Verzet in Crooswijk, Rotterdam: Kraken gaat door!

Nieuws, gepost door: nn op 04/07/2015 07:04:46

Wanneer: 04/07/2015 - 14:52

Medewerkers Woonstad Rotterdam denken boven de wet te staan!


In Crooswijk Rotterdam zal door de woningcorporatie (Woonstad Rotterdam) grootschalige vernietiging van sociale huur plaatsvinden. Zij hebben al een groot gedeelte van de wijk gesloopt, waarna bleek dat zij geen geld hadden om woningen terug te bouwen, hierdoor is de helft van de wijk nu gereduceerd tot een grote zandvlakte.

Omdat Woonstad Rotterdam van de gemeente niet nog meer mag slopen wil zij woningen gaan verkopen en opknappen voor particuliere huur. Een groot gedeelte van de wijk was daarom al door hen ontdaan van reguliere huurders, waarna de wijk voornamelijk bewoond was door anti-krakers, tijdelijke huurders, gelegaliseerde krakers en natuurlijk ook tientallen krakers, waaronder ikzelf.

Vanaf februari dit jaar zijn er brieven verstuurd dat de woningen verlaten moesten worden, met een datum die met elke volgende brief weer opschoof. De laatste brief die op het al drie jaar gekraakte huis ontvangen is, was van een advocatenkantoor die aangaf dat als de woning niet voor 31 mei was verlaten er een rechtszaak gestart zou worden. De rechtszaak is nog steeds niet geweest, dus is de woning logischerwijs ook niet verlaten.

Op 17 juni bleek er een lekkage in de woning boven het betreffende kraakpand te zijn. De hoofdkraan bevindt zich in de gekraakte benedenwoning woning. De wijkagent (Sander Boer) heeft samen met Niels van Ham, medewerker van Woonstad Rotterdam de voordeur opengebroken. Ze hebben de hoofdkraan dichtgedaan en zijn door alle kamers in het huis gelopen en hebben het briefje dat het huis bewoond was van de deur afgetrokken. Vervolgens zijn er nieuwe sloten op de deur geplaatst, waardoor de bewoners geen toegang meer tot het huis of hun spullen hadden. De krakers hebben daaroverheen een ander slot geplaatst, zodat Woonstad Rotterdam er ook niet meer in kon zonder het nieuwe slot ook te moeten vernielen. Op de deur zat een briefje van de wijkagent, dat de nieuwe sleutel bij Woonstad Rotterdam kon worden opgehaald. Woonstad Rotterdam weigerde dit echter te doen en Niels van Ham wilde niet aan de telefoon komen. De bewoners hebben maar liefst drie terugbel verzoeken ingediend waar hij niet op heeft gereageerd.

Pas op dinsdag 30 juni belde hij een van de bewoners, nadat een buurtbewoner hem had aangesproken. Op 2 juli konden de krakers langs hun huis komen om dat leeg te ruimen volgens Niels van Ham. Zij zijn toen binnen geweest en hebben foto’s gemaakt van de situatie en een briefje op de deur gehangen dat het huis bewoond is en dat er huisvrede heerst. Zij hebben nog steeds het door hen geplaatste slot op de deur, en Niels van Ham heeft daarna weer een stalen deur op slot gedaan, die over de voordeur heen zit. Hiermee ontzegt hij opnieuw de toegang tot het huis en de spullen! Zo maakt hij zich naar het idee van de krakers, die inmiddels advies hebben ingewonnen bij een advocaat, schuldig aan huisvredebreuk, vernieling en verduistering, waarvoor dan ook aangifte gedaan zal worden.

Dit gedrag is tekenend voor de manier waarop Woonstad Rotterdam omgaat met bewoners, zij denken boven de wet te staan en hebben de afgelopen jaren in samenwerking met de politie illegale ontruimingen van diverse woningen in de wijk uitgevoerd.

Dit soort gedrag zal niet meer getolereerd worden, kraken gaat door!Wie: 
nn

Zelf ben ik voor het kraken! Echter woon ik zelf in een koopwoning, omdat het simpeler makkelijk voor mij is. Ik woon ook niet in de stad, maar vroeg mij af waarom wordt er eigenlijk altijd in de stad gekraakt?

Hier op het platteland staat ook relatief veel leeg, echter niet altijd woningen maar ook bedrijfspanden. Is het niet handig voor de krakers als dat ik een lijst maak van eventuele panden die leegstaan. Hier kan men namelijk ook makkelijk iets biologisch beginnen, want op het platteland is er grond zat.

Succes met verder met kraken. Stop het kraak verbod! En kraken gaat door.Wie: 
nn

Ik woon in een gekraakte boerderij op het platteland en het is geweldig ! Land en vrijheid !!

Ja kun je een lijst maken van lege woningen en geef het aan de dichtstbijzijnde kraakspreekuur . Jammer dat de kraak forum dood is .

Nou ja woningcorporaties gedraagt ​​zich als idioten . Maar leuk om te horen zijn er nog kraakpanden in Crooswijk , ik dacht dat alles was al ontruimd toen de trapezium werd gesloopt .Wie: 
nn

Aan nn 05/07/2015 - 12:22 hierboven,

Het is een misvatting te denken dat er enkel in de steden wordt gekraakt. Van oudsher wordt, en werd, er ook veel elders gekraakt.

Wel is het natuurlijk zo dat waar er meer mensen wonen, er meer gekraakt zal worden; en dat daar ook de woningnood nijpender zal zijn; en dat er nu eenmaal een trek is van het platteland naar de steden, niet andersom.

Als je informatie hebt over leegstaande panden, zal dat vast welkom zijn bij geschikte kraakgroepen e.d., hoewel die zelf ook wel hun ogen zullen openhouden; maar het openbaar delen van zulke informatie zal averechts werken, immers je attendeert daarmee de eigenaars en/of overheid op het feit dat hun object genoemd is als mogelijk kraakdoelwit.Wie: 
nn

Dit is overigens niet de eerste keer dat Woonstad Rotterdam zo'n intimiderende truuk uithaalt. Een aantal jaren geleden werd een huurder in een (inmiddels gesloopt) blok in Crooswijk verrast met een metalen deur op zijn woning. Hij moest de kerstdagen elders doorbrengen omdat hij geen toegang tot zijn eigen woning kon krijgen. Het verhaal is opgetekend door Sara Klaverdijk in haar boek 'Is dit onze terugkeergarantie', in het hoofdstuk "Tetes Tomasowa bracht dakloos de kerstdagen door ".Wie: 
nn

Ondertussen heeft VESTIA in Rotterdam Noord voor de 2de keer in 1 week ook pandjes dicht geplankt, en dat terwijl er al 1-3 maanden bewoning was.
Afgelopen woensdag heeft VESTIA ism de politie rotterdam van 2 woningen de voordeur geforceerd. Bij het 2de pand werd gekonstateerd dat er bewoning was, maar in het 1st was ook duidelijke bewoning. VESTIA heeft op VIER voordeuren een hangslot geplaatst maar aangezien de bewoners nogsteeds de sleutels van de gewone sloten hadden zijn de HANGsloten in ongebruik genomen en werden de gewone sloten weer gebruikt. vandaag bleek dat er weer 2 voordeuren zijn afgeplankt met (populieren)multiplex.

VESTIA is bekend van een MILJARDEN fraude waarbij 22 miljard euro in beleggingen werd 'geinvesteerd' wat resulteerde in een VERLIES van minimaal 2 miljaard. toch RAAR dat een woningbouwverening ZOMAAR ZOVEEL geld kan kwijt raken...

http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-05-09/vestia-asks-court-to-v...Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech