De vluchtelingen van het Vluchtgebouw/Vluchtloods hebben een nieuw pand in gebruik genomen

Nieuws, gepost door: nn op 04/06/2015 06:08:31

Wanneer: 04/06/2015 - 21:32

De vluchtelingen van het Vluchtgebouw/Vluchtloods hebben een nieuw pand in gebruik genomen. Het adres is Pieter Calandlaan 1.


Het pand in Amsterdam Noord was te klein voor de grote groep die afkomstig was van het groters Vluchtgebouw aan de Jan Tooropstraat en bovendien tijdelijk. Het nieuwe pand is sinds vorig jaar leeg achter gelaten en heeft het stadsdeelkantoor destijds gehuisvest.

https://www.facebook.com/WijZijnHier/posts/972672226099674



Wie: 
nn

Illegalen We are Here kraken voormalig stadsdeelkantoor Nieuw-West

Een groep illegalen heeft vanavond het voormalige stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West gekraakt.
Het gaat om de groep vluchtelingen die vorige week vanuit het Vluchtgebouw naar Noord verhuisden. De zijdeur van het pand is vernield en geopend. De groep is inmiddels het pand binnengetreden.
De politie laat weten dat het pand al enige tijd leegstaat en dat de actie wordt gezien als een kraak en niet als huisvredebreuk. De politie onderneemt vooralsnog dan ook geen actie. Het is aan de gemeente om aangifte te doen.
De groep laat weten dat zij het pand in Nieuw-West hebben betrokken, omdat het gebouw aan de Vlierweg in Noord niet genoeg ruimte bood voor de tachtig vluchtelingen. Het pand in Nieuw-West is wel groot genoeg.

http://www.at5.nl/artikelen/143921/illegalen-we-are-here-kraken-voormali...



Wie: 
nn

Vluchtelingen bezetten stadsdeelkantoor Amsterdam

Gisteren, 22:24

De groep vluchtelingen van het vluchtgebouw tijdens een demonstratie. Dionne Stax/NOS

Een groep van 80 uitgeprocedeerde asielzoekers heeft vanavond in Amsterdam het voormalige stadsdeelkantoor van Nieuw-West bezet. De groep moest vorige week het zogenoemde 'Vluchtgebouw', verlaten omdat het gesloopt zou worden. Sindsdien heeft de groep in een filmstudio in Amsterdam-Noord geslapen.

In de filmstudio mocht de groep verblijven op uitnodiging van de eigenaar. Het was een noodoplossing en de studio was te klein om daar voor langere tijd te verblijven.

Volgens Marjan Sax, woordvoerder van de groep asielzoekers, is het niet gemakkelijk om in Amsterdam een pand te vinden om te kraken. "Omdat we alles zelf moeten doen, gaat daar tijd in zitten." Het voormalige stadsdeelkantoor is volgens Sax een "geschikt pand om te kraken", omdat het groot genoeg is voor de 80 asielzoekers.
Ontruimen

Bijkomend voordeel is volgens Sax, die lid is van de actiegroep We are here, dat het gebouw van de gemeente is en niet van een particulier. "De gemeente staat er anders in dan een particuliere eigenaar", wat de kans volgens Sax vergroot dat de vluchtelingen er voor langere tijd kunnen verblijven.

Er is politie aanwezig in het pand, maar volgens een woordvoerder houden de agenten voorlopig alleen de situatie in de gaten. "Wij constateren de kraak en dat er personen in het pand aanwezig zijn. Wij hebben dat gemeld bij de gemeente en die kan aangifte doen van de kraak. Dan pas komen wij in actie om eventueel te ontruimen."

De actiegroep We are here komt op voor uitgeprocedeerde asielzoekers die onderdak zoeken. In Amsterdam kraakte de groep verschillende panden, waaronder de 'Vluchtloods' en de 'Vluchttoren'.

http://nos.nl/artikel/2039583-vluchtelingen-bezetten-stadsdeelkantoor-am...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech