolgen voor de fokkers.
Diverse dierenbeschermingsorganisaties hebben teleurgesteld gereageerd en denken dat het mogelijke verbod nu nog vele jaren
op zich zal laten wachten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech