Solidair met Joke Kaviaar!! Tijd om het vuur aan te wakkeren. Neem de fakkel over van RARA!

Nieuws, gepost door: nn op 24/05/2014 05:01:02

Wanneer: 24/05/2014 - 14:01

Tijd om de fakkel over te nemen!!

RARA, wiens rechtsorde is het?

Afgelopen donderdag in 'Andere Tijden': Roemersma vs. Duyvendak. Roemersma in Venezuela, en Duyvendak hier in Nederland. En dan die vraag: Wat vindt u ervan dat Korthals Altes de brandstichtingen van Rara terrorisme noemde? Een verbaasde Roemersma kon niet anders concluderen dan dat dit onzin was, en is, en dat je tegenwoordig nog sneller terrorist wordt genoemd dan vroeger. En dan Duyvendak: Natuurlijk was het terrorisme, en hij nam afstand van de slogan 'Uw rechtsorde is de onze niet!' Hij beschouwt 'de rechtsorde' dus als iets dat van hem is en noemt Roemersma terrorist.

Wiens rechtsorde is het nu, heb ik mezelf weer eens afgevraagd. Het terrorisme punt laat ik maar even liggen, want ja, we zijn allemaal terrorist of op zijn minst extremist tegenwoordig, en anders wel crimineel, veelpleger, of gewoon tuig. Soit. What's in a name. Maar die rechtsorde, hoe pakt die uit voor mensen? En dan bedoel ik niet de bevoorrechte en omhoog gelikte mensen in deze maatschappij, zoals Wijnand Duyvendak.

Neem nu eens het 'vreemdelingenbeleid'. Minder vergoeding voor advocaten die bezwaarprocedures voeren tegen de bewaring: gevolg is dat minder vaak bezwaar wordt aangetekend. Omkering van de bewijslast: leuk plannetje van het nieuwe kabinet Bruin 1: bewijs jij maar eens waarom en langs welke weg je gevlucht bent en anders: linea recta retour ellende. Maar ach, eigenlijk werkte het altijd al zo: de IND hoeft niet te bewijzen wat ze wel of niet gedaan hebben, de 'vreemdeling' moet van alles aantonen. De ongewenstverklaringen: daar hoef je ook al niets meer voor gedaan te hebben dat als strafbaar kan worden bestempeld. Gewoon een tweede keer zonder papieren in dit racistische en nationalistische moeras te worden aangetroffen is genoeg.

Uitbreidingen van de bevoegdheden van de vreemdelingenpolitie: komt nog uit de koker van Albayrak, net als het voorgaande. Die beulen mogen straks alles: huiszoekingen, visitatie, telefoons uitlezen, en het gaat bepaald niet over onderzoek naar criminelen zoals de kamerleden van de PVV. Nee, het gaat over mensen zonder papieren. Je bestaat, dus je bent strafbaar. De rechtsorde, is die er voor deze mensen? Het lijkt me niet. Waar haalt oud activist Duyvendak de onbeschaamdheid vandaan om 'Deze rechtsorde is de onze niet' als gedachte te verwerpen? Nou, dan ben ik liever terrorist dan door macht gecorrumpeerd wanna be politicus!

Allicht hebben wij blanke bevoorrechte Nederlanders met een paspoort in principe geen last van al die rechteloosheid dus we zouden kunnen stellen dat die rechtsorde wel degelijk de onze is, hij is alleen niet van 'hen'. Daarmee is het dus een rechtsorde die bol staat van de vreemdelingenhaat. En dan heb ik nog niet genoemd de talloze gewelddaden tegen mensen zonder papieren, op straat, in politiebureaus en in detentie- en uitzetcentra. Genoemd heb ik nog niet de wanhoopsdaden, de hongerstakingen en zelfmoorden, het inslikken van scheermesjes. Genoemd heb ik nog niet het geweld tijdens de deportaties, het gebruik van hand- en voetboeien en van 'bijtmaskers', de intimidatie, de chartervluchten van Frontex.
Zo. Nu heb ik ze wèl genoemd. Nog steeds je rechtsorde, Duyvendak?

Doe mij Roemersma maar, die weigert om afstand te nemen van de Rara branden die na vier keer bereikten dat de Makro zich terug trok uit het Zuid Afrika van de apartheid. Roemersma: “Geslaagd? Het apartheidsregime was nog niet weg.” En daarin had hij natuurlijk wel gelijk. Slechts één klein radertje was weggenomen. Maar één is beter dan geen.
De uitzending besloot met te stellen dat geweld werkt. Maar is het in de fik steken van een bedrijf dat geld verdient aan apartheid eigenlijk wel geweld? Volgens mij niet. En datzelfde geldt voor al die kapitalistische uitbuiters die door de Westerse democratieën worden gesteund en gehuldigd voor hun bijdrage aan 'onze economie'. Een affikkend bedrijfspand is geen geweld, het is het begin van gerechtigheid. Noem mij maar terrorist, Duyvendak, omdat ik deze mening verkondig.

Rara, wiens rechtsorde is het? Niet de mijne, al wordt ie mij opgedrongen. Die rechtsorde, die is er voor wie geld en macht heeft, die is er voor lobbyisten en politici, voor bazen en brave slaven (fooien zijn toegestaan en smeergeld ook). Die rechtsorde maakt mensen kansloos en als ze dan goed kansloos zijn geworden, noemt de rechtsorde ze nutteloos en crimineel en slaat genadeloos met straffen en maatregelen toe.

Duyvendak wil het niet weten en Roemersma heeft zich terug getrokken in Venezuela. De eerste neem ik het kwalijk, de tweede niet. Hoe dan ook: tijd voor een nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van Rara over te nemen!

Joke Kaviaar, 20 november 2010



Wie: 
nn

posters geplakt de nacht voor de uitspraak:

Rara wiens rechtsorde is het?
en
Neederland wordt schoongeveegd:

https://vimeo.com/96676421


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech