Update Demonstratie Den Haag: Justice for Mitch Henriquez

Hier kun je discussieren over Update Demonstratie Den Haag: Justice for Mitch Henriquez.
zo'n 300 mensen zijn op de been om gerechtigheid te eisen voor de laffe moord van 4 politieagenten op Mitch Henriquez. Een Arubaanse moterclub heeft zich aangesloten bij de demonstratie ook is er een minuut stilte gehouden voor Mitch. Er zijn vlaggen en banners aanwezig waaronder een banner met de text: "Stop Politiegeweld, Stop Racisme"


SOLIDARITEIT.

SOLIDARITEIT. EENHEIDSGEZINDHEID.

Ja. Daar kunnen blanke nederlanders nog wat van leren.

In het filmpje zie ik geen 10 mensen die opstaan, en vragen stellen of oom agent op zijn smoel meppen.

De algemene tendens bij reacties op nieuwssites is ¨Als je luistert naar een agent is er niks aan de hand. ¨

ja, inderdaad, het verschil is: De zwarte medemens realiseert zich dat hij een slaaf is van de politie, het systeem en de meester; de blanken zijn graag slaaf terwijl ze geloven dat ze vrij zijn en oom agent hun vriend is.

Het wordt tijd voor een revolutie.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Nee

De vernielingen moeten juist hier aangericht worden. En dan bij voorkeur op de stoep bij sneue types zoals jij.

.

.

mag deze racisitische

mag deze racisitische opmerkering verwijderd worden?

Beetje jammer van bovenstaand

Beetje jammer van bovenstaand racisme.

Geen mob rule geen

Geen mob rule geen eigenrichting. Niet de straat laten over nemen door het recht van de sterksten. Stop het geweld stel je terughoudend op en blijf thuis als je plannen hebt om te gaan rellen. Maar ik realiseer me dat kwaadwillenden die van de gelegenheid gebruik willen maken om zinloos geweld te gebruiken daar geen gehoor aan zullen geven. Indymedia.nl zou oproepen tot geweld moeten weren. Bedenk dat nu de focus komt te liggen op het geweld van rellers en dat de zaak van het overlijden van de festival ganger op de achergrond raakt daar door. Laat de zomer warmte tot positiviteit aanzetten en niet tot rellen geen Long Hot Summer graag dit is nog altijd NL en niet de USA.

Even een competetieve

Even een competetieve opmerking hierover: pacifisten zijn losers.

Niet mee eens. Er zal nu

Niet mee eens. Er zal nu langer aandacht zijn voor de dood van mitch als de zaak die leidde tot flinke rellen. Daarbij voeren de rellen juist extra druk op op de politie om een onafhankelijk onderzoek toe te staan omdat de rellen zich anders zomaar s zouden kunnen herhalen. Bovendien gelden ze als waarschuwingssignaal: Jullie komen er niet zomaar mee weg als jullie iemand doodmeppen. Was dit signaal niet gegeven, dan waren we weer een stap dichterbij een politiestaat.

De staat moet bang zijn voor het volk, niet andersom!

Het volk kan zonder de staat,

Het volk kan zonder de staat, niet anders!

De politiemoord heeft het

De politiemoord heeft het internationaal nieuws gehaald (< dankzij de "rellen") - VRT journaal BE (video, duur 1:32) :

Rellen na dood van arrestant op Haags muziekfestival > http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.39734?...

(Deze video gaat van plaats veranderen, die dan te vinden gaat zijn door "Rellen na dood van arrestant op Haags muziekfestival" in de zoekfunctie daar op die site in te gaan geven)

"Indymedia.nl zou oproepen

"Indymedia.nl zou oproepen tot geweld moeten weren."

Met zo'n algemene opmerking kan indymedia niks. Waar heb je een oproep tot geweld gezien? Wat staat waar geschreven, waarom vind je dat een oproep tot geweld? Wat defineer je overigens dan als geweld?

nn commentaar gevers m/v zouden niet moeten gaan kletsen over oproepen tot geweld zonder deugdelijke onderbouwing

Even de autopsie afwachten.

Even de autopsie afwachten. Mogelijk was de overledene een medicijnen of drugs gebruiker. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Kok_(kraker)

Ja en?

Ja en? Mag iemand vermoord worden dan als het een medicijnen- of drugs gebruiker was?

Je kent het begrip karaktermoord niet?

(Maar natuurlijk - stel je -, het was terecht dat Hans Kok vermoord is. Het was een druggebruiker. Die mogen vermoord worden)

N.a.v. commentaar op mijn

N.a.v. commentaar op mijn reactie " pacifisten zijn losers " Of pacifisten " losers " zijn wil ik in het midden laten. Ik ben in ieder geval geen pacifist.
Ieder die zonder toestemming mijn huurwoning binnen komt gaat gestrekt weer naar buiten. Maar de openbare ruimte dat is een ander verhaal daar zijn politie en justitie de baas.

Pacifoetsie

Tussen politie helm en kaakbeen past precies 1 straatsteen

Jouw moralistische en

Jouw moralistische en legalistische stelling is door de praktijk onderuit gehaald: Gisteren waren ze daar helemaal niet de baas van in de schilderswijk. En terecht. Hun de baas zijn heeft iemand de dood ingejaagd.

Re: Update Demonstratie Den Haag: Justice for Mitch Henriquez

Allereerst mijn diepe respect en medeleven voor de nabestaanden van Mitch Henriquez.

Het is triest wat er gebeurd is. Maar helaas wel voorspelbaar. Al een paar keer meegelopen tijdens demo' s tegen politiegeweld en nu, als buitenstaander, weet ik ook dat je voor hulp niet op de Heemstraat moet zijn in Den Haag. Wel wil ik er een symbolische EHBO post plaatsen. Een EHBO post voor de gewonden, fysiek en geestelijk. En preventie. Je weet dat wanneer je in aanraking komt met de dienders van de samenleving er een risico onvoorspelbaar aanwezig is. De videobeelden van de arrestatie liegen er niet om. Waarom is er voor de gearresteerde niet gezorgd voor professionele zorg? En waarom is er van die groep, tja hoe moet je ze noemen? Waarom is er niemand uit die groep ' dienders van de wet' in onze samenleving niemand geweest die zich hardop afvroeg: waar zijn wij in godsnaam mee bezig? Maar ze vragen zich niets af. Ze vragen zich waarschijnlijk al jaren niets meer af die mannetjes en vrouwtjes in hun kekkie zwart gele pakken. Wat moeten we doen? Een permanente symbolische EHBO post plaatsen naast het politiebureau Heemstraat of tijdens evenementen waar die zwartgeeltjes zijn. De zwartggeeltjes. Zouden ze lekker slapen? Hoe stop je dat gevoel weg als er iemand sterft onder jou handen. Deze beelden maken me kwaad.
Waarom vraag je je niets af wanneer iemand in jou handen bewusteloos is. Waarom deze reactie? Wat ziet hier achter? Wat maakt dat het systeem dit soort excessen niet corrigeert. Deze excessen bij de zwartgeeltjes speelt al een tijdje. Ze wanen zich onaantastbaar. Maar niemand is onaantastbaar. Niemand! Wat niet wil zeggen dat dit een oproep is om meer geweld. Integendeel, het geweld verafschuwend, maar de machteloze woede begrijpend gezegd hebbende.
Waar de onverschilligheid begint, de medemenselijkheid niet meer wordt bemind. Zwart geeltjes neem verantwoordelijk en stop hier mee! Stop met dat stompzinnige racistische geweld. Denk na over dat ziekmakende onderbuikgevoel wat u drijft en stop met liegen. Het is een oudje maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech