Persoonsbeveiliging Teeven

Hier kun je discussieren over Persoonsbeveiliging Teeven.
G. werd samen met zijn collegae door de organisatie van het symposium na afloop bedankt omdat ze 'voor de veiligheid hadden gezorgd'. Zou de organisatie dat ook hebben gezegd als ze wisten dat G. daar zwaar bewapend stond, met zijn semi-automatische speelgoedje? Het beveiligingsequivalent van een te-kleine-lul-verlenger was 'ingepakt' in een zwart foudraal dat je in een milliseconde kan openklappen en G. heeft dat twee uur lang stokstijf vastgehouden. Je weet maar nooit, toch? In combinatie met zijn nerveuze blik en zijn krampachtig overkomende ademhaling vond ik dat niet bepaald een geruststellende gedachte. Je weet maar nooit.

G. en de rest van het PBT hadden zo in de één of andere actiefilm gekund. Vlak voordat Teeven de zaal in kwam, kwamen ze even met z'n vijven om me heen staan (kennelijk was ik de enige aanwezige activiste op de alarmbelletjeslijst), discreet opengeflapt politiepasje, "mevrouw Samshuijzen, komt u even mee.". Eenmaal op de gang werd m'n rugzak doorzocht. Met een bewonderenswaardig gevoel voor drama werd mijn boterham met kaas in slow-motion uit de tas gehaald. Ik ben natuurlijk ook een voorstander van veiligheid, dus ik heb ze gelijk gewaarschuwd: pas op hoor, een boterham met kaas.

In m'n tas zat behalve de boterham met kaas ook een muts: "Nee, dat is geen gezichtsbedekkend voorwerp." (Nah, wédden dat ik die helemaal over mijn kop kan trekken?) en nog iets. "Wat is dit?" "Mijn mindfulnessbel." Verbaasde blik, bel terug in de tas. (Mocht een of andere onverlaat Teeven dus ooit een gat in z'n kop willen gooien met een voorwerp, neem dan vooral een massief koperen bel mee.) Wat ik aan had en vasthield (haha, dat was wél actiemateriaal) werd niet bekeken. Kortom: als ze uit een actiefilm waren gekomen, dan was het wel een B-film geweest :D

Daarna moest ik mijn ID-bewijs laten zien. "Eh, mijn ID-bewijs? Volgens mij spraken jullie me aan met mevrouw Samshuijzen, dus ik ben al geïdentificeerd, toch?" "Dat is om het zeker te weten." Hilarisch.

Zowaar, na dit staaltje political profiling mocht ik weer terug de zaal in, waar G. de rest van de middag op drie stappen afstand van me bleef staan. Je weet maar nooit. Voor het geval ik Teeven met mijn boterham met kaas zou hebben bekogeld.

Portretten maken van PB's is een prettig tijdverdrijf, dat bovendien het aangename met het nuttige verenigt. Voor herhaling vatbaar dus. Signalement: gemiddelde lengte, lastig te bedwingen baardgroei, kenmerkende vlekken op linkerkant van het gezicht (voorhoofd, slaap en wang), dun haar, grijzend bij achterhoofd en sterk wijkend aan weerszijden van het voorhoofd, ingevallen wangen, wallen onder de ogen (tijd voor vakantie?) en overhangende bovenste oogleden. Oorlellen zónder inkeping en huidkleurig oortje. Kan niet tegen staarwedstrijdjes *grijns*

Noot: het portret is té goed gelukt. In het echt is G. veel en veel lelijker.


Haha

Erg genoten van dit artikel; zo levert het hypcriete onderonsje van Spijkerboer, Teeven en co. toch nog iets positiefs op. Kon er (helaas/gelukkig?) niet bij zijn.

ander artikel

Dhjana heeft ook een verslag geschreven van het symposium zelf: http://www.dhjana.nl/2014/12/16/vu-symposium-grensdoden-en-mensenrechten/

Re: Persoonsbeveiliging Teeven

Hey,
Dit is echt een goed portret, serieus. Meer van dat ajb!
Groeten

Re: Persoonsbeveiliging Teeven

spelregels
Wat is de nieuwswaarde hiervan?

Re: Persoonsbeveiliging Teeven

Ik zie wel nieuws waarde : Als de politie dat lastig volgen beperkt tot een symposium dan heb je nog tot op zekere hoogte " geluk ". Zo als je waarschijnlijk weet worden bepaalde mensen die volgens Justitie / geheime diensten mogeljk moslim terrorisme van plan zijn hinderlijk gevolgd. Zo ook bepaalde " gewone " want brood criminelen. Je kan proberen te achter halen of je in zo 'n soort uitzonderings positie zit. Je leven en met name je activisme kan zo onmogelijk worden als je dus " hinderljk " word gevolgd / gesaboteerd. Wat verwachten ze aan te treffen in je tas ? Aangezien jij blijkbaar de enige was waar van de tas werd gecontroleerd. Ik zou overwegen de zaak voor te leggen aan een advocaat hoe wel ik me afvraag of je een toevoeging krijgt voor een klacht tegen de politie in dit geval. In ieder geval wel een dossier opbouwen tegen de politie. Bijvoorbeeld als je merkt dat er met twee maten word gemeten tegen jou door de politie. Namen van politie medewerkers die je dwars zitten hun signalement inderdaad enzv. Zo dat je niet met lege handen staat als Justitie weer eens de aanval in zet. Van de Staat win je het niet denk ik maar winnen van de Staat hoeft ook niet je uitgangspunt te zijn. Sterkte.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech