Bundeswehr bereidt zich voor op een burgeroorlog

Opinie, gepost door: nn op 13/11/2014 11:08:48

Bundeswehr bereidt zich voor op een burgeroorlog
Door WSWS.org
13 november 2014

Gedurende 20 oktober - 22 oktober vond midden in het centrum van Berlijn, de tweede "International Urban Operations Conference" plaats. 400 vertegenwoordigers uit 40 landen, waaronder veel met een dubieuze democratische reputatie, hebben gedurende drie dagen het neerslaan van opstanden en andere vormen van de burgeroorlog in stedelijke gebieden besproken.

"In de huidige wereld zijn stedelijke regio's belangrijke gebieden", zo staat in het programma van de conferentie. "Het bewaken en herstellen van de stabiliteit en veiligheid in de stedelijke gebieden is een van de uitdagende taken van de hedendaagse veiligheidstroepen. ... De scenario's kunnen snel en plotseling veranderen: Van routine hulp of een demonstratie van kracht tot volwassen straat gevechten. ... Het risico op rellen, terrorisme en guerrilla-oorlogen kan alleen worden benaderd met de beste intelligentie technologie, de beste uitrusting en de beste surveillance systemen."

Als het doel van de conferentie noemt het programma de "Presentatie van oplossingen voor de bovenstaande uitdagingen. Het biedt een platform voor de uitwisseling van ervaringen van de huidige activiteiten en een overzicht van het nieuwe militaire begrip van de Bundeswehr voor stedelijke activiteiten. "

"Vertegenwoordigers van de industrie," zei hij, "hebben de mogelijkheid om hun ideeën, visies en oplossingen aan hooggeplaatste vertegenwoordigers van de NAVO en andere militaire ambtenaren te presenteren."

De voorzitter van de Conferentie was het hoofd van het Bureau voor de Ontwikkeling van het Bundeswehr leger, generaal-majoor Erhard Drews. Het werd georganiseerd in samenwerking met de Duitse Vereniging voor Defence Technology (DWT), een non-profit organisatie die is opgericht in 1957 op initiatief van het Ministerie van Defensie en de defensie-industrie dient als een lobby-organisatie.

De conferentie werd gefinancierd door de
defensie-industrie. Onder de officiële sponsors waren te vinden: de wereldwijd grootste fabrikant van handvuurwapens, Heckler & Koch, de wapenfabrieken Dynamit Nobel Defence en Kärcher Futurtech, evenals de Israëlische producent van wapens Rafael. Tal van andere fabrikanten, die wapens produceren, boden hun producten aan op beurs stands.

Na een opwarm avond in het hotel Maritim bar, luisterden de deelnemers naar tientallen gesprekken gedurende twee dagen over alle aspecten van stedelijke oorlogvoering.

Generaal-majoor Drews sprak over "perspectieven voor het Duitse leger in de stedelijke operaties," de Britse Brigadier Bob Bruce sprak over "landstrijdkrachten in een stedelijke omgeving", de Israëlische Reserve Generaal en tevens vertegenwoordiger van de producent van wapens Rafael Rami Ben Efraim sprak over "Rafael en de stedelijke uitdaging", de afgevaardigde van de Bundestag (Duits parlement, red.) en tevens Voorzitter van de Vereniging van Reservisten Roderich Kiesewetter (CDU) sprak over de "politieke en strategische uitdagingen van de stedelijke activiteiten" en de Britse kolonel Mark Kenyon sprak over "Strijd in de steden – Beoordeling door een bataljonscommandant".

Op twaalf seminars waren er nog ongeveer zestig presentaties meer van militairen, defensie lobbyisten en wetenschappers. Onder andere, een vertegenwoordiger van Heckler & Koch sprak over de "familie van pistolen systemen voor de moderne infanterie in stedelijke operaties" en een vertegenwoordiger van Securiton sprak over "Mobiele Surveillance - stedenbouwkundige verkenning en controle".

Die Urban-Operations-Konferenz, werd grotendeels buiten de media gehouden, geven een blik op de enorme veranderingen die momenteel plaatsvinden binnen de hervorming van de Bundeswehr. Sinds overheidsfunctionarissen het einde van de militaire terughoudendheid in het voorjaar hebben aangekondigd, bereiden ze zich niet alleen voor op massale operaties tegen vijanden van buitenaf, maar bereiden zich ook voor op burgeroorlog missies.

Een officieel bericht over de eerste conferentie, die ook plaats vond in Berlijn begin 2012, bevestigt dat. Daar staat: "Crisis operaties van vandaag worden in toenemende mate gekenmerkt door inzet en vechten in dichtbevolkte gebieden en gedeeltelijk ook in steden. Deze moeilijke weg, die voor veel NAVO-landen een nieuwe benadering betekent van de klassieke strijd regio's richting crisis operaties in stedelijke gebieden is de basis voor een fundamentele herstructurering van hun eigen strijdkrachten. De Bundeswehr volgt met zijn herschikking precies deze veranderde omstandigheden."

Met stedelijke gebieden worden niet alleen crisisgebieden zoals het oosten van Oekraïne of het Midden-Oosten bedoeld. Gezien de toenemende maatschappelijke spanningen, is de Bundeswehr ook voorbereid om in actie te komen tegen protesten en verzet in eigen land. De grondwettelijke basis hiervoor is reeds vastgelegd in 1968 met de nood wetten.

Dat op de conferentie van Berlijn commandanten spraken met gevechtservaring in Kosovo, Afghanistan, Irak en Israël, is een waarschuwingssignaal. De militaire operaties tegen de Taliban, de Islamitische Staat en de Palestijnen in Gaza worden bestudeerd en dienen als model om maatschappelijk weerstand in eigen land aan te pakken.

Bundeswehr bereitet sich auf Bürgerkrieg vor
http://www.wsws.org/de/articles/2014/11/13/wehr-n13.html


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech