Jitske's uitzetting is niet de eerste druppel van PVV Fryslan

Hier kun je discussieren over Jitske's uitzetting is niet de eerste druppel van PVV Fryslan.
Het is bij ons al lang bekend dat Jitske openbaar actief is bij Identitair Verzet met islamofobe berichten. We hebben PVV Fryslan hiervan op de hoogte gesteld. Aanvankelijk kwam er geen reactie maar nu is het toch eindelijk zo ver gekomen. PVV Fryslan zegt niets inhoudelijks over de uitzetting maar ze zullen haar bijdrages op Identitair Verzet niet gewaardeerd hebben omdat Provinciale Statenleden zich gedeisd moeten houden in controversiële uitspraken. Volgens de pers klaagt ze over het hufter gedrag in de fractie en dat zal gedeeltelijk waar zijn. Jitske vertelde dat ze afscheid heeft moeten nemen van haar koor Maranatha en misschien wel haar geloofsgemeenschap om mee te doen aan de Wilders' beweging in Fryslan. Klaarblijkelijk zijn de klachten over Jitske dusdanig toegenomen dat ze ook uit de PVV-fractie is gezet. In de Leeuwarder Courant van 11 juni noemt de commissaris van de Koning, John Jorritsma de heibel in PVV voor politiek 'beschamend'. Opnieuw verbrokkelt de PVV in Fryslan door personele kwesties. De geschiedenis herhaalt zich, oordeelt hij. In de vorige bestuursperiode viel de vierkoppige PVV-fractie uiteen tot vier delen. Statenlid Jitske is niet van plan haar zetel op te geven. Ze begint een eigen politieke partij n.l. de Fryske Freiheits Partij (Friese Vrijheids Partij).

https://hetzwarteschaap2015.wordpress.com i.s.m met AFA Fryslan


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll time.

waar slaat dit nou op ! Zeker

waar slaat dit nou op ! Zeker bij de verkeerde posting geplaatst !

Commentaar op aanvulling van nn

Wie: nn Jelle Hiemstra was de eerste PVV `er die uit de partij stapte nadat hij weinig of geen steun ondervond vanuit de partij, nadat hij mishandelt was.
Na de minder minder uitspraken van Geert Wilders volgden er nog twee Friese PVV statenleden en bleef alleen Max Aardema over. Diezelfde Aardema is nu de oorzaak van de uitzetting van Jitske. Ze heeft publiek gemaakt wat voor een dictatoriaal regiem Aardema er op na houdt en dat ze niet met een dergelijke man kan samenwerken. Jitske heeft wel te kennen gegeven er een harde islamofobe lijn te willen aan houden met haar nieuwe eigen partij. Haar postings op Identitair verzet passen daar wel bij en dus kunnen we stellen dat er een nieuwe extreem rechtse partij is geboren in Friesland !

@ nn De veronderstelde 'mishandeling', waarvoor nooit bewijs is gevonden, is geen reden dat Jelle Hiemstra eerder of later uit de Wilders' beweging stapte. De Wilders' beweging elders en in Fryslan blijft klungelig en introduceert grotendeels onbekwame politici. Volgens spindoctor Bosma is juist een gunstige opkomst van het 'stemproletariaat' ruim voldoende zodat de Wilders's beweging een virtuele politieke partij kan worden en blijven met steeds meer 'protest' stemmen. Hierdoor kan de Wilders' beweging de publieke opinie succesvol beinvloeden met islamofobe en racistische uitlatingen. Het centraal commitee van de Wilders' beweging kan zich momenteel niet gunstig uitspreken over de splinter reactie van allereerst PVV Fryslan en vervolgens Jitstke met haar sympathie voor Identair Verzet, totdat ze wellicht wel een gunstige netwerk aanspreekt. De opzet van o.m. spindoctor Martin Bosma daarentegen is dat hij op een of andere manier probeert te polariseren met zijn laatste publicatie. https://hetzwarteschaap2015.wordpress.com/pvver-martin-bosma-publiceert-... Hij zoekt moedwillig een politieke strategie waarin hij en zijn Wilders' beweging steeds racistischer durven te zijn. In Friesland zijn veel inwoners zich bewust van de Friese taal als 'culturele erfgoed' n.b. http://www.2018.nl Het is hier in Fryslan voor de Wilders' beweging een proeftuin om de Friese gemeenschap te kunnen polariseren. De Friezen zijn een taalminderheid in Nederland en veel Friezen zijn zich hiervan bewust. Het meerendeel van de Friese gemeenschap is niet racistisch maar de experimenten van Wilders' beweging leidden wel tot de oprichting van een absurde locale politieke partij zoals de Fryske Freiheits Partij (Friese Vrijheids Partij).

[don't feed the trolls]

[don't feed the trolls]

Rectificatie over deelname koor [zwart gedrukt]

Onlangs is de Statenlid Jitske Eizema uit de Fryske PVV-fractie gezet. Dat laat een woordvoerster van de Wilders’ beweging weten en er is niets gezegd over het hoe en waarom. “Dat is zo afgesproken met mevrouw Eizema”, aldus de woordvoerster. Het is bij ons al lang bekend dat Jitske openbaar actief is bij Identitair Verzet met islamofobe berichten. We hebben PVV Fryslan hiervan op de hoogte gesteld. Aanvankelijk kwam er geen reactie maar nu is het toch eindelijk zo ver gekomen.

PVV Fryslan zegt niets inhoudelijks over de uitzetting maar ze zullen haar bijdrages op Identitair Verzet niet gewaardeerd hebben omdat Provinciale Statenleden zich gedeisd moeten houden in controversiële uitspraken. Volgens de pers klaagt ze over het hufter gedrag in de fractie en dat zal gedeeltelijk waar zijn. Jitske vertelde dat ze afscheid heeft moeten nemen van het Koninklijk Toonkunst koor Concordia omdat de fractievergaderingen waren verplaatst naar dinsdagavond.

“Max Aardema heeft in haar verleden zitten graven”, aldus Jitske. “Ze heeft een nare scheiding achter de rug.” Op 13 april was er door bemiddeling van Harm Beertema afgesproken om voortaan niet meer over haar verleden te praten. (BNR radio interview) Wat is de daadwerkelijke reden? Nadien is Jitske opvallend genoeg nog wel weer op de fb van Identitair Verzet actief geweest. Klaarblijkelijk zijn de klachten over Jitske dusdanig toegenomen dat ze uit de PVV-fractie is gezet.

In de Leeuwarder Courant van 11 juni noemt de commissaris van de Koning, John Jorritsma de heibel in PVV voor politiek ‘beschamend’. Opnieuw verbrokkelt de PVV in Fryslan door personele kwesties. De geschiedenis herhaalt zich, oordeelt hij. In de vorige bestuursperiode viel de vierkoppige PVV-fractie uiteen tot vier delen. Statenlid Jitske is niet van plan haar zetel op te geven. Ze begint een eigen politieke partij n.l. de Fryske Freiheits Partij (Friese Vrijheids Partij).

Onlangs is Pier Visser no4 ook opgestapt!

Op 10 juni stelt de Leeuwarder Courant dat niet alleen PVV-statenlid Jitske Eizema uit de fractie wordt gezet. Pier Visser nummer 4 op de kandidatenlijst van de PVV voor de provinciale verkiezingen in Fryslan is inmiddels ook opgestapt. Maandag 8 juni liet hij nog weten de eerste opvolger te zijn voor een PVV-zetel in de Provinciale Staten van Fryslan. De kandidaat wil van de lijst geschrapt worden. Er zou een connectie zijn met een politiekwestie, aldus de berichtgeving. Het is bekend dat Pier Visser in Grijpskerk woont en hierdoor moet verhuizen om deel te kunnen nemen in de Provinciale Staten van Fryslan. Omdat Jitske uit PVV Fryslan is gezet eisen ze haar zetel op. Ze zeggen dat zij zich hiertoe heeft verplicht in afspraken met de PVV. Eizema is dat niet van plan. De daadwerkelijke reden waarom Pier Visser is opgestapt krijgen we niet te horen. Misschien dat het geen hoax is maar echt waar. PVV Fryslan is familie van elkaar! Is er een familie ruzie ontstaan? ‘Wij zijn bij de PVV één grote familie,’ aldus Max Aardema.

Re: Jitske's uitzetting is niet de eerste druppel van PVV Frysla

Ha, Indymedia is terug waar het weg was gebleven, gelukkig maar.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech