Stop extreem-rechtse Pegida in Utrecht: Laat Ze Niet Lopen!

Hier kun je discussieren over Stop extreem-rechtse Pegida in Utrecht: Laat Ze Niet Lopen!.
Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt. Pegida demonstraties in Duitsland bleken een vergaarbak van gewelddadige neo-nazi's. Tijdens deze demonstraties werden migranten aangevallen en werden daarnaast een reeks van opvangplekken voor vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken.

Op 11 oktober wil Pegida hun eerste demonstratie in Utrecht gaan lopen. Ook hier worden veel gewelddadige neo-nazi's verwacht. Ook komen er omstreden sprekers uit het buitenland waaronder Tommy Robinson, de voormalige woordvoerder van de extreem-rechtse en gewelddadige hooligan club English Defence League. Edwin Wagensveld die de Pegida demonstratie in Utrecht organiseert, trad in Duitsland veel op als woordvoerder van Pegida. Wagensveld is wapenhandelaar en heeft veel contacten met neo-nazi's in Nederland. Pegida probeert de discussie over vluchtelingen te misbruiken, om zo racistisch gedachtegoed te verspreiden. Een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden gestopt!

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 11 oktober aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

Protest!
Bij eerdere extreem-rechtse demonstraties van o.a. Pro-Patria en de NVU kwamen honderden mensen op de been om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door massaal tegengeluid te bieden en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

Pegida wil om 12:00 verzamelen op het Neude in Utrecht, om daarna een demonstratie te lopen door de stad. Kom dus allemaal om 12:00 naar het Neude om de ruimte voor racisme en islamofobie zo klein mogelijk te maken of zoek een plek langs de route. Geen ruimte voor extreem-rechts!

Houd de komende tijd de website www.laatzenietlopen.nl goed in de gaten. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Kom 11 oktober in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

http://www.laatzenietlopen.nl
https://twitter.com/Laatzenietlopen
https://www.facebook.com/laatzenietlopen.nl


Op de website van LZNL staat

Op de website van LZNL staat als aanvangstijd voor het tegenprotest 14 uur. Ook zou Pegida om 14 uur starten. Hierboven staat dat beiden om 12 uur beginnen. Wat is het nou!?

The good, the bad, the ugly ;)

Opnieuw is er een oproep tegen extreem-rechts en Neo-Nazi's die komen opdagen tijdens de Pegida demonstratie in Utrecht. Pegida betekent ' Europese patriotten tegen de islamisering van het Westen' en ze hebben sinds oktober 2014 allereerst demonstraties georganiseerd in Dresden.

Is een blokkade van het Neudeplein via n.b. Facebook wel de juiste aanpak en waarom zo'n korte oproep en uitleg? De 'bad' boys zijn Tommy Robinson (EDL), Lutz Bachmann (oprichter Pegida) en Edwin Wagensveld. 'Ugly' zijn alle aanhangers en sympathisanten die komen opdagen om te protesteren tegen de islamisering van het Westen.

'Good' zijn de antifa die een blokkade willen omdat “wel duidelijk is uit welke hoek de wind komt waaien” aldus de posting. Als je de oproep leest is het een optelsom van feiten wat reden genoeg moet zijn om mee te doen. Het ontbreekt aan een bewust radicaal alternatief omdat er nergens de nadruk wordt gelegd op het succes van alle hulp die wordt geboden aan mensen zonder papieren. Er is duidelijk geen visie waarom de blokkade nodig is. “Pegida is een typisch extreemrechtse poging om een angstbeeld te creëren van migranten en moslims. In werkelijkheid zijn groepen als Pegida een gevaar voor een open en inclusieve samenleving.”

De oproep is gebaseerd op het sentiment van -The good, the bad, the ugly- en de stelling dat we voor een open en inclusieve samenleving zijn. Hoe bedoel je? Wie de praktijk al heeft vastgelegd kan dus niet meer strategisch discussiëren, voor de rest volgen alleen nog de technische details: de geliefde discussie blok ja-nee, vermomming ja-nee etc. Wie werkt hier aan een open en inclusieve samenleving en houden jullie er wel rekening mee dat er ook andere protesten zijn? De Pegida demonstratie in Utrecht is juist een uitdaging om openlijk op te roepen voor samenwerking met kerkelijke organisaties, de Internationaal Socialisten en plaatselijk politieke partijen.

Justitie Dresden klaagt voorman Pegida aan

vr 02 okt 2015, 15:07
BERLIJN -
De oprichter van de Duitse anti-islambeweging Pegida wordt misschien toch vervolgd wegens volksophitsing. Duitse media meldden vrijdag dat justitie in Dresden Lutz Bachmann heeft aangeklaagd vanwege teksten op zijn Facebookpagina in september vorig jaar.
Lutz Bachmann.
Foto: Reuters
Bachmann had oorlogsvluchtelingen en asielzoekers omschreven als ongedierte en tuig. Volgens justitie had Bachmann met die teksten bewust het risico genomen dat hij de openbare orde zou verstoren. De rechtbank moet beslissen of hij wordt vervolgd.
Pegida (patriottische Europeanen tegen islamisering van het avondland) begon ongeveer een jaar geleden met demonstraties tegen de vermeende islamisering van Duitsland. De beweging kreeg navolging in diverse andere plaatsen en demonstreert nog geregeld. Afgelopen maandag bracht de organisatie ongeveer 7500 mensen op de been in Dresden. http://www.telegraaf.nl/buitenland/24568027/__Justitie_klaagt_voorman_Pe...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech