Extreemrechtse Tim Mudde actief als reguliere dierenrechtenactivist

Hier kun je discussieren over Extreemrechtse Tim Mudde actief als reguliere dierenrechtenactivist.
Hij zat in skinheadbandjes, bestierde het internet radiostation Radio Rapaille, runde een dierenrechtenclubje ‘Met de Dieren Tegen de Beesten’ en onderhield een internationaal netwerk met gelijkgezinden. Mudde vond vooral aansluiting in de Vlaamse beweging. De afgelopen jaren leek hij het strijden moe. Hij werd door zijn mede activisten niet begrepen en veel radicalen willen zijn weg niet bewandelen. Eind 2012 stopt Mudde met zijn postorderbedrijf Fenris Postorder en Radio Rapaille wordt door anderen overgenomen. In dat zelfde jaar 2012 solliciteert Mudde op een baantje in Zaandam. De potentiële werkgever vindt op internet informatie over zijn extreemrechtse activiteiten en wijst hem af. Geïnspireerd door andere rechtsextremisten die met wisselend succes zaken aanvochten, dient Mudde een klacht in bij de Commissie Gelijke Behandeling (nu: College voor de Rechten van de Mens). Als hij gehoord wordt op de zitting stelt hij al een tijd niet meer actief te zijn binnen extreemrechts en zegt hij dat hij zijn ideologie niet meer actief uitdraagt. Hij neemt echter geen afstand van zijn denkbeelden. Mudde wint de zaak omdat het verboden is onderscheid te maken op grond van politieke gezindheid.
Daarna lijkt het stil te worden rondom Tim Mudde. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want in 2014 duikt Mudde op bij verschillende reguliere dierenrechtenacties. Een actie tegen het afschieten van zwerfhonden in Roemenië, hij staat op de Dam in Amsterdam om tegen megastallen te ageren en het Dolfinarium in Harderwijk is zijn actiedoel in juni 2014.
Zijn metgezellen bij deze acties zijn echter geen rechtsextremisten. De kans is zelfs groot dat zij geen idee hebben wie er naast hen staat. Is Tim Mudde geen rechtsextremist meer? Alles is natuurlijk mogelijk, maar bij iemand die over zo’n lange periode zijn stempel heeft gedrukt op een beweging en die zelf zo’n uitgewerkte ideologie promootte, is dat moeilijk te geloven. Ook zijn sociale netwerk en enorme internationale vriendenkring zal hij niet zomaar overboord gegooid hebben. Je kunt je als dierenrechtenactivist afvragen of je wel op wilt trekken met iemand die er zulke mensonvriendelijk ideeën op nahoudt, althans voor een geselecteerd deel van de mensheid. Vooral omdat Mudde in het openbaar nog nooit afstand genomen heeft van het rechtsextremisme.

Bron: http://kafka.antenna.nl/tim-mudde-dierenrechtenactivist/
https://twitter.com/Kafkanet/status/538680708655759360


Re: Extreemrechtse Tim Mudde actief als reguliere dierenrechtena

Wat goed is om te weten in dit verband: Zowel vanuit anarchistische hoek als uit antifascistische hoek, hebben dierenactivisten nooit veel steun gekregen. Het is dus niet verwonderlijk dat hun beweging makkelijk gedepolitiseerd kon worden. Dat het nog zo lang heeft geduurd voordat mudde zich vertoond bij reguliere demo's, is de verdienste van een handjevol activisten. Het lijkt me redelijk bespottelijk om vanaf de zijlaan te roepen dat dierenactivisten iets moeten doen of laten. Als je wil dat de dierenbevrijdingsbeweging links is, dan zul je onderdeel van die beweging moeten zijn. Kom naar de acties van Respect voor Dieren (13-12 en 19-12, facebook: "racisme wordt niet geaccepteerd"), toon je solidair, en begin dan eens over extreem rechts.

Het is interessant om de paralllen te zien met andere onderwerpen. Vrouwenstrijd, homorechten en milieu worden allemaal door rechts gebruikt. Al honderd jaar eerder is de arbeidersstrijd door fascisten gebruikt om zieltjes te winnen. Hoe hebben anarchisten daarop gereageerd? En heeft dat gewerkt? Tegenwoordig zie je veel anarchisten die hun eigen puurheid benadrukken. Ieder contact met niet-anarchisten vermijden ze en ze vinden het fout om je te mengen in conflicten waar nazi's ook interesse in tonen. Ik denk dat je nu kan zien hoe blij Mudde en andere nazi's zijn met zo'n houding.

Re: Extreemrechtse Tim Mudde actief als reguliere dierenrechtena

Welke steun mis je?

Geen actiekamp of je krijgt dat niet smaakvolle veganistisch eten, geen voku of het is veganistisch. Wat meer wil je hebben? Misschien zijn de dierenknuffellaars net zo vervreemd van de werkelijkheid als de anarchisten. Daar stond je dan te demonstreren bij een biologische slager of je dieet op te dringen aan iedereen om je heen.

Als dieren moordenaar dwing

Als dieren moordenaar dwing je jouw dieet elke dag op de dieren, dus....

re-

''niet smaakvolle veganistisch eten''? ''dierenknuffellaars''? ''dieet''? ''opdringen''?
Grappig, zo'n antieke psychose. Ik wist niet dat zoiets nog voorkwam anno 2014; je zou het goed doen naast lui als Mudde.

_

B12 gebrek veroorzaakt ook nog eens psychoses.

Goh. Ook leuk. Troll.

Goh. Ook leuk. Troll.

Het help niet om met modder te gooien.

lekkere reacties jongens en meisjes! het help echt niet om met modder te gooien.

Ik ken zelf veel mensen die met, zo als dat soms genoemd word, een totaal strijd bezig zijn/waren. vaak wat meer met het een, dan met het andere.
Het kan volgens mij geen kwaad als een groep de zich vooral met antiracisme bezig houd, aan een groep die zich vooral bezig houd met dieren welzijn laat weten wat voor een vlees ze in de kuip hebben, dan mogen ze zelf besluiten wat ze hier mee willen doen.

Zelf kan ik me niet voor stellen dat iemand die bv geen respect voor mensen heeft, iets te zoeken heeft bij respect voor dieren. maar dat is slecht mijn mening.

Eens

Het artikel van Kafka lijkt me een relevante waarschuwing. Echter als een reageerder vervolgens de woorden ''een dieet opdringen'' tikt om veganisme weg te zetten als één of andere niet-ter-zake-doende hobby kan deze speciësist rekenen op terechte weerstand. Dan ben je geen haar beter als Mudde. Onderdrukking is onderdrukking en bagatelliseren is bagatelliseren.

Goh. Leuk. Troll.

Goh. Leuk. Troll.

Kortom als je het niet eens

Kortom als je het niet eens bent met veganisme, dan sta je gelijk aan een nazi.

Kortom

Veganisme is geen 'mening van mensen', waar je voor kan kiezen om 'het wel of niet mee eens te zijn'.

Het gaat n.l. niet om jou (of mij of wie dan ook), maar om de slachtoffers die op puberleeftijd voor jouw pleziertje onder andere een pen door hun hersenen en een mes in de strot geduwd krijgen (de dieren weetjewel). Dus inderdaad, als je voor onderdrukking bent, ben je voor onderdrukking. De mensheid heeft niet het alleenrecht op de erkenning van zijn/haar leed.

En onmiddelijk schieten de "

En onmiddelijk schieten de " gelovigen " in de verdediging. Gevaarlijke types zitter er tussen een extreem voorbeeld : Volkert. Als die niet geschoten had was de zaak mogelijk zodanig gepolariserd dat we ernstige rellen hadden gehad die mogelijk verbeterringen tot gevolg hadden gehad voor die " zwakkeren " die Volkert zei te verdedigen. Feit is dat de meerderheid - vlees eters - slecht te overtuigen is door veganisten. Hoe wel ik vind dat veganisten een goede zaak hebben eet ik zelf weer vlees na in het verleden jaren vegetarier te zijn geweest. Ik draag ook leder. Ja ik ben geen " ongelovige " een infidel. Om serieus een veganist te zijn moet je een " gelovige " zijn er is slechts een waarheid die van jou. Die mede dieren zo als veganisten ze zien hebben geen ' waarheid " ze zijn planten zich voort heel succesvol dank zij hun onderdrukkers en dat is het. Dat dieren een waarde hebben die niet alleen economisch is nou als je naar sommige honden liefhebbers kijkt dat is liefde. Zelf heb ik niks met dat soort " edel dieren " die naast de poten van de baas / bazin mogen liggen honden katten noem de hele menagerie die in huis word gehouden maar op. Die ( ex ? ) extreem rechtse is van een geloof afgevallen ? Heeft hij de dieren nog die zullen hem nooit bedriegen hem nooit beledigen. Lol.

Ook even een duit in het Dumb & dumber-concept dan

Met Volkert van de Graaf aan komen zetten. Gaap... Een ander extreem voorbeeld: Breyvik. Ja, die is ook een diereneter. Gevaarlijke typetjes, die gelovigen (pardon: diereneters moet ik natuurlijk zeggen).

mens is ook een dier

Waarom zouden we toch hoektanden hebben en een spijsverteringsstelsel dat niet geschikt is om grote hoeveelheden plantaardig voedsel te verteren. Een veganistisch dieet lijdt onvermijdelijk tot B12 gebrek met afbraak van de hersenen als gevolg.

re-

Procentueel de meeste mensen met B12-tekort zijn diereneters (dieren halen de B12 overigens uit de bodem, waar B12 leeft, wat niets anders is dan een micro-organisme: mensen filteren B12 door een dierenlichaam en/of dierensecretie zoals moedermelk van een koe). Onze hoektanden zijn slechts rudimenten en onze kaakbeweging is van links naar rechts en terug vermalend, niet scheurend met een van boven naar beneden dichtklappende kaak zoals echte roofdieren. Ons spijsverteringsstelsel is minstens net zo geschikt voor het eten van dode dieren als voor het eten van planten: echte roofdieren hebben een in verhouding veel korter darmstelsel zodat het dode dier het lichaam snel verlaat voor verrotting optreedt, om maar even een aspect te noemen.

Kortom, wat je schrijft zijn gewoon de gangbare hardnekkige leugens. Na jaren veganisme nog steeds geen tekort aan wat voor vitamine dan ook, zonder supplementen overigens.

Daarnaast, zelfs al zou het waar zijn: in onze moderne maatschappij met B12-verrijkt voedsel en dierenlijk-vervangers zou je met gemak en voor vrijwel hetzelfde geld en met dezelfde smaaksensaties (kruiden en bereiding maken de smaak, niet het stuk onbereide dier, dat smaakt naar niets) kunnen gedijen zonder het consumeren van dieren en dierlijke secreties.

Als je écht geïnteresseerd zou zijn in veganisme i.p.v. klakkeloos verkondigen van de leugens van met name de dierenindustrie is hier een link met alle aspecten uitgelegd: http://www.adaptt.org/veganism.html

Nou, het wachten is op het 'maar planten hebben ook gevoel' argument.

Alvast het antwoord: om een stuk dier te consumeren moet dat dier in zijn (veel te korte) leven (in gevangenschap) -tig keer zoveel planten eten. Dus mocht je (of iemand anders op IM) heel bezorgd zijn om onderdrukte plantenlevens: eet geen dier en ga bij het Planten Bevrijdings Front.

B12

"Procentueel de meeste mensen met B12-tekort zijn diereneters"
Niet verwonderlijk als nog geen 1% van de bevolking veganist is.

Natuurlijk B12 kun je alleen binnenkrijgen door het eten van dierlijke producten.

Veganisten krijgen op ten duurals ze geen B12 suplementen gebruiken onvermijdelijk B12 gebrek met onomkeerbare hersenschade tot gevolg.

re- B12

Gelul. Leugens. Maar goed, omdat de ontkenningsfase blijkbaar nogal diep zit bij je; procentueel en VERHOUDINGSGEWIJS natuurlijk. Bijdehandje.

B12

Zijn gewoon feiten, lul!

De ''feiten'' weerlegd

Goh, je kan op de persoon spelen/uitschelden. Intelligent zeg. De onomkeerbare hersenschade heeft zeker al toegeslagen.

De ''feiten'' weerlegd:
http://libaware.economads.com/b12issue.php
www.naturalnews.com/029531_vitamin_B12_vegan.html
http://drmcdougall.com/misc/2007nl/nov/b12.htm.

Halve waarheden blijven halve

Halve waarheden blijven halve waarheden, ook al drapeer je dat in een artikel doorspekt met veel wetenschappelijke termen. Verhoudingsgewijs zijn er minder mensen met B12-tekort onder veganisten dan onder diereneters. In het artikel van de 'kritische patiënt' wordt dat voor het gemak maar even weggelaten.

De 3 artikelen die ik gaf benoemen daarentegen wél het kunnen voorkomen (dus niet onvermijdelijk) van een B12-tekort bij veganisten, alsmede bij diereneters. Wat zou er geloofwaardiger zijn, alle informatie over een onderwerp belicht of slechts het gedeelte dat je uitkomt?

Volgens mij gaat het hier helemaal niet om een discussie, maar om het koste wat kost wegzetten van veganisme, met willekeurig wat er maar uit de strontemmer te schudden valt.

Tot nu toe heb ik van niet één valide argument tegen veganisme gehoord, wél
vega-gekkie / uber veganistische retoriek / Volkert / nog meer platgetreden clichés / halve feiten / enz. / met een receptje voor 'oma's gehaktballen' als retorisch hoogtepunt. Best knap, je moet er maar opkomen. Geenstijl is er niets bij. Nu nog even heel hard ''bacon'' roepen. Is ook lachen weetjewel.

Kom nu eens met een goed inhoudelijk argument tegen veganisme. O sorry wat durf ik nu weer te vragen, dat is er natuurlijk niet. Doe me dan nog maar een leuke necrovoren-grap, iets over gras eten ofzo. Wie? Je/jullie hebben er vast nog wel eentje.

vega fundamentalist

Blijkt maar weer dat het weinig zin heeft om met een fundamentalistische gelovige in discussie te gaan.

Draai er maar omheen

en gooi er nog maar een loze belediging in.. bravo stoere diereneter!
Lastig hè, als je inhoudelijk uitgeluld bent, dan moet je wel om je heen trappen. O wacht, je noemt me even verderop in de discussie 'nazi'. Logisch. De ''fundamentalistisch gelovige'' veganist is natuurlijk degene die volhardt in het willen onderdrukken, niet de diereneter.

Dan eet je toch gewoon

Dan eet je toch gewoon supplementen? Iedereen eet supplementen, ook carnisten, alleen is dat zo geindustrialiseerd dat de meesten het al niet meer doorhebben (vb: vitamine D in margarine, C in verschillende dranken), om geen tekorten te krijgen, dus zo bizar is het niet. Stompzinnig is het al helemaal om te gaan beredeneren dat het logischer is een koe geboren te laten worden, te martelen, slecht eten te geven en af te slachten, enkel om vitamine B12 te krijgen, dan om een aantal specifiek B12-producerende bacterieen aan het werk te zetten in een fermentorvat, en daar B12 aan te onttrekken. Het is niet alleen stompzinnig, het is in feite zelfs misdadig om zo te redeneren en is weer eens een bewijs dat de carnistische/zuivelfetishistische beweging het niet van zijn intellect of weldenken moet hebben.

Moet ik wel klakkeloos de

Moet ik wel klakkeloos de propaganda van de vega gekkies aannemen?

Niks propaganda: feiten.

Niks propaganda: feiten. ''Gekkie''.

speciaal dier

Ik ben voor, iig veel meer veganistisch eten, omdat we teveel zuivel en vlees consumeren.
Maar ergens in de uber veganistische retoriek mis ik, "dat mensen maar dieren zijn", maar geen roofdieren zoals veel andere dieren, dus we zijn wel een heel speciaal soort dieren dat ondanks dat wij misschien ook een beetje roofdieren zijn, wij daar niet aan mogen toegeven omdat wij erboven staan of meer besef hebben van onze omgeving of in staat zijn tot empathisch vermogen of beter ontwikkeld. Dus dan zijn wij wel het uitverkoren dier om onze moraal aan alle andere dieren op te leggen.
Dieren in het dierenrijk tonen echt niet altijd heel veel respect voor elkaar, ze willen elkander ook nogal eens onderdrukken. Maar de uber vegan retoriek dicteert hier eigenlijk dat wij toch boven die andere dieren staan of snap ik het nu niet?

Jezelf gelijkwaardig vinden aan andere diersoorten = uber?

We kunnen blijven draaien en met woorden goochelen tot we een ons wegen natuurlijk, maar de essentie van veganisme is: niet onderdrukken. Simpelweg omdat dat niet nodig is, zeker niet in onze huidige ontwikkelde maatschappij.

Niks 'ubers' aan lijkt me, en ook geen dictaat: iedereen 'mag' zich nog steeds te buiten gaan aan bijv. stukken biggenlijk, kragen met vossen- of wasbeerhondenscalp, levend gekookte geleedpotigen enz. Hoe hufterig ook.

Mensen moeten alleen niet verwachten dat ieder platgetreden excuus (over hoektanden, B12, carnivoren of wat dan ook) voor 'ik vind het nu eenmaal makkelijk/lekker/ben het zo gewend' klakkeloos aangenomen wordt.

Ik heb meer respect voor iemand die gewoon eerlijk toegeeft dat z'n/haar egotrip voorgaat op ander leven. Daar komt het uiteindelijk op neer: wil je bijdragen aan de onderdrukking van andere dieren dan je eigen soort, en tegelijkertijd het klimaat vergallen, en hongersnood in stand houden in de streken waar 'ons' veevoer verbouwd wordt, of niet?

Maar dan betitelen we je wel

Maar dan betitelen we je wel als nazi?

.. aldus zei de nazi.

.. aldus zei de nazi.

[thread opgeschoond]

[thread opgeschoond]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech