Na de massamoorden op de Ezidi-Koerden in het noorden van Irak, vallen de doodseskaders van ISIS nu sinds 15 september de Koerden in Rojava (Syrië) aan

Opinie, gepost door: Federatie Koerden in Nederland (FEDKOM) op 20/09/2014 09:09:06

Den Haag (20 September) – Na de massamoorden op de Ezidi-Koerden in het noorden van Irak, vallen de doodseskaders van ISIS nu sinds 15 september de Koerden in Rojava (Syrië) aan. De Koerdische Autonome Kanton Kobane, is overspoelt met honderdduizenden vluchtelingen vanuit de gehele regio

Den Haag (20 September) – Na de massamoorden op de Ezidi-Koerden in het noorden van Irak, vallen de doodseskaders van ISIS nu sinds 15 september de Koerden in Rojava (Syrië) aan. De Koerdische Autonome Kanton Kobane, is overspoelt met honderdduizenden vluchtelingen vanuit de gehele regio
ISIS heeft Kobane (Syrië) nu volledig omsingelt waardoor er een grote humanitaire tragedie dreigt wanneer ISIS de Kanton Kobane binnenvalt. De Koerden zijn angstig voor een grote massamoord. De vluchtelingen praten over massaslachtingen, verkrachtingen, ontvoeringen en volledige vernielingen van huizen en bezittingen van Koerden.
De Koerden in het noorden van Syrië hebben bij het uitbreken van de burgeroorlog, autonomie uitgeroepen in de regio waar de Koerden wonen. Vanaf het begin hebben de Koerden in Rojava (Syrië) gekozen voor een eigen beleid. Ze beschermen de eigen regio tegen het leger van het Syrische regime en tegen ISIS.

Om het gevaar van zowel Syrische regime als ISIS buiten de Koerdische regio te houden zijn er verdedigingskrachten (YPG, YPJ) en een eigen bestuur opgezet. De drie Kantons van Rojava: Efrin, Kobane en Cizire hebben nu een zelfbestuur.

Sindsdien hebben de Koerden in Rojava (Syrië) de strijd tot nu toe twee jaar lang alleen gevoerd en zonder steun van het Westen. De Koerdische strijders vechten in deze regio met minimale militaire middelen tegen ISIS, die beschikken over tanks en geavanceerde wapens verworven in Irak.

De Koerden in Kanton Kobane, wacht het zelfde lot af als de Ezidi en Assyrische bevolking en roept daarom de Nederlandse democratische, humanitaire en de internationale gemeenschap op om de Koerden in Rojava (Syrië) niet in de steek te laten. De Koerden in Syrië hebben militaire steun en wapens nodig om het gevaar van ISIS tegen te houden. De Koerden hebben zich tot op heden succesvol verweerd en zullen tegen deze terreuraanval van ISIS tot het einde doorgaan voor vrijheid democratie van de mensen in Rojava en Syrie.
De Koerde roepen op voor militaire steun en bewapening van de Koerdische strijders in Rojava (Syrië), om zo de etnische zuivering die ISIS voert tegen te gaan. De Koerden in Rojava (Syrië) hebben de steun nodig van allen die vrijheid, democratie en mensenrechten steunen in het Midden-Oosten.

Tags: isis koerden syrië

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech