American Freedom Defense Initiative en Pamela Geller

Hier kun je discussieren over American Freedom Defense Initiative en Pamela Geller.
Wie organiseerde echter deze bijeenkomst en wat is de achtergrond van de organisatoren?

De bijeenkomst werd georganiseerd door American Freedom Defense Initiative (AFDI), deze club heeft Pamela Geller als boegbeeld. Naar eigen zeggen werd de bijeenkomst georganiseerd ter verdediging van het recht op vrijheid van meningsuiting. In dit geval werd die vrijheid gebruikt om de beste tekening van de profeet mohammed te kiezen.

De AFDI richt zich vooral op het ‘gevaar’ dat moslims voor de westerse wereld zouden vormen. De intellectuele kracht achter deze groep is Robert Spencer. Hij vreest een heimelijke overname van de Verenigde Staten en de weterse wereld door moslims. Hij gelooft dat gematigde moslims niet bestaan. Moslims die zeggen dat zij niet radicaal zijn ziet hij als verward over hun eigen ideologie of geslepen leugenaars die de wereldheerschappij nastreven. Mensen aan de ‘linkerkant’ van het politieke spectrum zoals de democraten in de VS en de sociaal-democratische partijen in Europa beschuldigt hij ervan de moslims vrij spel te geven om de westerse samenlevingen over te nemen. In plaats van vrees voor een joods-bolsjewistisch complot heeft hij (en daarmee de AFDI) een grote angst voor een islamitisch-socialistisch complot.

Hoe ver deze paranoïa gaat blijkt ook uit de uitspraken van Pamela Geller. Zij gelooft dat president Obama een moslim is die de wereldwijde jihad voert, hij zou ook een kind van Malcom X zijn. Verder zou de genocide op Bosnische moslims in Srebrencia volgens Geller een mythe zijn.

Met denkbeelden als dit is het niet raar dat de AFDI andere wereldvreemden als medestanders heeft, zoals Vlaams Belang en de English Defense league (EDL). Vanwege de steun aan deze laatste organisatie mogen Spencer en Geller het Verenigd Koningkrijk niet bezoeken. Na het verschijnen van foto’s van EDL leden met swastika’s, deed Geller dit af als het werk van infiltranten die de groep een slechte naam wilden bezorgen. De EDL heeft een zeer gewelddadig karakter en leden van deze groep hebben moslims en moskeeën aangevallen. Een associatie met nazisme, van in ieder geval enkele leden, is niet onaannemelijk.

Dit is niet de enige connectie tussen de AFDI en geweld. Zowel Spencer als Geller werden door Breivik instemmend geciteerd in zijn manifest. Toen Geller zich wilde distantiëren van Breivik plaatste zij een stuk waarin zij ook het zomerkamp van de Noorse arbeiderspartij bekritiseerde. Zo plaatste zij onder een foto van de deelnemers de tekst dat de gezichten van de deelnemers meer midden oosters of gemixt dan puur Noors zouden zijn. Verder zou het een antisemitisch indoctrinatie kamp zijn en toekomstige leiders opleiden, die verantwoordelijk zullen zijn voor de verdere toestroom van moslims in Noorwegen.
Ondanks haar distantiëringsverklaring plaatste zij in 2007 wel een brief van een Noor die zich zorgen maakte om islamisering en daarom wapens insloeg om zich daar tegen te verdedigen. Deze brief heeft zij zelf, om de schrijver te beschermen, geanonimiseerd. Later heeft zij veel van deze opmerkingen van haar blog verwijderd maar van het internet kan niets verdwijnen.

Hoewel de Islamitische Staat(IS) en haar medestanders gevaarlijk en ontzettende reactionair zijn, zijn zij die zich als hun echte en directe tegenstanders presenteren op zichzelf ook een gevaar. De denkbeelden van de AFDI, Spencer en Geller zijn ver verwijderd van de werkelijkheid maar dit weerhoudt ze er niet van geweld tegen moslims en degenen aan de linkerkant van het politieke spectrum die zij ervan verdenken de moslims te steunen aan te moedigen. Connecties met groepen als EDL en individuen die zichzelf bewapenen maken dit duidelijk.

Eng is dat deze connecties wereldwijd zijn en ook tot in Nederland reiken, zie de vriendschappelijke band met Wilders die de AFDI onderhoudt. Niet alleen sprak hij afgelopen zondag op hun bijeenkomst ook steunde Geller de verkiezingscampagne van Wilders.


Stop de demonisering van

Stop de demonisering van Wilders. Het lijkt er steeds meer op dat Wilders dagen zijn geteld dat hij binnenkort zal worden vermoord.
Wat zijn je bronnen ? Bijv. hoe kom je er bij dat die dame beweerd dat Obama letterlijk een kind is van Malcom X en niet figuurlijk gesproken ?
En dan om je een beetje in te dekken als geen aanhanger van de IS nog even er bij dat de IS niet deugd want " reactionair ".
Ik geen atheist in je ontdekken op basis van je bijdrage ben je een moslim ?

Hahaha. Maar serieus, de

Hahaha.

Maar serieus, de woorden in donkerrood en het symbooltje erachter zijn zogenaamde hyperlinks.
Als je daar op klikt kom je bij een artikel, uit die artikelen is de bovenstaande informatie ook te halen. Dat is dan ook de bron.

Als je zelf ook hyperlinks wilt leren gebruiken kan dat hier. Dan druk je dus op "hier" en krijg je een uitleg.

De gelinkte teksten zijn in het engels, maar met google translate krijg je er wel iets nederlands uit. Met een woordenboek erbij moet het te begrijpen zijn. Mocht de taal een probleem zijn.

ps. Niet iedereen (lang niet iedereen) die tegen Wilders is, is een moslim.

De moordenaar van Theo

De moordenaar van Theo citeerde Readers Digest tijdens zijn verdediging is Readers Digest daar mee een publicatie van en door moslim gekkies ? Breivik die de Donald Duck citeerd Donald tekenaars fatwa ? Je suis Donald Duck !

Is dit een argument? Of heb

Is dit een argument? Of heb je daadwerkelijke aanwijzingen dat de AFDI, Geller, Spencer en die hele zooi op een ander spoor zitten dan Breivik?

Het vrij media centrum staat

Het vrij media centrum staat er niet bekend om voorstander van het vrije woord te zijn.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech