Naar vrede in het Midden-Oosten.

Hier kun je discussieren over Naar vrede in het Midden-Oosten..
Aangezien het duidelijk is dat het Midden-Oosten conflict schreeuwt om een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden, is het de vraag wat wij ons bij zo'n alomvattende oplossing moeten voorstellen.

Machtsstreven, irrationeel.
Als antwoord daarop voldoet de door de VN gelanceerde twee-statenoplossing, VN-resolutie 242, niet, hoe goed bedoeld ook. Wel beschouwd is het Midden-Oosten conflict namelijk geen tweestaten- maar een mondiaal probleem, dat een ieder aangaat, of je dat nu wilt of niet. In feite houdt het daardoor de hele wereld in de tang.
Dit houdt in dat het Midden-Oosten conflict als mondiaal probleem mondiaal aangepakt dient te worden. De moeilijkheid is alleen dat die eensgezinde mondiale aanpak politiek gesproken niet bestaat, omdat die het politieke overstijgt. De politiek dankt zijn bestaan nu eenmaal aan het streven naar macht, waar het voeren van oorlog van oudsher zijn oorsprong in vindt.
De oplossing van het Midden-Oosten conflict is zodoende gelegen in het doorbreken van dat eeuwige machtsstreven. En dat is mogelijk door het besef dat niet alleen het politieke machtsstreven, maar bovenal het daaraan ten grondslag liggende partijpolitieke bestel, als irrationeel moet worden gekwalificeerd. Onredelijk, omdat de machtsstrijd er sinds mensenheugenis aan voorbijgaat dat leven (zowel het menselijke, het dierlijke als het plantaardige) per definitie altijd samen-leven is, gelijk werken (zowel in de wereld van de mens, als in die van dier en plant) per definitie altijd samen-werken is.

Machteloosheid.
Van dat universele gegeven geeft het bewind van Netanyahu noch dat van Hamas en Fatah enig blijk. Integendeel!
Helaas is dat manco niet alleen kenmerkend voor het het Midden-Oosten beleid, maar anno 2014 gaat dat op voor elk beleid, waar ook ter wereld. De VN incluis. Onze machteloosheid om de boven de partij- en landsgrenzen uitstijgende wereldproblemen adequaat (met vereende krachten) aan te pakken is daardoor alleszins begrijpelijk en kan zodoende geen enkele verwondering wekken. Verwonderlijk is wel dat het bevoegd gezag, ondanks zijn gedegen academische of universitaire scholing, uit dat 'alleszins begrijpelijke' geen lering weet te trekken. Een ergerlijke fundamentele tekortkoming van onze prominenten, waar het algemeen belang - de leefbaarheid van onze planeet – met de dag meer onder gebukt gaat.

Onomkeerbaar tranformatieproces.
Gelukkig zal dit onacceptabele afbraakproces niet eeuwig kunnen doorgaan, ervan uitgaande dat op een goede dag de wal het schip zal keren. Wat dat betreft heb ik het gevoel dat wij dat keerpunt en de daarmee gepaard gaande maatschappelijke transformatie al voorbij zijn, met alle hoopgevende consequenties van dien. Alleen laat de maatschappelijke vertaling daarvan nog op zich wachten. Maar dat is gelukkig een kwestie van tijd, omdat het transformatieproces met geen mogelijkheid te stoppen is, hoe fel de gevestigde orde zich daar ook tegen zal verzetten. Op voorhand een verloren strijd, omdat de aan het transformatiespoces te danken bewustwording, nimmer ongedaan gemaakt kan worden, zoals de geschiedenis bewezen heeft. Onze toekomst en die van onze kinderen en kindskinderen, toch onze eerste(!) zorg, zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet, alle doemscenario's en onheilsprofetieën ten spijt.


Zie ook de lezing van

Zie ook de lezing van vredesactivist Miko Peled:

https://www.youtube.com/watch?v=etXAm-OylQQ

history on repeat

Recommended viewing about Zionism and the Nakba 1799 - 200x:
https://www.youtube.com/watch?v=bm7dMhE80dw

lekker vaag weer....

Het onomkeerbare transformatieproces dus...

Ik vind dit verhaal van jou behoorlijk vaag en lijkt doorspeent te zijn met d66 pragmatisch nep liberaal achtig gewauwel.

Parafrasering:
"Mijn gevoel stelt dat op een goede dag de wal het schip zal keren". ja tuurlijk joh, leuk zo'n glazen bol.

Ikzelf denk dat we af moeten van Israel. Afbouwen en afnokken. Houdoe en bedankt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. (notoire spammer)
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech