Klaas Dijkhoff: mensenrechten staan beleid in de weg

Hier kun je discussieren over Klaas Dijkhoff: mensenrechten staan beleid in de weg.
Afgelopen week werden achttien vluchtelingen uit een truck vol autobanden gehaald in Hoek van Holland. We horen dit soort dingen vaker de laatste tijd. Wat door de toenemende repressie vanuit Calais niet lukt en ook niet vanaf Oostende, lukt misschien in Hoek van Holland wel. Uit het bericht: “De vluchtelingen komen uit Afghanistan, Syrië, India, Pakistan en Irak.” en “Alle vluchtelingen hebben te horen gekregen dat zij Nederland onmiddellijk moeten verlaten.”

Beleid blijft beleid. Vluchtelingen worden aan de Zuidgrens van Europa met man en macht tegengehouden door Frontex om te voorkomen dat ze asiel aanvragen. Het is verdrinken in de Middellandse Zee of voor wie het over land probeert de mishandelingen tot de dood erop volgt aan de Bulgaarse of een andere grens. Hier in Neederland gaat het dus niet anders. Het enige verschil is dat de mishandelingen beter uit het nieuws worden gehouden. Opgejaagd en opgesloten wordt je hoe dan ook en mooi of humaan kun je dat nooit maken. En het maakt niet uit of je ergens vandaan komt waar je te vrezen hebt voor je leven, wat je te horen krijgt is niet: “Wilt u asiel aanvragen?” maar “U dient te vertrekken”, voorzien van een inreisverbod voor heel Europa voor de duur van twee of vijf jaar op straffe van...!

Dijkhoff, de jonge hippe snelle jongen van de VVD die de plaats van Teeven heeft ingenomen, heeft nog weinig van zich laten horen. Tien gezinnen krijgen alsnog een kinderpardon, afgedwongen door een rechterlijke uitspraak. Dat was het enige nieuws. De rest van al die gezinnen gaat via de huidige gezinsgevangenis in Kamp Zeist nog steeds retour doodvonnis. En ondanks alle schandalen rond individuele VVD'ers heeft de partij alweer aan populariteit gewonnen in haar pogingen de PVV rechts in te halen. Ondanks het samen willen optrekken met dictators, een voorstel van Halbe Zijlstra. Ondanks het voorstel om alle Europese buitengrenzen geheel af te sluiten, een notitie van Malik Azmani.
Neederlanders zijn dol op repressie tegen 'buitenlanders' en houden blijkbaar graag de wereld buiten de deur.

Dijkhoff heeft Teeven vervangen. Het maakt geen barst uit. Teeven stond erop vluchtelingen op te jagen en Dijkhoff zal dat ook doen. En ook hij is op zijn beurt wel degelijk persoonlijk daarop aan te spreken. Beleid maken is namelijk mensenwerk. Boevenwerk zo u wilt.
In 2011 schreven Klaas Blok en Klaas Dijkhoff over wat zij noemden “de uitdijende rol van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens”, die “democratisch tot stand gekomen wetgeving te zeer aantastte”. Mensenrechten, die zitten het beleid maar in de weg. Verontwaardigd schrijven de beide 'heren': “De uitspraak van het Hof in de zaak MSS/Griekenland en België heeft ervoor gezorgd dat het Europese asielbeleid (Dublinsysteem) op de schop moet.” Weg met de invloed van het Europees Hof en weg met EVRM! Telkens als advocaten een klein beetje juridisch terrein winnen, staan er mensen als Teeven en Dijkhoff klaar om dit ongedaan te maken. Door verder te procederen, zoals over de vraag of afgewezen vluchtelingen onderdak moet worden geboden. Of door medestanders in Europa te zoeken om het Europees hof aan banden te leggen, in dit geval het 'Comité van Ministers' te gebruiken voor het bewerkstelligen van een “Wijziging van het EVRM, waardoor de margin of appreciation, dat wil zeggen de ruimte waarbinnen de staten vrij zijn om hun beleid naar eigen inzicht vorm te geven, aanzienlijk wordt verruimd.”

Zolang het protest tegen het Europese en Neederlandse migratiebeleid blijft bij procederen en argumenten ophangen aan verdragen tussen staten die gebruikt worden om grenzen te stellen aan de mensrechten, zal er niets wezenlijk veranderen. De marionetten van het kapitalisme die politici heten trekken zo altijd aan het langste eind. Verander een verdrag of een wet en alles is weer geregeld en critici kunnen weer de mond worden gesnoerd. Door alleen maar te knabbelen aan wetgeving worden slechts achterhoedegevechten gevoerd binnen een systeem dat in zijn geheel moet worden opgeblazen: geen grenzen, geen naties, stop deportaties! Weg met het kapitalisme, uitbuiting, kolonialisme.

Teeven is intussen naar goed Neederlands gebruik met het salaris van een minister weer tweede kamerlid geworden, en vervangt daar van der Steur. Naar eigen zeggen doet hij dat omdat hij 'wil werken voor zijn geld'. Mogen we even een teiltje? Het grote stuivers voor dubbeltjes verwisselen is weer begonnen. Alles ten koste van bijvoorbeeld ook Aysha, een vluchtelinge van twintig uit Guinee die op haar veertiende door een mensenhandelaar naar Nederland werd gebracht en nu terug moet naar Guinee, depressies, PTTS en een zelfmoordpoging ten spijt. Lees haar hele verhaal hier.

Teeven of Dijkhoff: we moeten nog veel harder vechten tegen het racistische apartheidsysteem dat 'vreemdelingen'beleid heet. Volgende week staan de bewoners van de Vluchtgarage weer op straat met verwijzing naar de 'bed, bad en brood' opvang van Amsterdam waar van der Laan zo trots op is. Dijkhoff zal in navolging van Fred Teeven blijven proberen om ook daar onderuit te komen.

Grenzen zijn geweld. Overal en altijd. Het is daarom zaak om de grenzen te doorbreken en tenslotte af te breken met middelen die verder gaan dan vragen of dat geweld asjeblieft kan stoppen en de mensenrechten niet wat beter kunnen worden nageleefd. DIY. Dijkhoff kan wat mij betreft net als zijn voorgangers rekenen op hard en oncontroleerbaar verzet.

Joke Kaviaar, 6 april 2015


Hard en oncontroleerbaar verzet

Er staan best wel goede feiten in dit artikel zoals het schandalige gedrag van de VVD
om bij het Europese Hof de Rechten van de Mens te willen ondermijnen.

Citaat:
"Neederlanders zijn dol op repressie tegen 'buitenlanders' en houden blijkbaar graag de wereld buiten de deur. "

Dat is nogal wat om dit te schrijven.
Het heeft toch geen zin om verzet te plegen als je er zo over denkt.

In wekelijkheid is hier sprake van een ernstige misvatting en wordt
de Nederlandse bevolking in dit artikel op dezelfde lijn gezet als de politieke gestoorden in politiek Den Haag.

De term "hard en oncontroleerbaar verzet" gaat uit van volkomen machteloosheid.
Omdat er geen politieke visie is en geen politiek toekomstbeeld, verlagen we ons maar
tot het niveau van met stenen gooien en blokkades, waarbij men zich
vastketent aan toegangshekken e.d. Dat is een doodlopende weg.

het is toch ook wat

Je wijst anderen op schrijffouten en helpt andere websites daarmee
en vervolgens maak je ook zelf een fout in de tekst.

Moet zijn:
In WERKELIJKHEID is hier sprake van een ernstige misvatting en wordt
de Nederlandse bevolking in dit artikel op dezelfde lijn gezet als de politieke gestoorden in politiek Den Haag.

Ik heb nooit kunnen wennen aan het grijze lettertype i.p.v. gewoon zwart lettertype.

Bewustwording

Ik ben van mening dat bewustwording heel belangrijk is.
Veel belangrijke info komt niet in de openbaarheid.

Wat dat betreft, ben ik blij met een reactie op NuJij,
waarbij iemand de PVV slechts de waakhond van de VVD noemt.
Toen dacht ik: Eindelijk iemand die het spel ook doorkrijgt.
Iemand die zich geen zand in de ogen laat strooien door AFA.

Ik durf te stellen dat de

Ik durf te stellen dat de meerderheid van de europese bevolking tegen massa migratie is. Kijk bijv. maar naar de stemmen winst van anti migratie partijen. Die meerderheid en hun argumenten hun zorgen worden genegeerd door Joke en andere marginalen in de linkse No Borders scene want alleen Joke heeft gelijk volgens Joke. Dat No Borders groepje gaat iedere discussie uit de weg laat zich ook zelden of nooit interviewen. Ze verschillen niet zo veel van die " Jihadisten " in Irak en Syrie ook dat No Borders voert een soort " heilige oorlog " .

Onzin

Wat een absurditeit om andersdenkenden in Nederland
te vergelijken met moordenaars in het buitenland.
Om te voorkomen dat je dat kunt zeggen,
gebruikt men de woorden "niet zo veel."

Typisch Nederland dat achterbakse gedrag.
Ooit bedacht door Abraham Kuyper.

Citaat:
"Ik durf te stellen dat de meerderheid van de europese bevolking
tegen massa migratie is. Kijk bijv. maar naar de stemmen winst van anti migratie partijen."

Hier wordt een ernstige denkfout gemaakt.
PvdA en SP houden de bevolking dom en staan vijandig tegen de belangen
van de gewone bevolking.
De bevolking heeft dus geen eerlijke keus.
Alle politieke partijen in het parlement steunen de agenda van het grootkapitaal.

De heersende elite ziet het parlement als speelgoed dat geheel
naar hun hand kan worden gezet. Net zoiets als met LEGO spelen.
Het is allemaal farce.

Extreem links is

Extreem links is incommunicado precies als de overheden als de gevestigde orde. Wat betreft die gevestigde orde die heeft om de schijn op te houden de Nationale Ombudsman en voor sommigen die de weg weten zo als Volkert de gang naar de rechter. Extreem links echter daar zal je tevergeefs wat voor klachten procedure dan ook zoeken. Daar heerst de grootste bek het recht van de sterkste heb je kritiek dan word je buitengesloten.

Vragen

Vragen:
1. Wat verstaat men onder extreem-links ?
Ik vind dat een lachwekkende term, die volstrekt ongeloofwaardig is.
Bedacht door de mainstreammedia.
2. Wie heeft de grootste bek ?
Dat is ook heel betrekkelijk.
Ik ben misbruikt door zo'n malloot en die is extreem-rechts.
Maar bovenal komt de grootste bek juist van hen,
die zich hullen in keurig taalgebruik.
Alleen is het zo dat zij er voor gestudeerd hebben.
Zij hebben een HBO of VWO opleiding en hebben ervoor gestudeerd
hoe je met keurig taalgebruik de medemens de vernieling in kunt helpen.

SP steunt neo-liberalisme VVD

Kooiman: laat gedetineerden werken voor verblijf gevangenis
https://www.sp.nl/nieuws/2015/04/kooiman-laat-gedetineerden-werken-voor-...

Vervolgens geeft de SP zichzelf rugdekking:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/onzeker-gevangenen-eigen-bijdrag...

Daarnaast steunt de SP al jarenlang extreem-rechtse media in Nederland.

Geen enkele politieke partij in het parlement komt rechtstreeks op
voor de belangen van de arbeidersklasse.
Dit is wereldwijd zo maar het is ook volkomen duidelijk geworden in Nederland.

-

Sommige mensen hoef je niet eten te geven. Met zo'n mening schop je het tot minister-president. De nette burger spelen hoeft niet, rutte & co hebben hun eigen foute versie.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech