Geen wapen vergunningen meer verstrekken in Nederland en ontwapening nationale politie en jagers. Een start : geen vuurwapen opslag meer in sociale huurwoningen en andere huur woningen.

Opinie, gepost door: nn op 12/12/2014 12:10:40

Geen wapen vergunningen meer verstrekken in Nederland en ontwapening nationale politie en jagers. Een start : geen vuurwapen opslag meer in sociale huurwoningen en andere huur woningen.

Geen wapen vergunningen meer verstrekken in Nederland en ontwapening nationale politie en jagers. Een start : geen vuurwapen opslag meer in sociale huurwoningen en andere huur woningen.

Een vuurwapen vergunning is waanzin. Wat moet je met een vuurwapen in Nederland anders dan gaten maken in kartonnen kaartjes op de schietbaan van een schietvereniging. Ik ben zelf lid geweest van verschillende schietverenigingen in het verleden en ken het dus “ van binnen uit “.
Ik heb de wapen vergunning die voor me klaar lag nooit opgehaald aangezien mijn doel alleen was te beoordelen hoe die procedure om een wapen vergunning te verkrijgen werkt. Er is niet te voorkomen dat iemand om oneigenlijke redenen dus andere dan gaten willen maken in kartonnen kaartjes ook wel bekend als schiet oefeningen of target practice een wapen vergunning wil. Ook is niet te voorkomen dat iemand na een wapen vergunning te hebben gekregen als nog “ gek “ word en bijvoorbeeld naar een winkel centrum gaat of school en daar gaat schieten. Zijn of haar mede leden schietvereniging en de voorzitter van de schiet vereniging moeten er ook op toe zien dat dat niet gebeurd. Maar wat als die zelf niet bonafide zijn ? Kortom ik ben voor sluiten en illegaal verklaren van schietverenigingen en niemand meer een wapenvergunning geven alle vuurwapens die nu nog legaal in huis en op schietverenigingen en in winkels zijn inleveren en vernietigen. Vuurwapen fabrieken sluiten.
Mijn idee is om een eerste aanzet daar toe te geven door sociale verhuurders en andere verhuurders van woonruimte te laten verbieden aan hun huurders legale vuurwapens in de woning te bewaren. Een verhuur medewerker van een grote verhuurder van sociale huurwoningen verwijst me in dat kader naar de politie en zegt niks te kunnen doen. Ik vind dat te gemakkelijk. Er zou minstens onderzocht moeten worden wat de mogelijkheden zijn in een huurcontract zo' n verbod te laten vast leggen. Ik overweeg de kwestie voor te leggen aan de directie van die sociale verhuurder.
Maar gezien de vuurwapen lobby in Nederland heb ik geen enkele kans alleen.
Wat betreft wat tegenwoordig de nationale politie heet : op straat standaard geen vuurwapens meer laten dragen. Die politie is al zwaar bewapend met tasers pepperspray wapenstok paarden honden waterkanonnen strijdgassen pantser wagens handboeien gevangenis cellen vrijheid benemen en andere crowd controll en middelen om individuen te “ beheersen “ of moet ik schrijven te bestrijden. Dienst wapen thuis laten bewaren is ook achterhaald en was dat altijd al.
Over de jacht kan ik ook kort zijn : de jacht afschaffen in Nederland jagers hun geweren laten in leveren. Er is gewoon geen enkel argument meer om jacht te rechtvaardigen.
Er is al veel over gezegd en geschreven en ik ga niet alle argumenten voor en tegen wapen vergunningen herhalen. Idem alle “ incidenten “ waar bij inmiddels velen het leven lieten de afgelopen jaren in Nederland.
Volgens mij is het een nieuw idee om verhuurders de mogelijkheid te geven hun huurders te verbieden om legale vuurwapens thuis te bewaren. Dan bewaren ze die vuurwapens op hun schiet vereniging als dat verbod door ( sociale ) verhuurders realiteit zou worden ? Of op het politie bureau als het politie medewerkers betreft ? Mogelijk maar dan is het ze in ieder geval een stuk moeilijker gemaakt. Immers het is nu ook al verboden om met een legaal vuurwapen over straat te gaan anders dan van de woning naar de schietbaan en weer terug. Afgezien van politie medewerkers. Ik weet niet inhoeverre het die verboden is in hun vrije tijd met een dienst wapen op straat rond te lopen. Hoe dat is wat betreft een jacht vergunning in combi wapen vergunning weet ik ook niet.
Mijn voorstel is om een brieven actie te starten om verhuurders van ( sociale ) huurwoningen met name je eigen verhuurder in ieder geval te laten na denken en antwoorden over legale wapen opslag in hun woningen. Daar na kunnen vervolg stappen worden overwogen als je tegen vuur wapen bezit bent. De oorzaken van onder andere moord moeten aangepakt en die liggen meer bij de eigenaren van vuurwapens en minder bij de verstrekkers van vergunningen. Om redenen persoonlijke veiligheid post ik deze bijdrage anoniem.

Tags: geweld wapens

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech