CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten niet van demonstreren

Hier kun je discussieren over CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten niet van demonstreren.
de gedreven aktivisten van youth for palestine die het woord voerden tydens de protestmars door de binnenstad werden op straffe van arrestatie in hun vryheid van meningstuing beknoet.. door de repressie die de jonge aktivisten kregen opgelegd konden ze geen steun betuigen aan het verzet in gaza.. om ze nauwlettend in de gaten te houden stuurde de gemeente amsterdam buitensporig veel smeris op de demonstratie af.. minstens 15 stillen die met de demo meeliepen en een leger aan juten die de demo voor/achter/links/rechts insloten..

• video: aktivisten mogen hun steun voor hamas niet uitspreken

het is een vicieuze cirkel waar je als pro-palestina aktivst in zit.. elke palestijnse verzetsbeweging wordt gediskwalificeerd als terrorisistische groepering door israel/vs/europa waarop in nederland lokale ambtenaren (annex collaborateurs van de joods-zionistische bezettingspolitiek) een kleinzielig excuus hebben om steunbetuigers voor palestijnse verzetbewegingen het zwygen op te leggen..

gastspreker dyab abou jahjah had gelukkig lak aan de repressie en riep de menigte juist op zich achter het palestijnse verzet te scharen:

"We moeten achter dat verzet blijven staan. Ik heb gehoord vandaag dat we dat niet mogen zeggen. Dan heeft onze komst hier geen betekenis. Welke betekenis heeft het als we hier niet mogen zeggen dat we achter dat Palestijnse verzet staan? We staan achter het Palestijnse verzet met al haar fracties. het Palestijnse verzet is niet alleen HAMAS, maar óók HAMAS. Ook de PFLP, ook FATAH, ook alle brigades van verzet. We moeten zorgen dat ze niet meer gecriminaliseerd zijn. We moeten die stilte breken. We moeten ook durven opkomen voor het recht op verzet, ook als we daar 12 uur voor aangehouden worden. Who cares! Denk je dat ze ons bang maken met een administratieve aanhouding? Nee ze maken ons niet bang! We moeten zorgen dat [de Palestijnse] strijd niet verzwegen wordt, maar begrepen wordt als een antikoloniale strijd en bevrijdingsstrijd."

• video: dyab abou jahjah komt op voor het palestijnse verzet

rapper rachid appa el ghazaoui weet als geen ander recht voor zn raap de lafheid medeplichtigheid hypocrisie partydigheid en misdadigheid van de media en de politiek in nederland aan de kaak te stellen by het israel-palestina konflikt.. ook vandaag op de dam trok hy weer hard van leer.. de deelname van jahjah en appa was voor de amsterdamse sp aanleiding net deel te nemen aan de demonstratie.. geïnspireerd door hun socialistische voorgangers stalin en mao eistte de sp dat appa en jahjah een spreekverbod kregen.. gelukkig week de organisatie niet voor dit soort marxistische censuur.

• video: integrale speech van rapper appa op palestina demo

¬ . / ᴚ . / .


Grammernazi

Komop zeg..
Waarom het hele stuk tekst vernueken* door de 'lange ij' consequent als 'y' te schrijven ! ? !

Ja de 'ij' staat niet als zodanig op jouw toetsenbord inderdaad..

Maar als je de letters -i- & -j- zonder spatie tegen elkaar zet dan krijg je een zogenaamde 'lange ij'.

Een 'y' is geen 'ij' maar een 'i' of een 'j'.
Bij het spellen van een woord wordt de letter Griekse ij, i-grec of ypsilon genoemd.

Alleen daarom waardeer ik

Alleen daarom waardeer ik Anti Orde. Die heeft geen boodschap aan zeiksnorren.

De ongeschoolde Noord

De ongeschoolde Noord Afrikaanse verzetstrijders hebben IM als podium gekregen :)

Re: CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten nie

Ondertussen moord de IS keihard verder (Turkmenen/Amali).
Wat vooral opvalt is dat de Pro-Gaza protesten kleinschalig blijven wanneer gasten die direct en indirect steun verlenen aan
deze misdadigers zich als woordvoerder in deze strijd opwerpen.
Ook de Turkse gemeenschap in Nederland haakt af, nu blijkt dat ook zij onder vuur liggen van met name Noord-Afrikaanse ongeschoolde scootercrimineeltjes die met de komst van IS eindelijk onderdak hebben gevonden.

De strijd voor de Palestijnse zaak word hierdoor sterk ondermijnt en is ondertussen gereduceerd tot iets waar de nodige vraagtekens bij kan worden gezet.
400 tot 1000 mensen bij een dergelijke demonstratie waar normaliter zo'n 25.000 mensen zouden meelopen zegt genoeg.

Re: CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten nie

De grootste vijand van de Palestijnen is toch wel Hamas.
Hamas doodt achttien ‘Israëlische spionnen’ in Gaza
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/22/hamas-doodt-achttien-israelische-spi...

Grootste vijand

Dat is toch wel de kromste redenering ooit. Hoewel Hamas naar mijn mening geen bevrijdende beweging in de regio is zijn, als we het hebben over 'de grootste vijand', de 18 gedode spionnen toch slechts een kanttekening bij de 1000den doden die bij de bombardementen in Gaza zijn gevallen door Israel - hoe deze veel leed deze moorden ook met zich meebrengen.

Wat krom is, is dat hier weer

Wat krom is, is dat hier weer 18 moslims zijn vermoord zonder enige vorm van rechtsspraak door een beweging die elke vergelijking met IS kan doorstaan.
Wat krom is, is dat de Palestijnen al decennialang een speelbal zijn tussen Zionisten en extreem islamitische bewegingen.
Wat krom is, is dat er in Israel zelf en daarbuiten geen enkele aandacht is voor de 250.000 joodse mensen die elke dag strijden voor de rechten van hun Palestijnse vrienden en vriendinnen.

En wat nog krommer is dat er hier op IM de zaak rondom de Palestijnen in een vreemd daglicht zet door de extremen binnen de Islamitische wereld met haar bijeengeraapte onzin de hand boven het hoofd te houden.
IM kan enkel nog als een serieus medium worden genomen wanneer haar achterban de inhoud van dergelijke artikelen kritisch durft te bekijken en haar eigen beleid wil gaan spiegelen dmv een serieus debat.
De huidige moderatoren hebben reeds aangegeven niet te beschikken over voldoende inzichtelijkheid om binnen IM te kunnen oordelen over wat wel,en wat niet.
Een betere optie is om hierbij de reactie/discussie mogelijkheid helemaal uit te schakelen daar dit tot nu toe geen enkel voordeel heeft opgeleverd.

een hoop gezeur van je maar

een hoop gezeur van je maar je gaat nergens in op wat ik gepost heb.. als het je niet aanstaat dat ik mn onwil uitspreek over het feit dat je in nederland geen demonstratierecht hebt om op te komen voor een verzetsbeweging als hamas dan zou je daar inhoudelyk op in kunnen gaan inplaats te zeiken op indymedia..

het stuk gaat niet over hamas maar over de inperking van de vryheid van meningsuiting.. dát is de essentie.. of hamas wel of niet deugt doet er niet toe.. je moet in nederland de vryheid hebben daar openlyk je steun aan te geven.. enkele jaren geleden kon dat nog tydens demonstraties.. nu mag dit niet meer en stuurt de gemeente amsterdam een absurde hoeveelheid smeris op de demo af.. het beleid in amsterdam wordt steeds repressiever.. ga daar anders eens op in ipv te piepen over moderators van indymedia..

Natuurlijk ook aan neo-nazi's

Natuurlijk ook aan neo-nazi's en ISIS.

In de goeie ouwe tijd kon je

In de goeie ouwe tijd kon je nog gewoon leuzen als "Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas!" en "Joden, kakkerlakken, parasieten" roepen. Hakenkruizen waren toen ook heel normaal.

Op joden jagen en molotov

Op joden jagen en molotov cocktails naar de It gooien.

Er is wel degelijk een

Er is wel degelijk een rechtzaak geweest hasbara trol

Zal vast een eerlijk proces

Zal vast een eerlijk proces geweest zijn.

Pot, ketel

Daar zijn de Hamas en IS op 1 hoop gooiers weer. Maar wat bij de slagers rond Netanyahu algemeen bekend is:
"Today we can describe Hamas as a much more restrained, much more responsible organisation than it used to be a decade or two decades ago – this all in light of their statehood experience. This has made them much more responsible, much more cautious." bron

De overeenkomsten tussen IS en Israel daarentegen :

✔ Aanzienlijk aandeel Europeanen in de gelederen
✔ Inzet van religie als excuus voor barbarijen
✔ Het terroriseren van de lokale bevolking
✔ Gefinancierd door het westen
✔ Wegkijkende internationale gemeenschap (tenzij er grondstoffen te halen zijn)

http://s7.postimg.org/gttoq04mz/ISIS.jpg

Ik weet het niet hoor, maar

Ik weet het niet hoor, maar vanuit de hoek van Een Ander Joods Geluid en dergelijke clubs krijg ik steeds te horen dat we kritiek op en verzet tegen Israel niet moeten beschouwen als gericht tegen alle Joden en dat er steeds een duidelijk onderscheid wordt gemaakt waardoor het verschil tussen antisemitisme en anti-zionisme duidelijk is. Maar deze schrijver heeft het dan weer steeds over de "joods-zionistische bezettingspolitiek" enz. enz.
Vervolgens wordt Abou Jahjah instemmend geciteerd. Wie was dat ook alweer? Oh ja, die man van die grappige cartoons waarin de holocaust werd ontkend.
Het blijkt allemaal toch weer ingewikkelder dan EAJG en aanverwanten ons willen doen geloven...

Re: CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten nie

Appa gaat binnenkort zeker ook koppen snellen.
'Identiteit IS-beul James Foley is bekend'
http://www.nu.nl/buitenland/3859646/identiteit-beul-james-foley-bekend.html

Re: CENSUUR EN REPRESSIE weerhouden PRO-PALESTINA aktivisten nie

Correctie op de kop: Het waren niet zozeer PRO-PALESTINA activisten maar PRO-MOSLIM. Zelfs de demo-begeleiders liepen met de bekende gele vlaggen met vier zwarte vingers rond waarmee sympathie wordt betuigd aan de Moslim Broederschap:

http://www.at5.nl/imgcache/7/7c6f175eb414c9b0a05fd90862f5ee98.jpg

Het gaat veel meelopers aan dit soort vertoningen niet om een vrij Palestina maar om protest tegen diegenen die de internationale moslimgemeenschap bedreigen. Vandaar ook het extreem hoge aantal Turkse (lees: islamitische) vlaggen. Jammer dat de opsteller van bovenstaand heetgebakerd bericht hier geen oog voor lijkt te hebben, maar wel voor een seksistische rapper die zichzelf tot enge leider heeft verklaard van een groepje dogmatische macho s.

Gelukkig gaat het om

Gelukkig gaat het om MINDERHEDEN in Nederland die zich zo wensen te uiten.Er word veel te veel aandacht besteed aan die minimale demos.
Die freak die veel in beeld was vanweg zijn " groet " gewoon negeren en hem zijn 5 minutes of fame ontnemen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech