Directe actie! Timmermans wil meer razzia's en deportaties

Hier kun je discussieren over Directe actie! Timmermans wil meer razzia's en deportaties.
“Cruciaal” noemt hij het, en het moet “strenger”: het deporteren van 'asielzoekers' die zijn afgewezen. Dat zal deze witte eurocommissarig met zijn vele onderscheidingen wel eens even bepalen. De buitengrenzen moeten ook beter bewaakt. Nog meer geld, geweld, hekken en NATOdraad ertegen aan. Nog meer doden door de inzet van grensleger Frontex.
Terwijl mensen als Timmermans carriere maken, trappen ze al opklimmend in de maatschappelijke en politieke ladder hard naar beneden. Af en toe even doen alsof ze redelijk zijn. We gaan wel als EU 32.000 'asielzoekers' opvangen die het echt verdienen. Jaja. Ook dat bepalen 'wij' als Europa: wie het wel verdienen. Daarvoor hebben we een IND die zodanig 'zorgvuldig' screent op toelating in ons fort dat we mensen zonder scrupules de dood in blijven sturen omdat ze niet over voldoende bewijsmiddelen beschikken om het de IND te behagen deze voor 'echt' of 'waar' aan te nemen. Wie geld, middelen en macht heeft, bepaalt wie er creperen en wie er profiteren.

In Engeland werd vorige week met succes een razzia onder migranten gesaboteerd. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen: directe actie kan levens redden! Banden lekgestoken en smerissen met eieren en fruit bekogeld. Maak het ze zo moeilijk mogelijk. Het kán! Meer migranten zouden zijn gearresteerd als mensen waren blijven toekijken. De tijd van rechterlijke uitspraken afwachten, is allang voorbij. We kunnen ons niet neerleggen bij het geweldsmonopolie van de staat. We kunnen ons niet neerleggen bij de macht van lieden in toga's in paleizen van justitie om mensen op te sluiten en te deporteren. Aan hen kunnen we de vrijheid niet overlaten. Het is dan al te laat.
Maar wat kun je doen tegen onaangekondigde razzia's? Een alarmlijn voor razzia's in het leven roepen, lijkt me een goed idee. Het 'sneeuwbal' effect van elkaar bellen/texten/whatsappen etc. Ik brainstorm maar even in het openbaar, denk en doe vooral mee. Mensen zullen zich moeten organiseren vanuit hun eigen bestaande sociale netwerken. Van daaruit kan het verder groeien. We mogen het er niet bij laten zitten. Direct reageren werkte in Shadwell, dus waarom zou het hier in Neederland niet kunnen? Waar anders zijn moderne middelen als smartphones en sociale media goed voor? Voordeel van de situatie in het Engelse Shadwell was dat het kennelijk in een migrantenbuurt bij een markt gebeurde. Iedereen was er snel bij. Probeer je dit voor te stellen bij de Dappermarkt in Amsterdam! Maar niet alleen daar! Het gaat om de wil en de moed om in verzet te komen.

De Dienst Terreur &Verrek (DT&V) hanteert smerige methodes om mensen het land uit te kunnen gooien. Nog altijd kunnen zij ongestoord hun gang gaan. Een WOB verzoek van Doorbraak legde de vuile praktijken van de dienst bloot, waarvan we eigenlijk al wisten: snoepreisjes voor buitenlandse ambtenaren en chantage met ontwikkelingshulp zijn kernwaarden voor deze dienst. Dat is dus wat vooraf gaat aan de razzia's, de huisinvallen. Dat is wat vooraf gaat aan racistische ID controles op straat, doden in politiehanden en gevangenissen. Dat is wat vooraf gaat aan geboeide en geknevelde deportaties: je reinste omkoperij. Dat is wat Frans Timmermans graag nog veel meer ziet gebeuren. Hoe maken we het deze dienst onmogelijk, in elk geval moeilijk? Hoe zetten we Frans en zijn medeplichtigen aan de toenemende apartheid de voet dwars? Door hier en nu in actie te komen, daar waar beleidsmatige misdaden worden ontworpen en uitgevoerd.

Hoe voorkomen we de bouw van een nieuwe grensgevangenis op Kamp Zeist? Hoe voorkomen we de ongegeneerde deportatie van zelfs
kleine kinderen? AAGU publiceerde onlangs wie er verantwoordelijk is/zijn voor de bouw van de 'gesloten gezinsvoorziening'. De planners, uitvoerders, bouwers, de verantwoordelijken hebben een naam, een gezicht gekregen. Ze vinden vast dat ze goed 'werk' doen. Ze bouwen toch een humane en kindvriendelijke gevangenis? Wat er met die mensen gebeurt, is hun zaak niet. Het is meer dan tijd en nooit te laat om deze detentie- en deportatieprofiteurs te laten voelen wat het betekent om bloed aan je handen te hebben. Het is meer dan tijd en nooit te laat om te zorgen dat zij hun 'werk' niet kunnen doen, door het te saboteren.

En de misdadiger Frans Timmermans? De aanjager van de jacht op vluchtelingen, de deportatie opruier van de PvdA? De Europeaan der Europeanen? Kan iemand die man asjeblieft arresteren, opsluiten en deporteren naar Servië? Laat hem zelf maar eens ervaren hoe het is om voor een hek te staan waarachter zich het leven bevindt dat hij zoekt. Want laten we eerlijk zijn: niet de migranten zijn het probleem, maar mensen als Frans Timmermans en Klaas Dijkhoff en al die andere zich achter 'de politiek' verschuilende lieden die zich slechts bekommeren om het welzijn van 'ons' Europeanen, of 'ons' Neederlanders.

De bouw van Fort Europa moet worden gestopt en de hekken en muren gesloopt: van Shadwell tot Kamp Zeist! Voor de vrijheid! De onvoorwaardelijke vrijheid!

Joke Kaviaar, 30 juli 2015


" Het gaat om de wil en de

" Het gaat om de wil en de moed om in verzet te komen. " Citaat uit oproep van Joke. Of iemand die zich Joke noemt what ever. Verder vraagt Joke zich af waarom " verzet " wat elders plaats vind niet in Nederland zou kunnen.
Daar raak je wel wat en het heet zingeving."Verzet " als zingeving als inhoud geven aan je leven. Een van de mogelijkheden een van de vele life styles.
Zo als drugs er een is drugs gebruik als inhoud van een leven. Met name als er verder geen perspectief is anders dan - misschien - takken rapen met een Bijstand uitkering / Participatie wet en dat dan ook echt omdat er niks anders meer is. Ook geen "vrijwillierswerk " omdat je nergens past en je nergens een plek vind. Of afgekeurd zijn voor alle werk. Als je dat "verzet " van Joke ook geen perspectief vind wat dan ? Ik pleit voor legalisering van drugs ook van de "harde "maar dan wel gecontroleerd gebruiken. Bijv. een legale mogelijkheid om een groot deel van de dag en nacht " elders " te vertoeven in een legale gecontroleerde drugs roes omdat je er nog niet aan toe bent definitief afscheid te nemen van het leven.
Niet in een portiek maar in een prettige omgeving in de winter verwarmd in de zomer niet te warm. Je begrijpt dat ik vind dat er geen perspectief is niet voor mij
niet voor velen in Nederland. Ik ben klaar met dat verzet van Joke het leid nergens toe anders dan dat Joke er inhoud mee geeft aan haar leven.

zoals de waard is...

Als jij verzet ziet als alleen maar lifestyle, is dat jouw zaak. Niet de mijne. Ik ben je spiegel niet. Dit raakt gelijk de kern van het probleem: wanneer verzet alleen je lifestyle is, kun je er net zo makkelijk afstand van doen als van een versleten jas.

Geen draagvlak voor 'meer vluchtelingen'

Volkskrant-enquête onder Nederlandse bevolking
http://www.volkskrant.nl/buitenland/geen-draagvlak-voor-meer-vluchteling...

msm

dus? wat is je point?
de mainstream-media schrijft het, dus het is "de waarheid"?

"don't blame me, ik zeg alleen maar wat de meerderheid denkt". Zo'n techniek is het, die linkjes naar msm-artikelen. Techniek die vooral toegepast worden door mensen die dingen roepen waarvan ze zelf haarfijn aanvoelen dat er geen iota van klopt, maar die zich wel op allerlei manieren proberen in te dekken tegen de consequenties die het roepen van dat soort dingen in zich draagt. Don't blame me.

Los van het feit dat 'de meerderheid' sowieso een totaal irreëel begrip is, dat tot in den treure toe uitgemolken en misbruikt wordt, is het al helemáál niet zo dat een gemiddeld krantenartikel in een gemiddelde krant kan pretenderen daar een beeld van te geven.
2084 mensen die een enquete invulden, dat is 0.0124% van 'de nederlandse bevolking'. Representatief? Ook als die enquete wordt gepresenteerd onder de titel 'minder, minder, minder'? (hoeveel PVVstemmers en ander rechts gebroed zouden méér geneigd zijn om zo'n enquete in te vullen?) En van de geënqueteerden, hoeveel daarvan worden al jaren gebrainwashed door onzin-artikelen en -cijfers in diezelfde mainstreammedia? Hoe suggestief waren de onderzoeksvragen en hoeveel echte keus lieten de enquetevragen? Iedere stelling kan tegenwoordig 'bewezen' worden in de overvloed aan elkaar tegensprekende, gesponsorde en slecht opgezette "wetenschappelijke onderzoeken". Roep dat de zon blauw is en binnen een dag heb je op internet enquetes, onderzoeken en essays gevonden die bewijzen dat dat zo is.
Kortom, inhoudsloos gelul.

Maar daar gaat het ook niet om. Kennelijk wil je graag je mening geven, alleen doe je net alsof het geen mening is, maar een feitelijke waarheid. En dat is een beetje lafjes.

msm

In de msm lezen we dagelijks over de opwarming van de aarde. Zal dus ook wel niet waar zijn.

Kennelijk wil je graag je

Kennelijk wil je graag je mening geven, alleen doe je net alsof het geen mening is, maar een feitelijke waarheid. En dat is een beetje lafjes.

Ah net als jij en JK altijd doen bedoel je?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech