Crowdfunding Nederlandse Hollywood actrice

Ruis, gepost door: Mariella KvO op 19/02/2015 02:04:35

Wanneer: 19/02/2015 - 16:53

Mariella Klaassen van Oorschot geeft haar leven in Nederland op om haar droom achterna te gaan: een acteercarrière in Hollywood. Ze start een crowdfunding project om een acteeropleiding in Los Angeles te financieren. De uitdaging is om binnen twee maanden €30.000,- in te zamelen.



Afgelopen jaar zette ze de eerste stap naar Hollywood en volgde daar een acteercursus. Nu zet ze crowdfunding in voor de grote vervolgstap; een volwaardige acteerstudie gericht op acteren voor film. Mariella auditeerde voor de conservatorium opleiding aan filminstituut NYFA en is aangenomen. Ze heeft dankzij deze auditie ook een studiebeurs voor nieuw talent van $5000 ontvangen.
Mariella heeft al ervaring voor de camera. Zo was ze te zien in de Bachelor op RTL4, speelt ze in verschillende korte films en in een aantal videoclips.

Crowdfunding; dé hedendaagse financiering
In de V.S. al helemaal hot als financieringsmethode voor uitleenlopende projecten. Ook in Nederland wordt crowdfunding populairder. Twee Nederlandse jongeren gingen Mariella al voor. Dankzij crowdfunding studeren Ralien Bekkers (€28.000) en Lars Nijman (€44.000) nu beiden in de VS.

Aan studeren in de VS hangt een stevig prijskaartje: $60.000 per studiejaar. Mariella zet haar spaargeld en studiebeurs in, maar komt nog €30.000 tekort voor de volwaardige acteeropleiding in LA. Ze benadert bedrijven voor support in ruil voor geldelijke beloningen, studiefondsen of sponsorgelden. Ook individuen kunnen een steentje bijdragen. “Het is een groot bedrag, maar als je via crowdfunding 3000 personen bereikt die bereid zijn €10 te schenken, klinkt het een stuk dichterbij.”

Het project is opgedeeld in 3 doelen. Het minimale doel is €10.000, goed voor een half jaar acteerlessen in LA. Maar het uiteindelijke doel is €30.000 voor een volwaardige acteerstudie, waardoor ze daarna een jaar mag werken in de filmwereld van Hollywood. Schenkingen en contact verlopen via www.mariellakvo.com. De deadline van het crowdfunding project staat op 2 april 2015.

Iedereen valt in de prijzen
Tegenover schenkingen staan diverse beloningen en je maakt deel uit van Mariella’s reis naar Hollywood. Op www.mariellakvo.com laat ze in haar promotiefilm de ultieme droom zien als toekomstig Oscarwinnares. “Stel, ik sta straks op de Oscar’s, dan ben jij daar een stukje verantwoordelijk voor.” zegt ze met een vette knipoog.

De American Dream
Ondanks de hoge studiekosten, kiest Mariella bewust voor de VS. “Hollywood is natuurlijk het filmmekka en thuishaven van de grootste acteurs. Dit is ook de plek waar ik in mezelf ben gaan geloven. Iets wat mij enorm gemotiveerd heeft, was de reactie van een leraar (oud Hollywood acteur) na mijn optreden in een oefenscène. Dat optreden vergeleek hij met met zijn passie voor film: ‘That performance is the reason why I go to the movie theatre’. Ik stond perplex. Ik hoop dat anderen ook dat vertrouwen in mij hebben en me daarom willen supporten.”

Inspiratie om je droom te volgen
“Ik heb een vrij zekere toekomst opgegeven om mijn droom te volgen.” Mariella is zich ervan bewust dat het een moeilijke weg is, maar gelooft dat niets onmogelijk is. “Als je het niet probeert, weet je ook nooit of het gelukt zou zijn. Ik hoop hiermee ook anderen te inspireren. Het leven is kort en te kwetsbaar om genoegen te nemen met enkel te bestaan. We beschikken in deze maatschappij over de luxe van vrijheid om te kiezen voor je droom, dus waarom zou je geen kans wagen?”


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech