Hoofdkantoor Siemens in Griekenland bezet

Hier kun je discussieren over Hoofdkantoor Siemens in Griekenland bezet.
Op hetzelfde moment als het kantoor van Siemens werd bezet, werd er een blokkade gehouden van de hoofdingang van het Griekse bedrijf Ellaktor SA, dat gespecialiseerd is in bouw en energie.

Volgens een verklaring die werd uitgebracht door de anarchistische en antiautoritaire collectieven die de gelijktijdige directe acties hadden georganiseerd, "Ontvangt Ellaktor S.A. als onderdeel van de lokale financiële elite grote bedragen geld van de EU, terwijl het betrokken is bij zo ongeveer elke grote bouwproject in het land, terwijl via de massamedia (tv-stations, kranten, websites etc.) die in bezit zijn van dezelfde eigenaar (Mpompolas) ze de bevolking ervan proberen te overtuigen dat er extreme bezuinigingen noodzakelijk zijn, die hebben geleid tot de humanitaire crisis en de overleving van de rijksten teneinde Griekenland binnen het neoliberale financiële systeem van de EU te houden.

Verder is de geschiedenis van Siemens nauw verweven met de geschiedenis van het kapitalisme in Europa. In 168 jaar is Siemens verwikkeld geweest in honderden gevallen van omkoping van ambtenaren op alle niveaus, grote milieurampen, en gruwelijke uitbuiting van arbeiders, terwijl het alle mogelijke steun heeft geschonken aan de Duitse nazi-partij en een omvangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het militaire apparaat van Hitler: Siemens had zijn eigen inrichtingen in Auschwitz en honderden gevangenen in het concentratiekamp hebben daar in de productie moeten werken.

Natuurlijk werd na de oorlog, zoals met de meeste Duitse bedrijven gebeurde, het nazi-verleden voor het gemak vergeten en werden ze zelfs vrolijk gesubsidieerd door het Marshall Plan (met belastinggeld van Amerikaanse arbeiders) om bij te dragen aan de ontwikkeling van West-Europa.

De kern licht voorbij de tv-shows, de verklaringen en allerlei alarmistische scenario's zoals een Grexit, zelfs voorbij het geval van de Griekse publieke schuld: de onderhandelingen zullen het leven en de toekomst bepalen van elke arbeider in Griekenland, en binnenkort elke arbeider in de Europese Unie (EU)

In deze klassenstrijd roepen vele anarchisten in Griekenland voor een verbond van Europese arbeiders, om de strijd aan te gaan tegen uitbuiting en slavernij van arbeiders in Europa. Het conflict gaat, ondanks de misleidende verklaringen, niet tussen Griekenland of Duitsland. De mensen in Europa, Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Franse etc. arbeiders hebben niets te verdelen".

De gehele verklaring in het Grieks: https://athens.indymedia.org/post/1544097/

Check hier de video: https://www.youtube.com/watch?t=136&v=8t2KYIRGvZE


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. dronken troll.

Re: Hoofdkantoor Siemens in Griekenland bezet

Doel was om zoals een verklaring dat beschrijft: "in het kader van de klassenstrijd solidariteit
te vragen van arbeiders in Duitsland en Europa in de strijd tegen het Griekse en Europese kapitalistische systeem".
******
Wat we in de Nederlandse media horen, is dat Griekenland aan zijn voorwaarden moet voldoen
van nog meer bezuinigingen maar dat kan helemaal niet want de bevolking wordt nu al tot wanhoop gedreven.

Dat betekent dat de grote politieke partijen internationaal niet alleen een dikke plank voor hun kop hebben
maar dat de politieke partijen tevens een gewetenloosheid tonen die overeenkomt met fascisme.
Tegelijkertijd staat men de omroepen te woord alsof er verder niets aan de hand is.

Siemens en de vernietigende Mega Dam in de Amazone.

Siemens is niet enkel een 'symbool' voor een groot kapitalistische instelling.
Zij zijn een actief onderdeel van een vernietigend systeem dat goed tot uiting komt in hun 'imperialistische', zo wat koloniale, of beter in deze tijd 'neo-liberale' projecten zoals de "Belo Monte' Dam in het Amazone regenwoud.

De strijd hier in de Amazone is urgent en 'NU'.
Solidarity there for with the Greek people and this action against Siemens and other bad captains of Capital Industry.

Op dit moment worden tien-duizenden indianen (gevestigt nabij de Xingu rivier) direct bedreigd met de 'zekere' overspoelling van het regenwoud, hun land als deze Dam in gebruik wordt genomen (en niet heel snel weg gehaald wordt).
Deze Hydro mega Dam, (waar Siemens direct aan mee werkt door hun diensten en goederen) genaamd de Belo Monte zal een enorm deel van het Amazone regenwoud compleet onder water zetten en daarmee zal alle natuur daar verdwijnen.

Een woordvoerder, CEO van Siemens zei op een 'protest'- congress (georganiseerd om de Dam te stoppen- maar tevens gebruikt om de mensen bezig te houden en zich als bedrijf verantwoordelijk en democratisch voor te doen.) het volgende:
'Siemens doet niets verkeerd daar, het is immers legaal' (terwijl een rechter nog onlangs beslist had de werkzaamheden moesten worden gestopt omdat de lokale gemeenschap was doodgezwegen en het project zelfs nog niet 'officieel' was goed gekeurd-niet dat ik een rechtbank/uitspraak wil aandragen als dan wel 'wettig' btw maar om de hypocrisie aan te duiden van Siemens Company.)

De indianen hadden volgens deze CEO van Siemens in Duitsland 'geen recht van spreken', dwz, als het project volgens hem legaal was, moesten ze maar hun biezen pakken daar. De grond in de Amazone is immers van o.a. Siemens uit Duitsland..logisch! Waarom zou die grond zijn van wat domme indianen zonder tanks en nationale vlag die ook nooit wettelijk beslag hebben gelegd op die grond.
De indianen kopen hun land immers niet...dom van ze, zou Siemens zeggen als deze stropdassen niet zo achterbaks waren.

De werkzaamheden van ook GDF Suez, bepaalde (S) banken-Chinese ondernemers/staatsbedrijven, Norte Energia (als 'geheel' van diverse Braziliaanse bedrijven en een van de grote lokale belanghebbers/bouwers van dit project) ging gewoon door.
Terwijl wij allemaal weten wat het plaatsen van enkel een dakkappel op je woning zonder gemeentelijke toestemming al tot een commotie kan brengen in Nederland. (weliswaar niet Brazillie)
Een dergelijk groot, destructief (voor de hele planeet) mega project gaat gewoonweg lekker door.

Koning' Willem roept ook nog eens op een zaken tournee aldaar: 'we mean business' en zal zich niet (zoals Prins Charles wel ooit doet btw) ene drol druk maken om de lokale bevolking, de uitbuiting, de vernietiging en vervuiling van het regenwoud.
Nee..hij bedoelt 'zaken doen!'
Teleurstellend als dat je oplossing is.
Met dezelfde leugens van economische vooruitgang (en vele storende stroom uit vallen) wordt de vaak arme bevolking gemanipuleerd, zodat ze hun eigen grond, land, regenwoud ,de rivieren zoals de Xingu (2de grootste rivier vd Amazone wordt compleet afgesloten zo), de werkelijke aderen van moeder aarde, graag verkopen aan deze leugenaars en grote bedrijven in de naam van 'groene hydro energie' en nieuwe (meestal tijdelijke in de constructie) banen en vooruitgang.
De enige die baat zullen hebben bij dit project zijn de leugenaars zoals Siemens die het nu verkopen en er meteen aan profiteren (want ooit zal het een dom project blijven dat enkel kost, de armen zullen er voor betalen zelfs...ook voor de achtergelaten troep in de dode toekomst)

Wederom prima verhaal

Bedankt voor het delen van deze belangrijke informatie.

"In 168 jaar is Siemens

"In 168 jaar is Siemens verwikkeld geweest in honderden gevallen van omkoping van ambtenaren op alle niveaus, grote milieurampen, en gruwelijke uitbuiting van arbeiders, terwijl het alle mogelijke steun heeft geschonken aan de Duitse nazi-partij en een omvangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het militaire apparaat van Hitler: Siemens had zijn eigen inrichtingen in Auschwitz en honderden gevangenen in het concentratiekamp hebben daar in de productie moeten werken."

Heel bizar. Een slachtoffer moest in de ochtend electrische schakelaars in elkaar zetten en in de namiddag, op dezelfde dag, werd het slachtoffer vermoord in een gaskamer, die door Siemens was geinstalleerd. Zie hier de haat van het grootkapitaal tegen de gewone arbeider.

Op Google vond ik materiaal waaruit blijkt dat Siemens ook betrokken was bij de Eerste Wereldoorlog.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech