Beveiliging Het Loo grijpt hardhandig in bij fotoactie bij Gouden Koets

Hier kun je discussieren over Beveiliging Het Loo grijpt hardhandig in bij fotoactie bij Gouden Koets.
De tekst op de borden waren als volgt: “Geen restauratie maar eerlijke informatie”, “De Grauwe Koets is…”, “…bloedgeld en koloniaal geweld”, “Verheerlijken van kolonialisme” en “Liegen over het verleden”.

Het werd al snel duidelijk dat de beveiliging niet voorbereid was op dit soort situaties. De beveiliging werd agressief. Een paar seconden nadat het vreedzame, stille protest van start was gegaan, begonnen de beveiliging en sommige omstanders hardhandig te duwen en te trekken aan de actievoerder met de teksten en aan de actievoerster die de foto maakte. Op een paar pijnlijke plekken na, zijn ze er goed vanaf gekomen. De hoofdbeveiliger heeft een arrestatie voorkomen en toegegeven dat de beveiliging een fout heeft gemaakt met hun onprofessioneel gedrag. Uiteraard vinden wij het belachelijk dat vrijheid van (vreedzame) meningsuiting met geweld wordt afgestraft. Kom daarom je support tonen op het Museumplein in Amsterdam op 5 september!

http://www.doorbraak.eu/beveiliging-het-loo-grijpt-hardhandig-in-bij-fot... (met filmpje)

====================================================================================================

Oproep voor nieuwe actie!!

Op zaterdag 5 september organiseert actiegroep De Grauwe Koets een demonstratie op het Amsterdamse Museumplein tegen de Gouden Koets. Op de koets staan panelen met racistische afbeeldingen waarop het koloniale verleden verheerlijkt wordt. De actiegroep, waarin ook Doorbraak meedoet, vindt het schandalig dat de koning rondrijdt in een koets waar koloniale propaganda wordt vertoond, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De actiegroep pleit ervoor om de koets in een museum te zetten, waar hij kan dienen als educatiemateriaal. Een museum is de enige juiste context om de koets te vertonen.

Demonstratie tegen de Gouden Koets
Zaterdag 5 september
Van 14:00 tot 15:00 uur
Museumplein, Amsterdam

Sprekers: Marjan Boelsma, Stacey Esajas, University of Color, BNice (spoken word)
De demonstratie wordt muzikaal begeleid door Faja Creation Brassband.

Eerder publiceerde de actiegroep al een open brief tegen de koloniale propaganda op de Gouden Koets. Die was mede ondertekend door achttien anti-racistische en anti-koloniale organisaties en vijf historici. De mensen van De Grauwe Koets voerden eerder actie tegen de propagandafilm “Michiel de Ruyter”. Zowel bij deze film als bij de Gouden Koets richt de kritiek zich op het verheerlijken van het koloniale verleden van Nederland.

http://www.doorbraak.eu/5-september-amsterdam-demonstratie-tegen-de-goud...


Gouden Koets

Gesciedenis moet maar uitgewist worden net zoals de IS en de Talibaan doen.

Misschien moeten we de

Misschien moeten we de grachtengordel ook opblazen, is tenslotte met bloedgeld opgebouwd.

Nee joh

Die koets komt toch gewoon in een museum? is niet echt uitwissen als je het mij vraagt. Je kan hem nog terugvinden, met onderbouwd verhaal waarom hij zich daar bevind (geschiedkundig verhaaltje erbij)

Als het enigszins vergelijkbaar was met de IS en de Talibanaan, dan zou het desbetreffende museum waar de gouden koets in terecht komt, worden opgeblazen of geplunderd ( en vervolgens wordt de koets op de zwarte markt gezet voor rijke oligarchen)
Bij het treffen met beter weer, ontnemen deze radicale doerakken je enkel de mogelijkheid om naar het museum te gaan.

Laten we in jouw geval maar hopen dat deze acties van de grauwe koets, onze neue Niederländische rote armee fraktion, worden uitgevoerd op een mooie zonnige zomerdag, met tempraturen van rond de 30 graden met een druilerige westenwind.

Salaam Alaikum

don't feed the trolls'

@neelie smoes: zo is het maar dat weet die troll ook heel goed. Als je 'm gewoon negeert wordt ie na een paar uur weer gewist, no sweat.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech