Update: Enter de Volvo Ocean Race (18-6-2015 Den Haag)

Nieuws, gepost door: Stop veryupping op 17/06/2015 06:08:08

Wanneer: 17/06/2015 - 21:23

Het is bijna zo ver en de actie “Enter de Volvo Ocean Race” gaat beginnen. Wie bereik met zijn piratenschip de Volvo Ocean Race-boten? En wie plant zijn piratenvlag hoog in de mast? Het is inmiddels duidelijk dat de Volvo Ocean Race-boten op donderdag (18-6-2015) tussen 20:00 en 1:00 binnen komen, later zullen er nog preciezere tijden duidelijk worden. Dus hou de website en sociale media van Stop Veryupping in de gaten!


De actie
Op het moment dat de eerste zeilboten van de Volvo Ocean Race de haven van Scheveningen binnenvaren is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen in bootjes, zwemmend, per vlot of luchtkussen de zeilboten proberen te bereiken, om deze vervolgens te enteren en de piratenvlag te hijsen. Wie dit lukt zal een mooie prijs ontvangen. Geen boot en piratenvlag, geen paniek er zijn nog enkele boten vlaggen beschikbaar! Neem voor de zekerheid droge kleren mee!

Tijd
Het precieze tijdstip van de binnenkomst van de Volvo Ocean Race ligt nog helemaal vast niet vast, die is afhankelijk van oa de wind. De zeilboten worden nu op donderdag 18 juni verwacht tussen 20:00 en 1:00. Blijf dus goed op de hoogte en volg ons op Twitter en Facebook en houd onze website goed in de gaten en zorg dat je zoals het er nu naar uitziet rond 19:00 in de buurt van de haven ben!

Startlocatie
De startlocatie om de Volvo Ocean Race te enteren kan je natuurlijk zelf kiezen, maar er zullen zich mensen verzamelen op het strandje bij de kom aan de Hellingweg. Bestudeer het kaartje, verken de omgeving en enter het elitefeest!

Website: https://stopveryupping.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/stopveryupping/
Twitter: https://twitter.com/stopveryupping

Op 18, 19 en 20 juni a.s. zal de Volvo Ocean Race een korte tussenstop maken in de haven van Scheveningen. De gemeente heeft nu al 700.000 euro gestoken in dit elitefestival. De Volvo Ocean Race is een kroonstuk op de veryupping van Scheveningen, terwijl de arme mensen in de kou blijven staan. Dit vraag om actie, en daarom roepen wij iedereen op om bij het arriveren van de boten in de haven de boten te enteren en de piratenvlag te hijsen. De haven is van ons allemaal, niet alleen van de rijken en hun tijdverdrijf. Let the games begin!

De gemeente Den Haag heeft er honderdduizenden euro’s in gestoken om de Volvo Ocean Race voor 24 uur naar Den Haag te krijgen, om zich zo op de kaart te kunnen zetten als “Wereldstad aan Zee”. Dit droombeeld van de gemeente Den Haag beperkt zich niet alleen tot de Volvo Ocean Race, want de gehele haven is al kapot gemaakt door prestigeprojecten voor de rijke elite. Zo zijn alle scheepswerven weggepest om plaats te kunnen maken voor yuppen appartementen, zeilcentra en luxe restaurants. Huizen waar wij Scheveningers niet in kunnen wonen, restaurants waar we niet kunnen eten en zeilcentra waar we niet aan onze boot kunnen klussen, simpelweg omdat het alleen te betalen is voor de allerrijksten. Zo worden wij, die niet beschikken over stapels geld, verdrukt door de grootheidswaanzin van beleidsmakers en projectontwikkelaars. Niet de mensen in Scheveningen worden beter van een zeilrace als de Volvo Ocean Race, en van de zogenaamde ontwikkeling van de haven. Het zijn de grote bedrijven en projectontwikkelaars die met bakken geld weglopen, en de wethouders die alleen handelen in hun eigen belang en naar de grootte van hun ego.Wie: 
nn

Beveiliging en politie bestempelen stand aan Hellingweg als verboden gebied.

Het strandje aan de Hellingweg waar veel Scheveneningers en hondeneigenaren graag komen word op dit moment totaal afgesloten met hekken. Hekken staan er normaal wel maar er komt een soort 2e verdedigingslinie. De politie verklaarden net tegen buurtbewoners dat het verboden gebied is en nu tot het festivalterrein behoord.

Zo ziet men maar weer Het elitefestival verdrukt al voor het begonnen is de Scheveningers.

Wij laten ons echter niet tegen houden. Morgen verzamelen voor "Enter de Volvo Ocean Race, gewoon op het strand, hek of geen hek, enteren gaat door!' (Of kies zelf een strategische plek rond de haven )Zie voor meer info over "Enter de Volvo Ocean Race op de link hier onder: https://www.facebook.com/events/709312499197248/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech