Liefdadigheid of rechten. Steun 100 % Vegan initiatief.

Opinie, gepost door: Raymond 100 % Vegan initiatief. op 12/03/2012 03:04:33

Mijn reactie op de bericht op Indy heropening Weggeefwinkel Haarlem en bezoek burgemeester Haarlem aan Weggeef winkel heb ik bij de opinie stukjes gezet.
Het is ook een oproep van mij. Ik weet gewoon niet hoe verder met dit initiatief.
Groeten van Raymond - 100 % Vegan initiatief.

Liefdadigheid of rechten. Steun 100 % Vegan initiatief.
Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die schrijven dat een bezoek en goedkeuring door burgemeester niet deugen. De Bijstand staat onder grote druk al jaren. Er blijft een groeiend aantal mensen niks anders dan de Voedselbank. Of erger dumpster diven - skippen waarbij ze mogelijk nog een betere kwaliteit aantreffen dan wat de Voedselbank Haarlem uitdeeld. Helaas heb ik ervaring op gedaan in 2007 met die Voedselbank. Ik kreeg BESCHIMMELDE worst uitgedeeld. Kan dodelijk zijn volgens mij. Toen ik er wat van zei kreeg ik een grote bek van een leidinggevende Voedselbank Haarlem. De Voedselbanken zijn niet zelden christelijke initiatieven of ze hebben er een dikke vinger in de pap. Zo ook in 2007 in Haarlem. Ze laten de mensen genade brood eten afschuwelijk. Er moet wel een keuze zijn. Die is er voor een toenemend aantal niet. We zitten met name als oudere Bijstanders ik heb zelf onvrijwillig langdurig Bijstand met een gigantisch probleem. Er zal nooit meer verbetering komen zeker voor 50 plus en langdurig Bijstand. De gevestigde orde waaronder die burgermeester is dus maar wat blij met de liefdadigheid van de Weggeef winkel en de Voedselbank. Dat spaart uitkerings geld. Wat dat kraken betreft het lijkt er op dat die burgemeester impliciet kraken goedkeurd. Dat neemt niet weg dat ook kraken onder grote druk staat volgens mij. Er zit een naar kantje aan die Weggeef winkels. Overconsumptie aan de kaak stellen of liefdadigheid voor armoe zaaiers die UITGESLOTEN zijn en dat voorgoed voor de rest van hun leven. Als je voor zo´n figuur staat die zich zelf burgemeester mag noemen en hij steekt zijn hand naar je uit wat doe je dan. In een reflex schut je die hand of mogelijk zelfs uit overtuiging. Een rij voor de nwe Weggeef winkel in Haarlem wel honderd man een groot succes. Of is de armoede in Kennemerland zo heftig. Je kan je energie in een Weggeefwinkel steken of strijden voor de rechten van de armen. Ik zeg kies voor strijden voor rechten. Of heb je tijd te veel. Iedereen die ik tot nu toe hulp vraag om een re integratie initiatief te starten heeft het te druk. Het is toch een kwestie van macht. Als die burgemeester draaikonten als het zijn besluit om medewerking te verlenen aan ontruiming Weggeefwinkel officieel moet hij dat wat doe je dan. Ga je hem dan weer een hand geven. Wie heeft in Nederland de macht. Ik ben mijn eigen initiatief begonnen en het loopt nog geen storm wat volgers op Twitter en iemand die me geholpen heeft een filmpje bedoeld als promotie te maken. Echt de zo veelste bittere ervaring. Bij deze nog maar weer eens een oproep ik probeer een netwerk op te zetten van mensen om het initiatief 100 % Vegan re integratie horeca initiatief met succes te laten starten. Wil je mee denken en schrijven aan een plan van harte welkom. Ik heb geen middelen. Zie de website youtube twitter voor meer info en neem contact met me op. Groeten van Raymond - 100 % Vegan initiatief.
http://www.wix.com/veganfoodini/4u
https://twitter.com/#!/Veganfoodini

Tags: Bijstand empowerment sociale strijd

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech