[020] Pressrelease: Studenten kraken leegstaand UvA-gebouw

Hier kun je discussieren over [020] Pressrelease: Studenten kraken leegstaand UvA-gebouw.
Pressrelease:

Op 07-09-2014 hebben studenten de Common Room van het Spinhuis van de Universiteit van Amsterdam gekraakt. Hiermee herclaimen zij de ruimte voor de academische gemeenschap. De Common Room was de enige plek op de UvA die volledig gerund werd door studentenvrijwilligers en deed dienst als autonome ruimte voor studenten. Het UvA-bestuur besloot aan het einde van het afgelopen collegejaar het Spinhuis niet meer te gebruiken en daarmee maakte een geliefd studenteninitiatief plaats voor leegstand.

De Common Room van het Spinhuis was een plek waar de afstand tussen studenten en docenten verdween. Er was betaalbaar eten en drinken en de mogelijkheid om lezingen te houden, filmavonden te organiseren en borrels te houden. De plek werd gerund door een stichting van studenten die onafhankelijk van de UvA en opereerde zonder winstoogmerk, waarmee het een van de weinige voor studenten betaalbare plekken in de binnenstad was.

De beslissing van de UvA om het Spinhuis te sluiten stuitte op veel verzet. Verenigd in actiegroep “REC de verhuizing” voerden studenten actie tegen de plannen en traden met het UvA-bestuur in gesprek. Naar hun eisen, zoals een common room op de nieuwe locatie, werd niet geluisterd. Het is de zoveelste van een lange reeks voorbeelden dat het UvA-bestuur de mening van studenten, docenten en onderzoekers negeert.

Studentenraadslid Ruud van der Veen: ‘De Common Room van het Spinhuis was een voorbeeld van hoe de universiteit zou moeten zijn: van onderaf georganiseerd, door de studenten en docenten zelf. Zo’n plek laten wij ons niet afpakken.’ De komende dagen werken de studenten hard aan de inrichting van de Common Room voor de feestelijke opening op donderdag. Vanaf dan zal de gang van zaken in de Common Room weer zijn als voorheen. ‘We hopen dat er in de eerste dagen al veel studenten op de plek afkomen, want we kunnen alle hulp goed gebruiken,’ aldus de actievoerders.

Info:
http://hetspinhuis.wordpress.com/
hetspinhuis@gmail.com
https://www.facebook.com/hetspinhuis


Re: [020] Pressrelease: Studenten kraken leegstaand UvA-gebouw

kunnen al die stomme links naar mainstreammedia niet eens weg?
zie er de relevantie niet van in als we het toch uit de eerste hand hier kunnen lezen
en als ik wel op at5 wil kijken weet ik die site ook zelf wel te vinden hoor

Re: [020] Pressrelease: Studenten kraken leegstaand UvA-gebouw

dan klik jij niet op die linkjes...... ik doe dat wel graag.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech