Kraakpand Voetzoeker is verleden tijd

Nieuws, gepost door: Balázs Szűcs - RedactieN20.nl op 06/11/2014 11:09:23

Wanneer: 06/11/2014 - 21:30

UTRECHT – Na grofweg tien jaar bezetting is vanochtend om negen uur het kraakpand De Voetzoeker ontruimd. De deurwaarde kwam met veertien man naar deze gelegenheid, maar de krakers zelf waren de avond ervoor al vertrokken.

Voor foto's van ontruiming en het pand: http://redactien20.nl/kraakpand-de-voetzoeker-is-verleden-tijd/UTRECHT – Na grofweg tien jaar bezetting is vanochtend om negen uur het kraakpand De Voetzoeker ontruimd. De deurwaarde kwam met veertien man naar deze gelegenheid, maar de krakers zelf waren de avond ervoor al vertrokken.

Oorspronkelijk mochten de krakers in het pand blijven, maar nadat de gemeente aanvullende informatie leverde in het kort geding werd de gemeente in het gelijk gesteld. Na gesprek met de krakers werd de datum van ontruiming met een week uitgesteld en overgedragen aan een deurwaarde. Deze arriveerde vanochtend vlak voor negen uur met veertien man om te ontruimen. Onder begeleiding van een agent betraden ze het gebouw, maar vonden geen krakers. Die waren de avond ervoor al vertrokken.

In het gebouw stonden nog veel spullen van de voormalige bewoners Na de bevestiging dat het gebouw verlaten was ging de ploeg van de deurwaarde meteen aan de slag om alles naar grote afvalcontainers te verplaatsen. “Er gaat wel een paar uur zitten, er staat erg veel.” aldus de deurwaarde. Daarna kunen de medewerkers van Vako Sloopwerken uit De Meern aan de slag om het gebouw onleefbaar te maken. Sanitair en keuken voorzieningen worden eruit gesloopt samen met de gas, water en elektra. Het gewoon alom ondragelijk maken om er te kunnen wonen.“Bij sloop hebben we geen elektriciteit nodig hoor.” roept een medewerker lachend.

Het plan is om het voormalig kraakpand volledig te slopen en te vervangen met een nieuw schoolgebouw voor de Matheusschool samen met een vestiging van de Openbare Basisschool Overvecht. Dit zal dan het vijftiende schoolgebouw worden in de wijk Overvecht. Volgens Peter Pieterse van de Utrechtse Vastgoed organisatie is dit nieuwe schoolgebouw nodig omdat de oude niet meer voldoet aan de eisen. Terugdenkend aan het contact met de krakers gaf hij aan dat het altijd netjes ging; “het zijn ook maar mensen, als je geen huisvesting hebt, kan ik me er ook wat bij voorstellen.” Een buurtbewoner gaf ook aan dat hij nooit last van de krakers had. “Bij een feestje kreeg je altijd netjes een briefje in de bus. Soms werden we ook uitgenodigd voor een bakje koffie en in de zomer hebben we ook wel eens daar gebarbecued.” Naar zijn verwachting zitten er over anderhalve maand nieuwe krakers als er niets met het gebouw gedaan wordt in de tussentijd.

Tags: utrecht voetzoeker


Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech