'Wij Stoppen Steenkool' bezet PvdA partijbureau in Amsterdam

Hier kun je discussieren over 'Wij Stoppen Steenkool' bezet PvdA partijbureau in Amsterdam.
Na het geluidsprotest droegen de 'Wij Stoppen Steenkool' demonstranten onderdelen van het boek 'This Changes Everything' van Naomi Klein voor. "Het is duidelijk dat hetgeen als crisis gedefinieerd wordt meer een uitdrukking van macht en prioriteiten is dan van harde feiten. Maar wij hoeven geen passieve toeschouwers te blijven: politici zijn niet de enigen die een crisis kunnen uitroepen. Massabewegingen van gewone mensen kunnen dat ook. Op het moment dat er genoeg van ons zijn die niet meer wegkijken en besluiten dat de klimaatcrisis een crisis is die een aanpak verdient die het Deltaplan doet verbleken, dan zal er iets veranderen. De politieke klasse zal moeten reageren, zowel door financiële middelen beschikbaar te maken als door de zogenaamd onschendbare regels van de vrije markt aan te passen, die keer op keer toch zo rekbaar blijken wanneer de belangen van de elite in gevaar komen."

Isabel van Scheuten, woordvoerder van Wij Stoppen Steenkool: "Wij beschuldigen de PvdA er van om dodelijke politieke spelletjes te spelen met onze toekomst en die van komende generaties. Ondanks haar altijd mooie woorden handelt de PvdA in de praktijk niet naar de hoge urgentie van de klimaatcrisis en stelt zij betekenisvolle actie zo lang mogelijk uit. Terwijl de emissies van broeikasgassen en de mondiale temperatuur ieder jaar nieuwe records bereiken, maakt deze regering het meer dan duidelijk dat zij de ongekend grote uitdaging van zichzelfversterkende klimaatverandering niet wil of niet kan aanpakken. Daarom roepen wij hier in het hoofdkwartier van de PvdA de klimaatnoodtoestand uit en dragen wij oplossingen aan die op korte termijn haalbaar en nodig zijn. De eerste urgente stap is de onmiddellijk uitfasering van alle steenkoolcentrales, de grootste bron van CO2 uitstoot in Nederland en wereldwijd. Wij moeten daarbij niet de ene vieze en eindige grondstof verwisselen voor een andere, zoals gas uit het door aardbevingen geteisterde Groningen of risicovolle kerncentrales. In plaats daarvan moeten wij snel handelen en substantiele maatregelen nemen met het doel om in 2050 volledig fossielvrij te worden.

Livestream van de actie is te volgen op: http://bambuser.com/v/5764799 (door @suysulucha)


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

moet men toch ergens

moet men toch ergens beginnen. super tof dat er wat gebeurd, en dat wat er in hambach forst gebeurd en ende gelande zich ook voortzet one way or another in nederland.
kunnen we allemaal wel zeggen dat het echte gevecht op de straat is, maar een radicale actie is niet altijd een goede actie, een goede actie is een effectieve actie (of super gaaf en adrenaline enzo). als je meer brandende politie autos ziet, brand er een paar af en zet wat fotos op indymedia en dan kunnen alle mensen die dat dan weer te radicaal vinden daar over zeuren, of beter nog, laten we elkaar acties bekritiseren, maar niet afkeuren of afzeiken want het is super saai en cliche.

daarnaast ken ik heel wat kut hippies die na een beetje politie repressie een hele andere mening hebben dan daarvoor. wees blij dat mensen nogges wat doen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Niet zo effectief dat trollen.

im=powertrippen

"trollen" lijkt me nou juist het woord voor wat jullie doen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech