Stop extreem-rechtse Pegida in Utrecht: Laat Ze Niet Lopen!

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 28/09/2015 09:01:22

Wanneer: 28/09/2015 - 14:09

Op zondag 11 oktober wil het extreem-rechtse Pegida demonstreren in Utrecht. Pegida, afkomstig uit Duitsland wil nu ook voet aan de grond krijgen in Nederland om hun verwerpelijke gedachtegoed te verspreiden. Wij roepen op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse demonstratie. Kom vanaf 12:00 uur naar het Neude waar Pegida hun demonstratie wil beginnen. Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen!


Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt. Pegida demonstraties in Duitsland bleken een vergaarbak van gewelddadige neo-nazi's. Tijdens deze demonstraties werden migranten aangevallen en werden daarnaast een reeks van opvangplekken voor vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken.

Op 11 oktober wil Pegida hun eerste demonstratie in Utrecht gaan lopen. Ook hier worden veel gewelddadige neo-nazi's verwacht. Ook komen er omstreden sprekers uit het buitenland waaronder Tommy Robinson, de voormalige woordvoerder van de extreem-rechtse en gewelddadige hooligan club English Defence League. Edwin Wagensveld die de Pegida demonstratie in Utrecht organiseert, trad in Duitsland veel op als woordvoerder van Pegida. Wagensveld is wapenhandelaar en heeft veel contacten met neo-nazi's in Nederland. Pegida probeert de discussie over vluchtelingen te misbruiken, om zo racistisch gedachtegoed te verspreiden. Een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden gestopt!

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 11 oktober aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

Protest!
Bij eerdere extreem-rechtse demonstraties van o.a. Pro-Patria en de NVU kwamen honderden mensen op de been om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door massaal tegengeluid te bieden en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

Pegida wil om 12:00 verzamelen op het Neude in Utrecht, om daarna een demonstratie te lopen door de stad. Kom dus allemaal om 12:00 naar het Neude om de ruimte voor racisme en islamofobie zo klein mogelijk te maken of zoek een plek langs de route. Geen ruimte voor extreem-rechts!

Houd de komende tijd de website www.laatzenietlopen.nl goed in de gaten. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Kom 11 oktober in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

http://www.laatzenietlopen.nl
https://twitter.com/Laatzenietlopen
https://www.facebook.com/laatzenietlopen.nlWie: 
Laat Ze Niet Lopen

Correctie: Pegida gaat om 14:00 verzamelen op het Neude in Utrecht. Laat Ze Niet Lopen roept dan ook op om om 14:00 bij de Neude te zijn, of zoek een plekje langs/op de route.Wie: 
nn

Anti-islambeweging Pegida moet op zondagmiddag 11 oktober ongehinderd op de Neude kunnen demonstreren. Tegenstanders mogen het protest niet frustreren, zo laat de gemeente Utrecht weten. http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4154015/2015/10/01/Ne...Wie: 
nn

dit kan niet op de hooftnieuwslijn? ik vind het wel tamelijk belangrijk dat dit de mond gesnoert word voordat we duitse taferelen krijgenWie: 
nn

Er is een andere demo, die al eerder verzamelt (lijkt me handig om niet met z'n allen aan te komen druppelen op hetzelfde tijdsstip als de pegida-aanhangers, toch? lijkt me zelf een beetje riskant)
Deze demo verzamelt reeds om 12.00 op het Neude. https://www.facebook.com/events/1677360559173443/
Vanaf 11.00 is dan ook de ACU open als informatiepunt


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech