*Statement van het Onderbroek Collectief naar aanleiding van de gebeurtenissen op 13 december 2014 in de Onderbroek.*

Hier kun je discussieren over *Statement van het Onderbroek Collectief naar aanleiding van de gebeurtenissen op 13 december 2014 in de Onderbroek.*.
*Statement van het Onderbroek Collectief naar aanleiding van de
gebeurtenissen op 13 december 2014 in de Onderbroek.*

*Wat is er gebeurd?*

13 december was een avond die moest dienen als benefiet voor de Vloek, een bevriend autonoom centrum in Den Haag. Deze positieve avond van solidariteit kreeg echter een zure wending.

Tijdens de laatste band - Radio Bikini – heeft de zanger als Zwarte Piet verkleed op het podium gestaan. Een aantal leden van het collectief, maar ook veel bezoekers vonden deze vertoning van Zwarte Piet aanstootgevend en uitermate provocatief.

Als reactie hierop zijn een aantal mensen het podium opgegaan om in te grijpen en duidelijk te maken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt in de Onderbroek. Hierop zijn zij belaagd, uitgejoeld en werden er dingen naar hun hoofd gegooid. Door deze commotie ontstond een gespannen sfeer en was het nodig dat de band stopte met spelen.

De organisatie van de avond heeft een bezoeker het podium en een microfoon gegeven om iets te zeggen over dit Zwarte Pieten-voorval. De DJ Fred D’agga was erg teleurgesteld door Radio Bikini’s actie en heeft zijn optreden daardoor niet door laten gaan. Ook de DJ’s die voor later gepland stonden, werden afgelast. Het 'feest' was over.

*Wat vindt de Onderbroek hiervan?*

We zijn als Onderbroek uitgesproken tegen racisme. Dit is één van de pijlers voor zowel de Onderbroek als de Grote Broek als geheel.
De Zwarte Pieten-discussie die in de samenleving gevoerd wordt, toont aan hoe racisme nog maar al te aanwezig is in onze maatschappij. Het huidige voorval laat zien dat ook wij hier nog niet van gevrijwaard zijn. Zwarte Piet is een stuk koloniaal erfgoed waar we mee af kunnen rekenen, zeker binnen de Onderbroek. Daarom vinden wij het belangrijk om ook in de Onderbroek hierover een duidelijk beleid te voeren en dit geen podium te geven. Of het optreden van de zanger als een racistische daad bedoeld is of niet doet er hier niet toe. Zwarte Piet is een aanstootgevend fenomeen dat niet past in onze plek. Als mensen het niet eens zijn met onze fundamentele waarden, kunnen zij een andere plek zoeken of opzetten.

We zullen hier verder niet teveel uitweiden over het fenomeen wit privilege omdat we niet willen dat deze tekst te lang wordt. Als je daar meer over wilt weten: onderaan deze tekst zijn relevante links te vinden.

*Wat waren de consequenties?*

Het benefiet voor de Vloek is uitgelopen op een deceptie. Dit is niet een avond geworden zoals wij die voor ogen hadden als een solidair statement naar verwante plekken zoals De Vloek. Het spijt ons voor hen dan ook dat wat een feest had moeten worden, uitliep in een dergelijke wanvertoning.

In de Grote Broek vinden we het belangrijk dat we kritisch naar elkaars handelen kunnen kijken en dat er de ruimte is om dit soort kritiek te uiten.

Wij houden de bandleden geheel verantwoordelijk voor de provocatie, ook al hebben ze die verantwoordelijkheid niet genomen op de avond zelf, en ook niet achteraf. Het feit dat mensen aanstoot hebben genomen aan de Zwarte Piet-vertoning en daar iets van zeiden is volledig begrijpelijk. Het is de Onderbroek niet tijdig gelukt om zelf in te springen. We zijn blij dat omstanders dat gedaan hebben en staan dan ook volledig achter hun directe actie. Wij zijn geschokt dat zo´n groot deel van het publiek diegene die zich kritisch hebben uitgelaten over het optreden hen niet hebben bijgestaan of hen zelfs actief hebben belaagd. Vrijwilligers van de Onderbroek zijn ook buiten de Onderbroek uitgescholden door bezoekers.

Wij vinden dat wat er op de bewuste avond is voorgevallen totaal onacceptabel en wij trekken hier een duidelijke grens. Er is geen ruimte voor racisme in de Onderbroek en wij zullen hier dan ook geen platform aan bieden.

De Onderbroek moet een vrije plek voor iedereen zijn. Hiervoor moeten we voorwaarden scheppen die zorgen dat we er voor zo veel mogelijk mensen zijn. Daarom is er geen ruimte voor racisme in de Onderbroek; we willen dat iedereen zich daar veilig en vrij kan voelen. De blik wegdraaien hiervoor gebeurt in de samenleving al genoeg, en dat zullen we in onze plek dan ook niet doen. We zullen ervoor staan het inclusieve karakter van de Onderbroek te waarborgen en te verdedigen.

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/11/20/zwarte-piet-gaat-over-ve...
http://tofikdibi.tumblr.com/post/103973262333/wit-privilege
http://www.npo.nl/artikelen/documentaire-zwart-als-roet-op-npo-2
http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11348f85.htm


waardering

Ik was er niet bij, maar ik vind het iig prijzenswaardig dat de organisatie met een duidelijk en ondubbelzinnig statement komt. Goed dat jullie hier de grens trekken.

Bewonderenswaardig! Hulde

Bewonderenswaardig! Hulde voor de DJ en de Grote Broek

stellingname

Goede reactie Grote Broek!

Mwoa ik heb Radio Bikini zien

Mwoa ik heb Radio Bikini zien optreden afgelopen zomer op een festival, en k vond ze eerlijk gezegd wat tegenvallen. Deze band is niet bepaald 'politiek' ofzo. Het gaat meer om bier zuipen en 'doorragguh' enzo. Het verbaasd mij niets dat de zanger besloot "he laat ik eens als zwarte piet in de onderbroek gaan staan, kunnen we 'lachuh' ..... " Conservatieve onderbuik humor.

In die zin wat vreemd om uitgerekend deze band te laten spelen op een nogal politieke avond.

De Vloek

De Vloek is toch gewoon een dombo tent waar goede mensen zelfs zonder gronden worden geweigerd.
Die politiek correcte houding is daarom sowieso een beetje misplaatst.

anti racisten

De Grote Broek is toch vooral een blank bolwerk.

provocatieve punx? waar moet

provocatieve punx?
waar moet het heen met deze wereld!
was het niet gewoon ironisch?

Onderbroek

Hebben daar blijkbaar geen kaas van punk gegeten.

geen tofu zal je bedoelen.

geen tofu zal je bedoelen.

3 cheers for Onderbroek

relieved to hear this was handled so well- bravo to the folks at grote broek//onderbroek for setting a positive example for our community.

Sorry hoor, maar als je deze

Sorry hoor, maar als je deze olijke Limburgers vraagt voor een optreden dan kan je wel een lolletje verwachten. Als dit twee jaar geleden was gebeurd, dus voor het "zwarte piet is racisme" bewustwordingsproces, had iedereen er nog om kunnen lachen. Wie laat zijn feestje nou verpesten door een bebaarde clown in zwarte pieten pak...??

ik wil geen open deuren

ik wil geen open deuren trappen ofzo... maar het is nu niet meer twee jaar geleden.

We zijn er inmiddels toch wel achter dat dit voor velen geen grapje is.

hoor je niet hoe ontzettend wit gepriviligeerd deze uitspraak is, en dat je een racistisch onderwerp dus echt alleen als 'een grapje' kan afdoen als je niet zelf constant met racisme geconfronteerd wordt?

Dan is een grappig bedoelde provocatie dus echt niet grappig meer, en des te kwetsender...

Ik bedoel, hallo, hoe ongevoelig voor de callout van onze zwarte en bruine medemensen kun je zijn?

Er wordt vanuit de donker gekleurde mensen in nederland een duidelijke boodschap naar buiten gebracht:
zwarte piet is een koloniale kater, en is kwetsend voor mensen met een donkere huidskleur, en vervolgens ga je lekker provocatief keihard in een zwarte pietenpak rondlopen....

Wow...

En dan nog achteraf willen roepen 'ach het was maar een grapje'....

wow

Wow Joop zit weer PC praatjes

Wow
Joop zit weer PC praatjes te verkopen. Wow.

uuuhm ik kan me nog een

uuuhm ik kan me nog een koninginnedag herinneren dat alles in de broek (inclusief het eten)oranje was......erg correct

ok niet mijn ding maar denk

ok niet mijn ding maar denk je dat iemand gekwetst was door dat oranje? wat is dat nou voor een vergelijking? je kunt ook in het oranje tegen de monarchie zijn, met zwarte piet ligt dat wat gecompliceerder.

ja, tuurlijk, val me aan op

ja, tuurlijk, val me aan op het feit dat ik probeer om bewust en ethisch te handelen...

je realiseert je dat 'politiek correct' een scheldwoord is dat doorgaans het liefst door reactionairen en conservatieven wordt gebezigd?

misschien moet je je afvragen wat je te zoeken hebt op een website en in een politieke beweging die strijd voor een betere wereld.

Politiek en activisme zijn nou eenmaal niet iets dat alleen naar buiten toe is tijdens je demo's, en ophoudt als je de voordeur achter je dichttrekt.

Ook je prive leven, ook het persoonlijke, is politiek.
Je kan niet naar buiten toe willen demonstreren tegen racisme maar daar dan thuis over weigeren na te moeten denken, en blijven staan op je recht om foute grappen te maken...

Als het maar over Joop gaat.

Als het maar over Joop gaat. Geef hem toch geen aandacht. Daar kickt hij op.

bewust en ethisch handelen?

bewust en ethisch handelen? jij? wat een hypocrisie! wat een slappe aanmatigende praatjes!

Lol

Pietenpak kwam uit de Vloek.

" We zijn als Onderbroek

" We zijn als Onderbroek uitgesproken tegen racisme. " Ik ben geen Onderbroek ik ben zelfs geen Pantalon. Maar ik moet wel even kwijt hoe belachelijk moet het worden ? Dit soort " discussie " brengt de strijd tegen racisme schade toe.

punk as fuck wordt na al die

punk as fuck wordt na al die jaren nog steeds niet begrepen; resultaat is agressie censuur en repressie

lekker de racistische

lekker de racistische fenomenen van de heersende cultuur reproduceren. heel erg punk. zucht...

zwarte piet is dit jaar

zwarte piet is dit jaar ineens racistisch geworden in de linkse sien. was eerder nooit een probleem in de axie sien maar nu is zwarte piet verboden op straffe van censuur repressie en agressie. punk is dood. intolerantie viert de zege

-

Het bekrompen , intolerante, linkse sientje provoceren. Altijd heel erg punk!

Dat is niet zo moeilijk. Er

Dat is niet zo moeilijk. Er zijn een paar trollen die de halve linkse scene al jaren trollen (A'damse). Oh wat zitten die gasten op de kast. Vraag eens bij de Binnepret.

Leg eens uit?

Leg eens uit?

Zielig vd onderbroek

Zielig vd onderbroek

goed nog 1 keer dan

Jezus is deze heisa nog steeds bezig? Goed dan ik zal het nog 1 keer uitleggen. Het was gezellig die bewuste zaterdag. Spelen in de Onderbroek, altijd leuk. Benefiet voor de Vloek, goeie zaak. De stemming was opperbest, leuke bandjes, mensen verkleed als piraat, uitgelaten stemming, dat werk. We moesten bijna beginnen, hebben er zin in, er komt een pietenpak voorbij (en nee ik zeg niet wie dat mee had genomen, die gast voelt zich er na alle commotie al kei slecht onder), ik denk lekker verkleedpartijtje dat wordt lachen. Het had net zo goed een matrozenpakje kunnen zijn... Maar het was dus een pietenpakje. De rellen in Ferguson? Slavenhandel? Kunta Kinte? Rodney King? Ik kan je vertellen dat die dingen ver weg zijn als je flink aangeschoten bent en in een jolige stemming... Het optreden verliep verder, zoals bekend, nogal tumultueus.

De nuance: Ik heb GEEN lans gebroken voor dat uitgeholde PVV-begrip 'vrijheid van meningsuiting'. Ik heb ook NERGENS gezegd dat ik voor Zwarte Piet ben. Ik vind het gewoon een non-discussie. Voor zover ik weet mag je nog steeds dingen onzin vinden. En nee, daarmee bagatelliseer je niet automatisch de jarenlange onderdrukking van het zwarte volk. Tenzij je vast zit in dogmatisch zwart-wit denken...

De relativering: Ik heb geen racistische leuzen staan roepen, of in een Hitlerpakje staan te siegheilen. Kom op zeg. Ik had een pakje aan dat een paar jaar geleden geen reet had uitgemaakt. Iedereen maakt wel eens een foute grap in zo'n toestand.

Het perspectief: Je staat als overduidelijk linkse band in een overduidelijk links bolwerk. Hoe duidelijk moet het nog zijn? En nee, het is niet zo, zoals elders werd gesuggereerd, dat wij een stel arrogante rocksterren zijn die er maar vanuit gaan dat mensen onze teksten wel kennen. Al moest ik daar overigens wel smakelijk om lachen. Wij hebben in een ver verleden een CD-r uitgebracht die niemand heeft, later kwamen daar twee onverstaanbare split-7"-es bij, en onlangs een LP waar binnen Nederland het overweldigende aantal van enkele tientallen exemplaren zijn verkocht. Dus nee, ik maak me geen illusies... Hoe je dat dan wel kan weten? Als daar een band staat met crustmatjes, politieke patches, politieke bandshirts aan enz., in de Onderbroek waar sowieso geen racisten binnen komen, dan kan je er redelijkerwijs van uitgaan dat daar niet een bende PVV-ers staat. Meestal kloppen de hokjes prima, dat moet toch een geruststellend idee zijn voor die dogmatische zwart-wit denkers...

Blijkbaar liggen mijn grenzen net iets verder opgerekt dan die van anderen. Niets meer en niets minder. En dat daar op zo'n avond mensen zijn die ingrijpen als er iets gebeurt wat in hun ogen niet door de beugel kan, prima. Vond het toen belachelijk maar nu snap ik het wel, zou ik zelf ook doen trouwens. Het is vooral dat achteraf-op-internet-geneuzel wat ik ronduit lachwekkend vind. Er komen statements, mensen zien ergens Zwarte Piet staan, en dat is DUS racisme, DUS wij zijn racistisch. Schele onzin, meer kan ik er niet op zeggen. En dit is de laatste keer dat ik me heb laten verleiden tot een reactie op internet. En nou een dikke vette punt erachter.

exit radio bikini dus

Ik kan je vertellen dat die dingen ver weg zijn als je flink aangeschoten bent en in een jolige stemming
en BLANK.
anders zou het niet zo ver weg zijn, hoor.

ongelooflijk dat je nog probeert om het te minimaliseren ook en dat je het wilt afdoen als foute grap waar iedereen zo langzamerhand zijn mond over moet houden. je hoefde geen racistische leuzen te roepen, wat je aanhad sprak al voor zich.
je HAD op dat moment ook de keuze kunnen maken om dat nou eens NIET te doen. en als je dan zo stom bent om je daar op dat moment NIET van bewust te willen zijn, dan had je nu minstens met een reactie kunnen komen waaruit dan bleek dat je nu WEL tot enig inzicht was gekomen en je verantwoordelijkheid neemt voor wat je doet. maar nee hoor... bah.

foutje

Hij zegt toch dat hij het ingrijpen nu wel begrijpt, mensen maken foutjes, dat mag toch?
En voor de rest hebben sommige mensen er een iets andere mening over dit soort dingen. Ik vind het statement vrij genuanceerd, dus ik snap de hetze achteraf niet zo.

Mooi verwoord. Voor de sien

Mooi verwoord. Voor de sien Taliban zal het toch nooit goed zijn.

Word maar weer even pijnlijk

Word maar weer even pijnlijk bewezen dan de punk scene nog altijd even wit is als altijd. En zich nog steeds niet bewust is van privilege. Drie hoeraatjes voor de onderbroek! en erg moedig van de omstanders om in te grijpen, gaaf dat de djs ook meteen een standpunt hebben ingenomen. Radio bikini gaat dus op vakantie naar privilegedpunkparadise waar men denkt dat (minderheden) 'provoceren bij punkhoort'. Succes en stuur vooral geen kaartje.

Tja

Los van het ZP debat.

De grap is diegene die in Utrecht hun mondje het hardste roeren over privileges zijn diegene die uit gegoede gezinnen komen (lees: Wassenaar, pappie en mammie die tonnen op de bank hebben) en allemaal op de universiteit zitten. Dit, terwijl vele van ons zich zitten weg te slaven op nul uren contracten, geen kans hebben gehad om fatsoenlijk onderwijs te genieten. Het gehele privilege debat is een soort macabre spelletje waar alleen privileges die aan de oppervlakte liggen aangepakt worden. Waarbij diegene die het meest roeptoeteren, de privilege hebben om de hele dag abstract weg te wauwelen over dit soort theorietjes. Over 2 jaar zullen zij afgestudeerd zijn en hoogst waarschijnlijk een dikke kans op baan garantie. CHECK your fucking privilege decadente upperclash snobjes.

Als je je wilt bewijzen dat je niet deze privileges wilt ga dan eens garnalen pellen in een fabriek of borden afwassen fulltime. Mocht dit allemaal te kapitalistisch zijn (want werken is slecht!) probeer dan maar eens 6 maanden te leven uit een container. Misschien dan snap je een fractie van de rauwe mentaliteit.

nog ff

CHECK YOUR FUCKING ASSUMPTIONS, Jan.
Ik ben degene die een opmerking maakt over blank zijn - en dus white privilege. Tegelijkertijd zit ik zelf al jaren onder het minimum, heb ik mijn kinderen een lager schooladvies zien krijgen puur gebaseerd op 'afkomst uit een lagere sociale klasse' en leef ik al twee jaar uit een container.
Dat ik me daardoor verrotte bewust ben van class privilege wil niet zeggen dat ik het fenomeen white privilege dan maar als niet ter zake doend aan de kant hoef te schuiven.
En hou eens op om dingen los te willen koppelen van het racisme debat. Zie je dan niet dat uitsluiting vele vormen kent en dat AL die vormen destructief zijn? en dat dus de strijd tegen AL die vormen van uitsluiting solidariteit en gezamenlijke aandacht en bewustwording vereist?

Dhjana, volgens mij doelde

Dhjana, volgens mij doelde Jan niet op jou, eerder op die paar scholieren in Utrecht die denken van een moral highground op iedereen een plasje te doen.

dus?

en zou 'check your fucking assumptions' én wat ik zei over alle strijd tegen alle vormen van uitsluiting niet net zo goed opgaan voor die 'groep'?
uitsluiting help je de wereld niet uit door dan onderling ook weer allerlei vermeend terechte gronden voor uitsluiting te gaan vinden, hoor.
Dan krijg je zoiets als, ja natuurlijk ben ik tegen het racisme van zwarte piet, maar ik ben ook tegen blanke studenten die daar tegen zijn. lekker constructief. en lekker consequent.

Wat een fucking gelul. Zwarte

Wat een fucking gelul. Zwarte piet is niet ok nee , maar toch. Wel weet je wat als radio bikini daar als hitler verkleed had willen staan , dan hadde ze het gewoon moeten doen godverdomme (sorry gelovigen ...). Als de mensen in de onderbroek te PC of achterlijk of beroofd van humor en inzicht in ironie zijn om te snappen dat de mensen van Radio Bikini aan dezelfde kant staan , dezelfde idealen delen en dat de echte vijand Wilders , deportatie ambtenaren, politie, politici en dergelijke zijn dan heb je echt een serieus verzuringsprobleem en een zielige vorm van geldingsdrang en snap ik in godsnaam niet wat je op een punk/crust/grind optreden loopt te zoeken. What's next , muziek verbieden omdat er satanistische boodschappen in verborgen zitten ? Als iemand op een podium wilt staan sieg heil roepen en het bedoelt is als provocatie dan is die persoon nog geen nazi. De provocatie kan wansmakelijk zijn of grappig , dat beslis je zelf en is een beetje de bedoeling van een provocatie maar niet eens snappen dat het om n provocatie gaat van een gelijkgezinde is echt helemaal debiel en wereldvreemd. Mogen mannen zich nog wel als vrouw verkleden dan eigenlijk ? Is dat ook niet onrecht doen aan die jaren onderdrukking door het patriarchaat ? Fucking PC losers , succes nog in je gezuiverde wonderland, niet verbaast zijn als je ideologie en beweging uiteindelijk zo onleefbaar zijn dat je alleen staat.

Een hond is ook al geen hond

Een hond is ook al geen hond meer, maar een non human animal. Een indianentooi is genoeg voor een perma barverbod en een stukje ei eten staat gelijk aan nazisme. En dan maar afvragen waarom de scene steeds smaller wordt.... Zelfs als er een eerlijk discussie zou zijn over waarom iets niet meer kan of wel, dan nog niet ga je potentiele kameraden zo hard eruit trappen. Hooray voor de PC politie met roze banden om hun rechterarm.

Waf!

Als ik het met je eens ben, mag ik dan ook weer een stukje ongeboren Jood eten, gewoon een heeeeeel klein stukje? Ik vond het altijd zo lekker smaken namelijk, echt tien keer beter dan kippenmenstruatie. Thuis aten we het ook voordat het niet meer kon. Vaste prik op zondagochtend bij het ontbijt op bed. Ach, het was zo oergezellig, vanzelfsprekend en onschuldig.

Het nieuwe PC: het goedpraten van traditionele repressieve shit. De hang naar die goeie ouwe tijd enz.

Tip: je kan evt. aansluiten bij Henk en Ingrid en consorten? Die scene is best breed; lekker ongecompliceerd ook.

Vegans...Knettergek

Minor Threat – Guilty of Being White

I'm sorry
For something that I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

[Repeat: x4]
Guilty of being white

I'm sorry
For something that I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

[Repeat: x4]
Guilty of being white

I'm a convict (Guilty!)
Of a racist crime (Guilty!)
I've only served (Guilty!)
Nineteen years of my time

I'm sorry
For something that I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

[Repeat: x4]
Guilty of being white

https://www.youtube.com/watch?v=wuDx6_PLIVk

-

Excuses niet aanvaard :P

nuance, nuance

word een beetje moe van al die onwil

het zou een stuk schelen als iedereen nou eens NIET gelijk in de self-righteous verdediging schiet, maar een poging doet om genuanceerd te denken.
nee, natuurlijk ben je als 19-jarige blanke niet direct schuldig aan slavernij en racistische lynchpartijen. door de discussie die kant op te trekken, mis je de point. het geeft jou een excuus om dan maar iedere verantwoordelijkheid weg te schuiven.
en dat klopt niet. want waar je als 19-jarige anno nu WEL verantwoordelijk voor bent, is hoe er NU omgegaan wordt met slavernij, kolonialisme en racisme. het hele debat aan de kant schuiven of minimaliseren (niets meer dan een fout grapje, provocatie moet kunnen, ik ben toch niet schuldig aan lynchpartijen en al die argumenten die je als blanke inzet om je vrij te pleiten), dat is WEL een tekort schieten in je verantwoordelijkheid.

kijk nou eens verder dan je op je pik of tenen getrapte verontwaardiging. kijk nou eens naar de kérn van het probleem. dan is het echt niet zo moeilijk om daar weloverwogen ethische keuzes in te maken, hoor.
je moet wel wíllen, natuurlijk. je self-defence loslaten en de moed hebben om ethische keuzes te maken, tja, dat kost meer moeite dan lekker in je eigen gelijk blijven rondwentelen.

Dhjana alsjeblieft zeg. Wat

Dhjana alsjeblieft zeg. Wat een geneuzel. Is het weer de tijd van de maand of wil je perse gelijk hebben? Jouw mening is niet een feit. Het is een mening. Het klinkt alsof je de Sunny techniek gebruikt. Drammen, onwaarheden verspreiden, en alles wat je durft tegen te spreken is bij voorbaat al racistisch. Dhjana, kom met feiten en we praten verder!

Beste John, Misschien heb je

Beste John,

Misschien heb je last van je korste onderdeel, maar zo praat je niet tegen mensen.

Is het weer de tijd van de

Is het weer de tijd van de maand

als een vrouw haar mening geeft kan je er gif op innemen dat er seksistische reakties volgen . . .

heilig boontje

Jij niet, hè.

punkpolutie

jij geeft punk een slechte naam
aan je voeten uit het raam

gut

Bloopertje, john. Niet alleen je 'grapje' was achterhaald, maar ook je argument. Zo'n anderhalve maand geleden had ik speciaal voor retards zoals jij alle feiten nog eens op een rijtje gezet. Wat betreft je uitnodiging om dan nu verder te praten, leuk. Geef maar een seintje tegen de tijd dat je het cognitieve niveau van een doodgeboren foetus ontstegen bent en je zelfstandig kunt brabbelen.

seksisme

Met seksistische opmerkingen diskwalificeer je jezelf onmiddellijk als serieuze deelnemer aan de discussie. Jammer hoor.

re:

I don't want a holiday in the sun
I wanna go to the new Belsen
I wanna see some history
'Cos now I got a reasonable economy...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech