:: Kladacties, een stoeptegel en een verlaten wildernis ::

Opinie, gepost door: https://hetzwarteschaap2015.wordpress.com op 04/03/2015 03:07:20

Later in de ochtend ging de wind af en toe liggen en daarmee ook het stof. De reizigers konden een glimp opvangen van wat er voor ze lag.
Het was nog steeds hetzelfde: een enorme, verlaten wildernis die zich tot de horizon uitstrekte.

Een verlaten Wildernis
De laatste tijd is in de provincie Zeeland en zijn er in Friesland wilde acties tegen PVV'ers ondernomen met als reden dat ze fascistische politici zouden zijn, maar zijn ze dat dan ook? In 2011 is er een soortgelijke discussie geweest die toen veel stof deed opwaaien. De stelling van Rob Riemen was: Noem Wilders een fascist, dan begrijpen we wat er gebeurd (1). Zo blijkt maar weer dat je iemand niet eenvoudig weg een fascist kunt noemen zonder uit te leggen wat de context is. Rob Riemen legt uit dat je fascisme niet moet proberen te definiëren, want dan mis je het als het zich voordoet. Er zal altijd een charismatische leider zijn die een populist is. Ze zullen altijd met een zondebok werken, de politiek van haat en angst verspreiden en ze zullen werkelijk geen enkel positief idee hebben en eerder gevoelens van wrok.

anatomie van fascisme
Laten we toch nog eens kijken naar een definitie van Paxton. Wilders' PVV ziet de nationale cultuur inderdaad als leidraad en streeft ook een zekere 'zuiverheid' van de natie na. Het is een massa partij, met gedreven mensen, die militant kunnen zijn en door een gedoogcoalitie kan Wilders' PVV wel degelijk succesvol mede repressie bewerkstelligen: Het strafbaar stellen van illegaliteit en het verdwijnen van de basisrechten 'bed, bad en brood'. Het geweld wat plaatsvindt door het opnieuw detineren van gezinnen in vluchtelingenbajessen en de uitzettingen van vluchtelingen en arbeidsmigranten met dwang. Zo worden de doelen van hun nationalisme gehaald met als doel nog strengere grenzen in en buiten de EU.

gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting voor iedereen!
De discussie gaat dus vooral over de vraag of er democratische vrijheden worden afgeschaft? Voor de PVV stemmers en een grote meerderheid in Nederland zijn er altijd nog de 'natuurlijke' basisrechten. Wilders' PVV heeft met succes het maatschap-pelijk debat over vluchtelingen en arbeidsmigranten kunnen beinvloeden, met als gevolg dat steeds minder mensen zich inzetten voor basisrechten voor iedereen.

zijn hier allen verantwoordelijk voor
Wilders' PVV is niets anders dan de politieke situatie waar wij allen verantwoordelijk voor zijn, aldus Rob Riemen. Dit hedendaags fascisme is opnieuw het gevolg van politieke partijen die hun eigen gedachtengoed dreigen te vergeten, intellectuelen die gemakzuchtig oppervlakkig blijven, universiteiten die hun naam niet waardig zijn, de geldzucht van de zakenwereld en de massamedia die liever de buikspreker van dan een kritische spiegel voor het volk zijn.

vereenvoudiging van de werkelijkheid
Anti-Fascisten zijn grotendeels gewend geweest om tegen neo-nazi groeperingen en extreem-rechtse politieke partijen te ageren. Momenteel wordt het in- en uitsluitingsmechanisme van de nieuw-rechtse beweging nauwelijks bekritiseerd. In de alledaagse omstandigheden raken mensen voortdurend sociaal, economisch in of uitgesloten. In de discussie is tot nu toe niets verder uitgewerkt over hoe we voortdurend gedwongen worden keuzes te maken. We sluiten elkaar sociaal en economisch in en uit om er materieel zelf wel of niet beter van te kunnen worden. Een ieder wil aanspraak op consumptie en op een beter leven.Wie een uitkering heeft moet gedwongen (reïntegratie)-werk verrichten, vluchtelingen en migranten komen in aanraking met een repressief en racistisch vreemdelingenbeleid, er worden steeds meer preventieve politie controles gehouden en gebiedsverboden (samenscholing) worden willekeurig ingezet.

zou graag willen concluderen dat de dagelijkse praktijk het belangrijkst is om oplossingen te vinden. Hoe kunnen we samenwerken tegen het opkomend racisme?

Later in de ochtend ging de wind af en toe liggen en daarmee ook het stof. De reizigers konden een glimp opvangen van wat er voor ze lag.
Het was nog steeds hetzelfde: een enorme, verlaten wildernis die zich tot de horizon uitstrekte.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech