De EU doodt vluchtelingen: geen Frontex maar Veerboten!

Hier kun je discussieren over De EU doodt vluchtelingen: geen Frontex maar Veerboten!.
(Ongeautoriseerde vertaling van verklaring in het Duits: Die EU tötet Flüchtlinge: Fähren statt Frontex! Foto, niet van de beschreven ramp, van www.proasyl.de)

Het is de grootste vluchteling-scheepsramp in de recente geschiedenis van de Middellandse Zee. De EU is met haar besluit van 27 augustus 2014 om de reddingsoperaties op de Middellandse Zee te beperken, verantwoordelijk voor deze massale dood. De EU heeft de middelen en de mogelijkheden om vluchtelingen op de Middellandse Zee te redden. Maar ze laat de mensen verdrinken.

In de afgelopen weken werden wij van Alarm-telefoon Watch the Med directe getuigen, als vluchtelingen op boten streden om te overleven en familieleden zich om hen zorgen maakten. Wij werden ook getuige hoe de kustwachten van Italië en Malta, net als steeds meer bemensingen van commerciële schepen, inspanningen verrichtten om te redden, maar vaak het sterven niet konden verhinderen omdat ze niet goed genoeg toegerust waren. De achtergrond hiervan zijn de politieke besluiten van de Europese Unie.

Fort Europa heeft de afgelopen 25 jaar tot tienduizenden doden in de Middellandse Zee gevoerd.

Verantwoordelijk zijn:

De politici en politie die met het Schengen-regime besloten hebben tot de de allesomvattende visa-dwang en de georganiseerde klopjacht op vluchtelingen en migranten zonder visum,

De politici, politiebeamtes en militairen die de laatste 10 jaar met Frontex de grensbewaking boven de mensenrechten hebben gesteld en sinds de Arabische lente de zee tussen Libië en Italië in een zee-hogebeveiligingsszone hebben veranderd,

De toppolitici van de EU die op 27 augustus 2014 in Brussel besloten tot het einde van de Italiaanse Mare Nostrum operatie en het inkrimpen van het reddingsprogramma op de Middellandse Zee en besloten tot de afschermingsoperatie Triton-Frontex voor de Italiaanse kusten!

Zij dragen de verantwoordelijkheid voor de duizenden doden van de afgelopen maanden in het zeegebied tussen Libië en Italië

Er moet een einde aan het sterven komen!

Wij eisen een met onmiddellijke ingang in te stellen directe veerbootverbinding voor vluchtelingen uit Tripoli en andere plekken in Noord Afrika naar Europa.

Wij eisen veilige en legale wegen om toevluchtsoorden te bereiken, zonder dodelijke risico's te hoeven lopen.

Wij roepen iedereen op, ongeacht de confessionele en politieke overtuiging, om onmiddellijk directe acties te ondernemen tegen de moorddadige politiek van de EU.

Watch the Med Alarm Phone

http://www.watchthemed.net/

info@watchthemed.net


Re: De EU doodt vluchtelingen: geen Frontex maar Veerboten!

Geen veerboten maar opvangen in eigen regio.

Re: De EU doodt vluchtelingen: geen Frontex maar Veerboten!

Dit probleem is alleen op te lossen door het USA imperialisme
voor eens en altijd uit te schakelen.
Een wereldfederatie van socialistische landen is de ultieme oplossing.

re:

Uit Cuba voormalige Oostbloklanden enz. is immers nog nooit iemand gevlucht.

Oostblok

Je maakt me niets wijs.
Ik ben vroeger zelf op bezoek geweest in de D.D.R.
bij een correspondentie vriendin.

Neen het is eerder vreemd dat de huidige machthebbers
in Nederland juist die vroegere Oostblok praktijken gaan overnemen.
Op locatie vrolijk op de foto met slachtoffers van het politieke beleid
maar wel eerst ervoor zorgen dat de rest van de plaatselijke bevolking
ver uit de buurt blijft.

Des te meer het bewijs dat na het stalinisme ook het kapitalisme zal verdwijnen.

Geen veerboten maar gratis vliegverbinding

Gezonken boot zat vol Bengalen.

Neue Flüchtlingskatastrophe

Neue Flüchtlingskatastrophe im Mittelmeer fordert 700 Tote
http://www.wsws.org/de/articles/2015/04/20/flue-a20.html

Die jüngsten Flüchtlingskatastrophen mit mehr als 1.200 Toten haben eine Verschärfung des Krieges gegen Flüchtlinge zur Folge. Der deutsche Innenminister Thomas de Maizière brachte die ganze moralische Verkommenheit und Heuchelei der europäischen Migrationspolitik in einem Interview mit dem der „Evangelischen Allianz“ nahe stehenden Magazin idea spektrum auf den Punkt: „Wir sollten nicht zur Geldvermehrung krimineller Menschenhändler beitragen. Wir müssen unsere Grenzen schützen. Es gibt kein Recht der freien Wohnsitzwahl in der ganzen Welt.“

Mit ihrer bewussten Entscheidung, die Seenotrettungsmaßnahmen im Mittelmeer einzustellen und Flüchtlinge zur Abschreckung ertrinken zu lassen, zeigt die EU ihr wahres Gesicht. Sie lässt die Menschen, die sie mit ihrer Kriegspolitik selbst zu Flüchtlingen macht, eher sterben, als dass sie sie aufnehmen würde.

Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd

De gemiddelde asielzoeker is niet altijd meer de 'zielige' asielzoeker.
http://www.volkskrant.nl/opinie/uitgeprocedeerd-is-uitgeprocedeerd~a3964...

Volkskrant

Tijdens de vredesdemonstratie in Den Haag 1983 droeg ik een
button met een zelfbedachte tekst op een groene button:
LEES DE VOLKSKRANT.
Daarop zei een jongedame:
"Dat bepaal ik gvd zelf wel."

Later kreeg ik ook minder respect voor de Volkskrant
vanwege artikelen van een zuurpruim, die tegenwoordig
nog steeds populair is bij de mainstreammedia.
Sarcasme was hem niet vreemd bij de Volkskrant
maar met sarcasme bereik je niets positiefs.

Tegenwoordig lees ik de Volkskrant helemaal niet meer.
Het pseudo-linkse karakter van weleer is er niet meer.
Ze laten nu hun ware aard zien.
Net als de pseudo-linkse politiek en de vakbonden.

Dat geldt ook voor de NRC.

De Volkskrant is toch in geen velden of wegen te vergelijken
met Der Spiegel in Duitsland.
Neen ik gebruik tegenwoordig alternatieve nieuwsbronnen.
Wat men in Nederland niet publiceert, lees ik wel
vanuit Duitse bronnen.

De Volkskrant wordt door mij niet meer serieus genomen.

" Wij eisen een met

" Wij eisen een met onmiddellijke ingang in te stellen directe veerbootverbinding voor vluchtelingen uit Tripoli en andere plekken in Noord Afrika naar Europa. " Daar mee eis je een nog veel grotere ramp. Het is bepaald niet uitgesloten als de druk op voorzieningen nog groter word in Europa en de " culturele verschillen " een nog grotere rol gaan spelen het richting etnische zuivering gaat.
Daar mee met jullie huidige opstelling tref je - als linkse activisten - o.a. ook de helft van de bevolking van Suriname die in NL verblijft. De mensen hier zijn die beter dan bijv. in Turkije ? Momenteel is er de serie Bloedbroeders op de VPRO http://www.npo.nl/bloedbroeders/19-04-2015/VARA_101372932 slechts een voorbeeld. In Zuid Afrika zijn met grote regelmaat aanvallen op migranten. De etnische zuiveringen op de Balkan gaan nog steeds door. Ik kan niet de toekomst voorspellen maar het is me wel duidelijk dat er een referendum niet alleen in NL moet komen bindend over hoe de migratie stromen aan te pakken. Om het tenminste nog een beetje beschaafd te leiden. Dat referendum zal er wel niet komen. Ik weet hoe ik denk over de toestroom en dat is negatief ik ben daar niet alleen in. No Borders is maar een zeer kleine minderheid. De vraag is wanneer de meederheid besluit dat het genoeg is en dat er gevochten moet worden voor het behoud van vrede en welvaart in West Europa.
Breedband Internet schijnt er aan te komen voor heel Afrika. Kunnen ze daar nog beter zien hoe het hier toe gaat negatief en positief. De grote toestroom is zeer bedreigend ook de zwakke ineffectieve reactie van de politici in NL en in andere w europese landen. Is er nog een andere keuze dan het doden van de migranten die toestromen of interneren zo als in Austalie op eilanden of inderdaad veerponten ? Waar bij veerponten uiteindelijk zo als geschreven ook mogelijk weer zullen leiden tot moord op grote schaal. NO Way You Will Not Make Nl Home ? Zet die Tweede Kamer maar op een bootje richting Afrika ? Ze verdienen het door hun besluiteloosheid en de gevolgen.
Ben jij bereid op die negers en arabieren die richting Europa komen te schieten ? Of moeten anderen dat voor jou doen ? Je wilt niet schieten en ook niet anderen laten schieten ? Dat betekend het opgeven van al je " zekerheden " . Metname als je toch al preqair bent Je zal het kleine beetje dat er dan nog is aan de onderkant moeten " delen "met mensen die zich niks van jou zullen aantrekken. De " elite " zal hun terras stoel op straat moeten intuilen voor een terras stoel achter een bewaakt hek en andere bewaking zie Brazilie Zuid Afrika en dergelijke . Verder zal het ze niet veel slechter gaan denk ik. Stop de massa migratie door internering zo als Australie doet te proberen dus op eilanden zo als nu al Lampedusa en geen toegang tot het vaste land van Europa.

Op de vlucht

Je gaat op geen enkele wijze in op de oorzaak, waarom burgers hun land ontvluchten.
De burgers gaan op de vlucht voor oorlog en geweld.
Het USA imperalisme wil de wereld veroveren en hebben daar allerlei plannen voor bedacht.
De wreedheden, waarmee dit gepaard gaat, dringt niet door tot de Nederlandse media.

Ik heb ook nooit in de Nederlandse media gehoord dat de Ebola crisis is ontstaan
omdat het Westen die landen qua grondstoffen heeft leeg geplunderd in het verleden,
waarbij ook de infrastructuur van deze landen ernstig werd ontwricht.

We moeten af van bekrompen discussies, waarbij we de kern van het probleem
buiten beschouwing laten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech