Sunday: noise demo at Kamp Zeist

Nieuws, gepost door: AAGU op 10/06/2015 06:10:55

Wanneer: 14/06/2015 - 10:52

We (Anarchist Anti-deportation Group Utrecht) are organizing this noise demo in solidarity with the undocumented migrants that are locked up in detention centre Kamp Zeist, and against the current migration politics in general. By making a lot of noise we definitely want to support the migrants, including the families who are also locked up in the so called 'child friendly' prison.


At Kamp Zeist, the Dutch government wants to build a new prison for families, to lock them up before deportation. For more information see the AAGU web site. Join the campaign against the detention centre for migrants and join the noise demo next Sunday.

Noise demo starts at on Sunday 14 June at 15.00 hours.

-----

Lawaaidemo bij Kamp Zeist
http://aagu.nl/2015/14-juni-lawaaidemo-kamp-zeist.html

Stop uitsluiting van vluchtelingen en migranten!

Na de succesvolle lawaaidemo van 26 april (https://youtu.be/0Ui1w0vde80) hebben we een nieuwe datum geprikt op 14 juni as. We hopen weer met velen lawaai en herrie te maken bij het vluchtelingen-detentiecentrum Kamp Zeist. Het doel van onze lawaaidemo's is altijd om in contact te komen met de gedetineerde vluchtelingen binnen. Dit is in het verleden al vaak goed gelukt. Ze weten zich een hart onder de riem gestoken en soms is er ook telefonisch contact geweest met binnen.

Het detentiecentrum ligt in het bos en je kunt er meer of minder omheen lopen. Aan de zijkant heb je behalve dat ze ons kunnen horen ook oogcontact met de aldaar (dat deel is een AZC) verblijvende vluchtelingen. Aan de achterkant staat een hele hoge muur, waardoor je elkaar niet kunt zien maar zij ons wel kunnen horen.

Komt allen, de continuïteit is belangrijk!

We verzamelen zondag 14 juni om 15.00 uur vlakbij het viaduct over de snelweg. Het is de Kampweg in Soesterberg. Ook de bushalte heet Kampweg. Neem van alles mee waar je herrie mee kunt maken: potten en pannen, fluitjes, muziekinstrumenten, megafoons of sirenes.

Vanaf station Amersfoort (busstation) gaat bus 52 om 14.40 uur, na het uitstappen uit de bus iets teruglopen. Vanaf station Utrecht (CS centrumzijde) gaat bus 52 om 13.43, na het
uitstappen in de rijrichting van de bus doorlopen. (Als je die bus neemt
ben je wel flink te vroeg: reis eventueel via Amersfoort).Wie: 
nn

Van Oosten - Verdienen aan vreemdelingenhaat

Claire Rodier is een Franse juriste die zich heeft gespecialiseerd in vreemdelingenrecht. Mede-oprichtster van Migreurop, een organisatie die zich het lot aantrekt van migranten die proberen zich in Europa te vestigen. Van haar hand verscheen in 2012 het boekje Xenophobie Business, a quoi servent les contrôles migratoires? 

Rodier beschrijft hoe enorm er wordt verdiend aan het vastzetten van vluchtelingen in detentiecentra, de gedwongen terugkeer van vluchtelingen en aan het buiten de grenzen van Europa houden van vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten. Het boekje is helaas niet in het Engels en Nederlands vertaald, zodat het hier en in de Angelsaksische wereld vrijwel onbekend is. Tegenlicht van de VPRO besteedde vorig jaar gelukkig aandacht aan Rodier.

Wat Rodier beschrijft is bar en boos. Het bewaken van de grenzen, het vastzetten en doen terugkeren van vluchtelingen is booming business. Het domein van een groeiend aantal  multinationals. Maar ook lokale ondernemers pikken een graantje mee. Bijvoorbeeld van de bouw van detentiecentra en het recruteren en opleiden van bewakingspersoneel.

De omvang van deze xenofobie business is volgens Rodier inmiddels zodanig dat het een invloedrijke pressiegroep is geworden die erin slaagt de politiek te bewegen tot een steeds strenger vluchtelingenbeleid, tot het eerder en langer vastzetten van vreemdelingen zonder papieren en tot steeds verdere uitbreiding van het bewakingsnetwerk aan de grenzen van Europa.

Rodier beschrijft vooral praktijken in de VS, Engeland en Frankrijk, waardoor je de kans krijgt om te denken of te hopen dat het toch in Nederland niet zo'n vaart zal lopen. Nou vergeet het maar. Als je een beetje gaat zoeken blijkt dat de multinationals die Rodier beschrijft ook in Nederland vestigingen hebben en dat de privatisering van detentiecentra ook in Nederland in volle gang is.

Bijzonder goed gedocumenteerd blijkt de actiegroep te zijn die ook weer a.s. zondag (om 15.00 uur) een lawaai-demonstratie bij Kamp Zeist organiseert om de vluchtelingen die daar zijn opgesloten te laten horen dat er mensen zijn die om ze geven en proberen een eind te maken aan de onmenselijke behandeling van vluchtelingen in Nederland (meer info: klikhier).

Klik je de site van de AAGU aan dan kan je een lijst met bedrijven bekijken die verdienen aan het opsluiten van vluchtelingen in Nederland (klikhier). Een lange lijst waar een flink aantal bedrijven op staan die ook regelmatig voor de gemeente Utrecht werken of waar de gemeente mee samenwerkt. Bijvoorbeeld: RoyalHaskoning, Peutz, Witteveenbos, Capgemini, Twijnstra&Gudde. 

Als wij in Utrecht iets meer zouden willen doen dan het lot van vluchtelingen beklagen en ze van bed, bad en brood voorzien dan zouden we de gemeente moeten zien te bewegen elke samenwerking op te zeggen met bedrijven die op één of andere manier een graantje mee proberen te pikken van de vluchtelingen- en vreemdelingenhaat. En de stap zetten om mee te demonstreren a.s. zondag bij Kamp Zeist!

Bron: Nieuws030Wie: 
nn

Puik stukkie hierboven, en dat voor een mainstreamkrant. Binnenkort ook opruiing aan de broek?

Voor de oproep, zie ook 'lawaaidemo 14 juni', https://www.indymedia.nl/node/28152 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech